ایرنا - اصفهان - مدیر موسسه اسلامی علامه کلباسی گفت: با تبیین حکمت و فلسفه واقعی برداشت شده از اسلام می‌توان جلوی شبهات و انحراف فکری وارداتی از غرب را گرفت.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله احمد کلباسی روز پنجشنبه در همایش بزرگداشت علامه حسن‌زاده آملی که در مسجد تاریخی «حکیم» اصفهان برگزار شد، افزود: غربی‌ها در دهه‌های اخیر درصدد مصادره افکار مردم ما بودند؛ از این رو لازم بوده است تا علما وارد میدان شوند و بر اساس اسلام مانع وقوع این فاجعه شوند.

وی افزود: بر همین اساس ابن سینا، ملاصدرا و دیگر حکما و فلاسفه اسلامی در مقابل فلسفه غرب و مصادره افکار مردم ما ایستادند و در دنیای معاصر نیز عالمانی همچون علامه حسن‌زاده آملی در این زمینه ورود کردند.

آیت‌الله کلباسی گفت: عده‌ای فلسفه را علمی غربی و وارداتی می‌دانند و درصدد تضعیف و تخریب آن هستند در حالی که برای ایستادن در مقابل استکبار و غرب باید ابتدا علم آنها را دریافت و با علم در مقابل آنها ایستاد.

وی تصریح کرد: عده‌ای که از حکمت متعالی و عالی درکی ندارند، علیه حکما حرف‌های بی‌ربط می‌زنند در حالی که اگر حکمت متعالی و فلسفه واقعی برخاسته از مکتب اسلام درک شود باید به این نتیجه رسید که فلسفه و حکمت در مقیاس خود برای کودکان و حتی مردم کوچه و بازار هم تعریف شود.

همچنین یک استاد حوزه و دانشگاه در این همایش گفت: زمان‌های زیادی باید بگذرد تا دنیا کسی همچون علامه آملی را به خود ببیند.

اصغر طاهرزاده با بیان اینکه بخشی از بُعد بزرگ شخصیتی وی در تالیفاتش هویداست، افزود: برای فهم بهتر تالیفات اندیشمندان باید نسبت خود را با تاریخی که نکات و معارف از زبان عالمانی همچون علامه حسن زاده آملی و علامه طباطبایی گفته شده است، دریابیم.

وی گفت: یکی از ابعاد شخصیت علمی علامه حسن زاده آملی، تلاش برای تفهیم و تبیین معرفت النفس است و باید از این بُعد، آن عالم ذوفنون را شناخت.

به گزارش ایرنا، علامه حسن حسن‌زاده طبری آملی مشهور به حسن حسن‌زاده آملی، فیلسوف متأله، فقیه و عارف ایرانی بود.

وی در ادبیات، علوم غربی، علم هیات و طب اسلامی مهارت داشت.

علامه حسن‌زاده آملی در سال ۱۳۰۷ در یکی از روستاهای شهرستان آمل متولد شد و در مهر سال ۱۴۰۰ بر اثر نارسایی قلبی، دارفانی را وداع گفت.