سعید اصغریان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ارزیابی به عمل آمده از سوی دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان انتقال خون ایران، در راستای سنجش و ارزیابی عملکرد مدیران انتقال خون سراسر کشور منطبق با شرح وظایف ابلاغی در حوزههای مختلف اعم از فنی و اداری در بازه زمانی ۶ ماهه نخست امسال، از ۳۱ اداره کل انتقال خون کشور، پنج اداره کل از جمله اداره کل انتقال خون استان خراسان رضوی به عنوان برتر انتخاب شدند.
وی ادامه داد: این ارزیابی بر اساس شاخصهای مختلفی همچون مهارت حرفهای، رضایتمندی اهداکنندگان، حسن شهرت، وجدان کاری، تکریم ارباب رجوع، حفظ شئونات اسلامی، رعایت ضوابط و مقررات پزشکی، همکاری و تعامل با کادر درمان، خلاقیت، علاقهمندی به یادگیری و مواردی از این قبیل انتخاب شدند.
مدیرکل اداره کل انتقال خون استان خراسان رضوی گفت: استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استانهای تهران و فارس است که با توجه به وجود بارگاه منور رضوی و حضور میلیونی زائران ایرانی و غیرایرانی، پذیرای طیف زیادی از مراجعه کنندگان برای امور درمانی در سطح کشور است.
اصغریان افزود: خراسان رضوی دومین استان مصرف کننده خون و فراوردههای خونی در کشور به شمار میرود که اداره کل انتقال خون استان علاوه بر پشتیبانی و تامین خون و فراوردههای خونی مورد نیاز ۶۴ بیمارستان و مراکز درمانی متعدد در این استان، تامین کننده خون استانهای همجوار و به ویژه استان سیستان و بلوچستان است.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۲، ۲۱۱ هزار و ۱۸۴ نفر داوطلب به پایگاههای اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶۰ هزار و ۹۴۲ داوطلب موفق به اهدای خون شدند که میزان مراجعه و میزان اهدای خون موفق سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل آن به ترتیب ۶ و هفت درصد رشد داشته است.
مدیرکل اداره کل انتقال خون استان خراسان رضوی گفت: در ۶ ماهه نخست امسال نیز ۱۱۰ هزار و ۳۲۷ داوطلب از هم استانیها، مجاوران و زائران رضوی به پایگاههای اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند که از این تعداد ۸۵ هزار و ۵۱۱ داوطلب موفق به اهدای خون شدند که میزان مراجعه و میزان اهدای خون موفق امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۳.۳ و ۶.۷ درصد رشد داشته است.
اصغریان با بیان این که ۹۴ درصد اهداکنندگان خون استان مرد و ۶ درصد زن هستند گفت: همچنین ۵۲ درصد از اهداکنندگان خون، اهداکننده مستمر، ۲۷ درصد اهداکننده با سابقه و ۲۱ درصد اهداکننده بار اولی هستند.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۱۴ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد هفت پایگاه امام رضا(ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، مالک رحمتی، مهر و پایگاه حرم مطهر رضوی در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستان های تربتجام و کاشمر فعال است.