تهران - ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه مسائلی مانند جوانی جمعیت و مؤلفه‌های مربوط به زندگی سالم از تغذیه تا نحوه درست نشستن باید در کانون توجه قرار گیرد، گفت: لازم است بسته‌های آموزشی مرتبط با زندگی سالم به میزان حداقل یک ساعت در هر هفته در اختیار معلمان و دانش‌آموزان قرار گیرد.

محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در حاشیه به صدا درآوردن زنگ سال تحصیلی جدید در دبیرستان حسنیه در جمع خبرنگاران افزود: براساس تفاهم‌نامه‌های منعقد شده، رسیدگی به مسائلی مانند تغذیه، وزن و فعالیت‌های ورزشی دانش‌آموزان باید در کانون توجه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: سلامت باید از بدوتولد تا زمان مرگ در کانون توجه قرارگیرد نه اینکه در زمان بیماری به یک مولفه مهم تبدیل شود. پیشگیری از بیماری‌ها باید در کانون توجه قرار گیرد نه اینکه فقط درمان مورد توجه باشد. زیرا سلامت و اهمیت این مولفه می‌بایست به وسیله «آموزش همگانی» و «آموزش و پرورش» برای مردم تشریح شود.

وزیر بهداشت، اظهار امیدواری کرد تا با همکاری مشترک با وزارتخانه‌های آموزش‌وپرورش و ورزش و جوانان، شهرداری‌ها و سایر مجموعه‌ها بتوانیم زمینه‌ساز زندگی سالم و پیشگیری از بیماری‌ها را فراهم کنیم.

ظفرقندی افزود: یک اداره‌ کل به منظور پایش سلامت دانش‌آموزان در وزارت آموزش‌وپرورش ایجاد شده است، براساس تفاهم‌نامه‌های منعقد شده، رسیدگی به مسائلی مانند تغذیه، وزن و فعالیت‌های ورزشی دانش‌آموزان باید در کانون توجه قرار گیرد اما رسیدگی به این مسائل می‌بایست با حمایت‌های وزارت بهداشت به طور جدی اعمال شود تا در آینده یک جامعه جوان سالم داشته باشیم.

وی ادامه داد: ۲ مولفه «جوانی جمعیت» و «جمعیت سالم» می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد. امیدوارم با اولویت قرار دادن توجه به جوانی جمعیت و جمعیت سالم بتوانیم تحقق این دو مولفه را عملیاتی‌کنیم.

ضرورت گنجاندن مباحث مربوط به سلامت در کتب درسی دانش‌آموزان

ظفرقندی درباره گنجاندن مباحث مربوط به سلامت در کتب درسی دانش‌آموزان گفت: مسائلی مانند جوانی جمعیت و مؤلفه‌های مربوط به زندگی سالم از تغذیه تا نحوه درست نشستن باید در کانون توجه قرار گیرد. بسته‌های آموزشی مرتبط با مسائلی مانند جوانی جمعیت و زندگی سالم باید به میزان حداقل یک ساعت در هر هفته در اختیار معلمان و دانش‌آموزان قرارگیرد. مسائل مربوط به سلامت می‌بایست به میزان یک ساعت در هفته و در قالب آموزش همگانی در مدارس مطرح شود.

وزیر بهداشت گفت: آغاز سال تحصیلی مصادف با هفته دفاع مقدس است. دانش‌آموزان مدرسه‌ای که در آن تدریس می‌کردم به همراه من عازم جبهه‌های جنگ شدند و ۷۵ شهید به انقلاب تقدیم کردند.

وی با بیان اینکه جایگاه کنونی پزشکی کشور، حاصل تلاش دانش‌آموزان دیروز است، گفت: معلمان نباید به فکر حفظ محفوظات باشند بلکه باید در مسیر پرورش کودکان در خارج از فضای محفوظات گام بردارند. معلمان باید در امر آموزش و پرورش دانش‌آموزان، نوآوری ایجاد کنند.

ظفرقندی درباره وضعیت پیوند اعضا در کشور، اظهار داشت: برخی افراد کشور بنا به دلایلی دچار مرگ مغزی می‌شوند. پزشکان ایرانی می‌توانند اعضا و نسوجی مانند کبد، قلب، ریه را پیوند زنند به نحوی که گاهی‌اوقات اعضای فرد مرگ مغزی شده از یک شهر به شهر دیگر منقل می‌شود.

وی ادامه داد: بررسی‌ها بیانگر این است ۱۸۰۰ عمل پیوند کبد طی سال‌های اخیر در بیمارستان امام خمینی انجام شده است.

محمدرضا ظفرقندی، اول مهرماه و همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳، با حضور در دبیرستان دخترانه حسنیه منطقه ۲ آموزش و پرورش تهران، با شعار «برای ایران، برای مدرسه» زنگ این مدرسه را نواخت.وزیر بهداشت پس از نواختن زنگ مدرسه، با اهدای شاخه گلی به مناسبت آغاز مدارس به دانش آموزان، با حضور در کلاس درس، با آنان صمیمانه به گفت و گو نشست.