فقدان علامه حسن‌زاده آملی خسارت مصیبت‌باری برای حوزه‌های علمیه است

کرمان - ایرنا - مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به موقعیت و درجه علمی بالای آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی گفت: ایشان در علم و دانش، عقل و معرفت و اخلاق و معنویت در نوع خود اول بود به طوری که ۱۹۰ اثر علمی داشت و فقدان حضور وی خسارت مصیبت باری برای حوزه های علمیه است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمد صباحی روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت علامه حسن زاده آملی که به همت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در حسینیه ثارالله کرمان برگزار شد، افزود: آیت الله حسن زاده آملی در هر مناسبت و برنامه علمی که در کرمان برگزار می شد، مطلب و پژوهش می فرستاد و در آیین علمی شرکت می کرد و با دانشگاه شهید باهنر و علوم پزشکی کرمان همکاری داشت. 
وی اظهار داشت: آیت الله حسن زاده آملی مقاله ای برای کنگره تشریح کرمان در ۶۸ صفحه و مقاله ای برای انجمن ریاضیات فرستادند که ۱۲۰ صفحه بود. 
وی با بیان اینکه باید شخصیت بزرگان علم را تبیین کنیم و به جوانان بشناسانیم، گفت: علامه حسن زاده آملی در سه زمینه علم و دانش، عقل و معرفت، اخلاق و معنویت اول شدند. 
حجت الاسلام صباحی با اشاره به ۱۹۰ اثر علمی این علامه تصریح کرد: ایشان در زمینه دانش و انواع علوم مقامی بالا و تالیفات زیادی دارند، تالیفاتی که تنها برای متخصصان و دانشمندان قابل درک و فهم است.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به خاطرات دوران شاگردی ایشان خاطرنشان کرد: اگر می خواستیم درس عرفان را با ایشان برداریم، پیش نیاز داشت که باید فلسفه را پیش خودشان می گذراندیم؛ درس فلسفه ۱۵ سال طول می کشید که کتاب ۹ جلدی را باید یاد می گرفتیم، یعنی بعد از ۱۵ سال شاگرد عرفان ایشان می شدیم. 
وی یاداور شد: ایشان مکرر به آموختن علوم مختلف تاکید داشت و می فرمود، علم می گوید باید همه چیزت را بدهی تا من اندکی از خود به تو بدهم، همچنین می فرمود علم مجرد است و تجرد می طلبد. 
وی با بیان اینکه آیت الله آملی انسان فرزانه ای بود، اذعان کرد: این عالم ربانی سختی های زیادی در راه علم کشید که گفته می شد، گاهی وصیت نامه شان را که در آن نامه نوشته بود "این فرد از گرسنگی مرده است" زیر بالشت می گذاشت. 

حسن حسن‌زاده طبری آملی (۲۱ بهمن ۱۳۰۷ – ۳ مهر ۱۴۰۰) مشهور به علامه حسن‌زاده آملی، فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس دروس حوزوی بود، علاقمندان وی را علامه، ذوالفنون و علامه دهر نیز می‌نامند و در ادبیات، علوم غریبه، ریاضی، هیات و طب تبحر داشت.وی همچنین اشعاری به زبان‌های فارسی، طبری و عربی سروده بود. حسن‌زاده آملی در سومین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۲ش به عنوان چهره ماندگار برگزیده شد. 

وی روز شنبه، سوم مهر ۱۴۰۰، در سن ۹۲ سالگی درگذشت. رهبر معظم انقلاب اسلامی بر پیکر علامه آیت الله آملی نماز خواندند.

مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله علامه حسن زاده آملی صبح امروز پنجشنبه با حضور جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی و مسئولان در حسینیه ثارالله شهر کرمان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha