محمد حمیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مجموع وسعت کاروانسرای تاریخی در مرکز شهر سمنان و حریم اطراف آن بیش از ۹ هزار مترمربع است که سند آن به نام وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی صادر شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با اشاره به برگزاری نشست هماهنگی اجرای دستور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رییس قوه قضاییه در خصوص صدور اسناد کاروانسرای شاهعباسی سمنان به نام میراث فرهنگی، بیان کرد: در پی دستور صریح رییس قوه قضاییه در جلسه اخیر شورای اداری سمنان(پنجشنبه گذشته) مبنی بر صدور سند کاروانسرای شاهعباسی سمنان به نام وزارت میراث فرهنگی و پیرو دستور سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان با هدف تسریع این امر، جلسهای با حضور جهانشیر، معاون دادگستری کل استان، اخلاقی سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی استان و نیز کاظمی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان برگزار شد که فرآیند اداری صدور سند کاروانسرای شاهعباسی سمنان به نام ادارهکل میراث فرهنگی بررسی و نهایی شد.
ساماندهی کاروانسرا در مرحله مناقصه
وی ادامه داد: طبق اعلام ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان کاروانسرای تاریخی مرکز این شهر برای بهرهبرداری به بخش خصوصی واگذار میشود که اکنون در مسیر طی روند اداری برای برگزاری مناقصه است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان بیان کرد: ساختمان اداری برای ادارهکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان جایگزین ساختمان تخلیهشده در جوار کاروانسرای تاریخی سمنان با پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۵ درصد در دست ساخت است.
تاریخچه کاروانسرای تاریخی سمنان
کاروانسرای شاه عباسی سمنان، واقع در مرکز شهر تاریخی سمنان و یکی از ۹۹۹ کاروانسرای ساخته شده در دوران شاه عباس صفوی در این شهر است. این بنای ارزشمند که ۴۰۰ سال قدمت دارد و در سال ۱۳۵۲ خورشیدی به ثبت ملی رسید، به مدت ۴۰ سال و تا خرداد ۱۳۹۹ به عنوان زندان استفاده میشد و آزادسازی آن یکی از مطالبات مردم استان بود.
در نهایت، بعد از تلاشهای زیاد، طی قراردادی، مدیریت شهری سمنان ساختمان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را به صورت موقت به اداره کل زندانها و اقدامات تامینی تربیتی این استان اجاره داد و اداره کل میراث فرهنگی نیز تا زمان تخلیه این ساختمان، خانه تاریخی تدین را به عنوان اجاره در اختیار سازمان فرهنگی گذاشت و بدین ترتیب این کاروانسرا در آن زمان تخلیه شد.