اهواز- ایرنا- گله‌مندی و اعتراض بحق مردم از وضعیت نابسامان چهره شهر، آسفالت و نحوه نصب بیلبوردها و تجهیزات شهری همواره وجود داشته اما تاثیر چندانی بر بهبود فضای شهراهواز نداشته است اما این بار درپی مصدومین یک شهروند و بروز حادشه شهری ناشی از این نابسامانی، گریبان شهردار سابق منطقه هشت اهواز را گرفت که هزینه این محکومیت از منابع شهرداری پرداخت شد.

به گزارش ایرنا، شهردار سابق منطقه هشت اهواز به دلیل حادثه‌ای که برای یک شهروند در اهواز بر اثر سقوط پایه‌های پرچم و دیگر قطعات آن بر اثر برخورد یک دستگاه کامیون متعلق به شرکت آبفا رخ داده بود و منجر به مصدوم شدن وی شد، به پرداخت دیه محکوم شد.

این محکومیت که از سوی دستگاه قضا و با شکایت شهروند آسیب دیده از شهرداری صادر شد در صحن شورای شهر اهواز نیز مصوب شد.

مردم کلانشهر اهواز در کنار چهره نه چندان زیبای شهر، بیشترین گله‌مندی را از خسارت‌های مالی که به وسایل نقلیه آن‌ها وارد می شود را دارند که یکی از مهمترین دلایل این شرایط وضعیت نابسامان آسفالت است.

در مواردی نیز بسیاری از مردم به دلیل ناآگاهی از حقوق شهروندی خود در صورت تحمل خسارت مالی و یا جانی از تجهیزات و امکانات فضای شهری طرح شکایت نمی کنند.

این بار شهروندی که به حقوق شهروندی خود واقف بود با وارد شدن صدمه به سر و صورت خود به دلیل سقوط میله های پرچم در بلوار معلم منطقه هشت اهواز از شهرداری شکایت کرد و شهرداری نیز به دلیل بیمه نبودن این تجهیزات به پرداخت کردن دیه به این فرد محکوم شد.

نکته مورد توجه در این حادثه اطلاع شهروندان از حقوق شهروندی خود است و اینکه آیا این اطلاع رسانی از سوی شهرداری‌ها به درستی انجام می‌شود.

به گفته کارشناسان حوزه شهری ، شهر خانه دوم شهروندان است و باید اِلمان‌ها، فضای شهر، تجهیزات، فضای سبز، آسفالت خیابان‌ها و تمامی امکانات تفریحی و رفاهی به گونه‌ای باشد که مردم برای تردد و یا پیاده‌روی در شهر احساس آرامش و امنیت کنند.

شورای شهر اهواز نسبت به بیمه کردن تجهیزات شهر از سوی شهرداری‌ها تاکید و این دستورالعمل را به تمام شهرداری‌های اهواز ارسال کرد.

صدمه به هر فرد حقوقی و حقیقی باید جبران خسارت شود

معاون دادستان مرکز خوزستان نیز در خصوص حقوق شهروندی در شهر و وظایف شهرداری‌ها در این باره از نگاه حقوق عامه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: طبق قانون مسئولیت مدنی، صدمه به هر فرد حقوقی و حقیقی باید جبران خسارت شود.

علیرضا بیرانوند با اشاره به حادثه‌ای که برای این شهروند رخ داد افزود: در این حادثه هیچ‌بندی بین شهرداری منطقه و پیمانکار مبنی بر بیمه کردن پرچم‌ها و تجهیزات نصب شده دیده نشده و همین موضوع باعث شده تا شهرداری مکلف به پرداخت دیه به فرد حادثه دیده شود.

وی گفت: ترک فعل در این حادثه شامل شهردار نمی‌شود اما برای حفظ و امنیت جان و مال مردم باید پیش‌بینی‌های لازم برای نگهداری و بیمه کردن تجهیزات شهر انجام شود.

تجهیزات شهری باید به صورت مستمر نظارت و به خوبی نگهداری شوند

بیرانوند اظهار کرد: مجموع تجهیزاتی که متعلق به شهرداری‌ها است از جمله ابنیه‌ها ،درختان و تجهیزات و وسایلی که در شهر نصب و استفاده می‌شود باید به صورت مستمر نظارت و به خوبی نگهداری شوند تا خسارتی بر مردم وارد نشود.

معاون دادستان مرکز خوزستان با اشاره به موضوع سرقت اموال عمومی در شهر بیان کرد: به عنوان مثال در برهه‌ای از زمان که سرقت اموال عمومی در شهراهواز افزایش یافته بود با ورود دادستانی، شهرداری مکلف شد تا نگهبانانی را برای حفظ و نگهداری اموال شهر مستقر کنند.

گله‌مندی دستگاه قضایی از وضعیت نامناسب آسفالت در اهواز

وی در ادامه با ابراز گله‌مندی از وضعیت نامناسب آسفالت در اهواز بیان کرد: به دلیل چاله‌ها و شرایط نامناسب آسفالت اهواز خسارت زیادی به وسایل حمل و نقل مردم و یا عمومی وارد می‌شود.

معاون دادستان مرکز خوزستان با اشاره به ضعف جدی که در وضعیت فضای شهری در بحث امنیت و نظارت وجود دارد گفت: نظارت و نگهداری تجهیزات و فضای شهری بسیار اهمیت دارد و باید برای جلوگیری از خسارت به مردم شهرداری اهواز دقت بیشتری بر خدمات رسانی و وضعیت شهر داشته باشد.

به گزارش ایرنا، رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز پیش از این از تشکیل کارگروه ویژه‌ای در شورای شهر اهواز برای ورود مستقیم به حل مشکلات شهر به ویژه پیگیری ۲ موضوع دفع آب‌های سطحی و فاضلاب خبر داد.