به گزارش ایرنا، عباس راستی چهارشنبه در جمع خبرنگاران با یاد آوری دستورات بالادستی مبنی بر ممنوعیت تغییر کاربری در منطقه حفاظت شده ارژن و حریم و بستر تالاب افزود: قانون با متخلفان در این زمینه برخورد قاطع می کند.
راستی در ادامه اظهار کرد: منطقه حفاظت شده ارژن در حریم و بستر تالاب ارژن طی دو الی سه سال گذشته اجازه هیچ گونه تغییر کاربری غیر مجاز را نداده است و اگر تغییر کاربری غیر مجازی و ساخت و سازی هم صورت گرفته باشد در اراضی مستثنیات بوده و این اراضی توسط کشاورزان بومی ارژن به اشخاص فروخته شده و غیر قانونی تبدیل به باغ شده است.
مسوول سر محیط بانی ارژن افزود: در این عرصه هرگونه تغییر کاربری غیر مجاز صورت گرفته از لحاظ قانونی می بایست از سوی اداره امور اراضی و جهاد کشاورزی مورد پیگیری قانونی قرار گیرد.
راستی با اشاره به اینکه در محدوده تالاب ارژن هیچ تغییر کاربری پذیرفته نیست و قانون خط قرمزها را مشخص می کند ادامه داد: طبق قانون جلوگیری کامل از ساخت و ساز و تغییر کاربری غیر مجاز را پیگیری می کنیم، تخریب قانونی با حکم قضایی را هم ادارات متولی باید پیگیری کنند، پیگیری محیط زیست از نظر قانونی در مستثنیات و اراضی که خارج از حریم و بستر تالاب ارژن باشد وجاهت قانونی و حقوقی ندارد.
راستی ادامه داد: طبق قانون اساسی هر گونه ساخت و ساز و تغییر کاربری در منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان ممنوع است و باید مجوز از ادارات متولی، اداره امور اراضی و اداره منابع طبیعی اخذ شود.
مسوول سر محیط بانی ارژن همچنین گفت: ساخت و ساز غیر مجاز در خارج از اراضی تحت مدیریت محیط زیست ارژن صورت گرفته و این در حالی است که بسیاری از افراد چنین می پندارند که فقط محیط زیست بایستی جلویساخت و ساز غیر مجاز را بگیرد در حالی که در عمل ادارات دیگر موظف به انجام قانون در اراضی مستثنیات و حتی اراضی تحت مدیریت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری هستند.
وی ادامه داد: اداره محیط زیست ارژن چند تغییر کاربری غیر مجاز در مستثنیات خریداری شده محیط زیست که از آن جلوگیری شده را به دادگاه معرفی کرده است.
منطقه حفاظت شده ارژن در ۶۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد که شامل تالاب بینالمللی پریشان و دشت وسیع ارژن است.
این منطقه در گذشته زیستگاه شیر ایرانی بوده و در سال ۱۳۵۱ با وسعت ۱۹۱ هزار هکتار به عنوان پارک بینالمللی انتخاب شد و از سال ۱۳۵۳ تا کنون به عنوان ذخیرگاه از سوی یونسکو انتخاب شده است.
گونههای گیاهی همچون نی، جگن ، بلوط و بادام از گونههای غالب این منطقه است و همچنین گونههای مهم جانوری شامل پرندگان آبزی و کنار آبزی از جمله پلیکان پا خاکستری، اردک سر سفید و عقاب شاهی در این منطقه زیست میکند.