بجنورد- ایرنا- مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: بر اساس آزمایشات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان نمک «کال شور » جاجرم برای مصرف خوراکی مناسب نیست.

نسرین علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به انتشار مطالبی در خصوص خواص درمانی نمک کال شور در فضای مجازی خراسان‌شمالی اظهار کرد: نمک این منطقه به دلیل داشتن فلزات سنگین ارسنیک و سرب تنها برای مصارف غیرخوراکی مناسب است.

وی گفت: امروزه نحوه اطمینان از انتخاب مواد غذایی سالم، پاک و بدون سموم و آلاینده های شیمیایی از دغدغه های مردمی است که نشر مطالبی بدون سند علمی در فضای مجازی این موضوع را با چالش هایی مواجه می‌کند.

علیزاده افزود: تنها نمک خوراکی مجاز برای تهیه و پخت مواد غذایی، نمک تصفیه شده تبلور مجدد ید دار است و نمک‌هایی تحت عنوان نمک دریا، نمک صورتی، نمک بنفش و نمک کال شور جاجرم به هیچ‌ وجه مورد تایید نهادهای سلامت نیست.

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: نمک های تصفیه شده یددار مشمول دریافت پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاریخ تولید و استاندارد اجباری است.

وی ادامه داد: این گونه نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین سرب، ارسنیک و ناخالصی های محلول مانند گچ است.

به گزارش ایرنا، رودخانه «کال‌شور» از معدود رودهای دائمی خراسان شمالی با فاصله‌ی ۳۶۰ کیلومتری استان سمنان و از روستای «بردبلند» شهرستان جاجرم سرچشمه می‌گیرد که گذر این آب از دل کویر و همنشینی آن با اشعه خورشید باعث تشکیل بلورهای نمک شده است.

شهرستان جاجرم در جنوب غربی استان خراسان شمالی دارای سه شهر جاجرم، سنخواست و شوقان، سه بخش، پنج دهستان و ۵۵ آبادی است.