سرهنگ محمد چراغ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در پی دریافت گزارش کلاهبرداری سریالی از شهروندان با ترفند درگاه های جعلی اینترنتی، پیگیری موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا مشهد قرار گرفت.
وی اضافه کرد: طبق بررسی اظهارات مالباختگان، این افراد در یک شبکه اجتماعی خارجی با دریافت پیامک های جعلی سامانه ثنا به درگاه جعلی کشانده شده و با دستیابی به رمزهای اینترنتی توسط افراد کلاهبردار حساب شان خالی شده بود.
سرهنگ چراغ ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا با بررسی سرنخ های دیجیتالی به جامانده، عضو ۱۸ ساله این باند کلاهبرداری را شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی وی را در اقدامی غافلگیرانه دستگیر کردند.
جانشین فرمانده انتظامی مشهد گفت: ماموران پلیس فتا در این عملیات ۱۱ دستگاه تلفن همراه و ۱۶ عدد سیم کارت مورد استفاده برای ارسال لینک جعلی ثنا، سهام عدالت، بسته معیشتی رییس جمهور که بیش از ۲۰ هزار لینک به شهروندان در سراسر کشور ارسال شده بود را کشف کردند.
سرهنگ چراغ اضافه کرد: متهم که در بازجویی های اولیه منکر هر جرمی بود اما در مواجهه با ادله و مستندات به کلاهبرداری با ترفند فیشینگ با استفاده از ربات های آلوده اعتراف کرد.
جانشین فرمانده انتظامی مشهد گفت: در ادامه این عملیات ۲ عضو دیگر این باند که مخفیگاهشان را در استان های گلستان، مازندران و تهران تغییر می دادند شناسایی و دستگیر شدند.
وی افزود: ۶ دستگاه تلفن همراه با ۱۲ عدد سیم کارت حاوی ربات های درگاه ساز بانکی و بدافزارهای ساخت پیامک و دیگر بات های مجرمانه نیز از مخفیگاه آن ها کشف شد.
سرهنگ چراغ افزود: تحقیقات برای شناسایی مالباخته ها با هماهنگی مقام قضایی ادامه دارد.