محمد محمد زاده روز پنجشنبه در آیین آغاز سال زراعی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ که در روستای نوده چناران بجنورد اظهار کرد: سال زراعی گذشته با وجود فراز و فرودهای حوادث طبیعی و آفات بیش از ۱۸۴ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شد که این مهم نتیجه تلاش و زحمات همکاران ستادی، شهرستان ها و مراکز جهادکشاورزی است.
وی اضافه کرد: امسال سومین سال در استان است که طرح جهش تولید در دیمزارها اجرا می شود و خراسان شمالی در ۶ ماهه نخست سال توانست رتبه اول کشوری را به خود اختصاص دهد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص کشت کاملینا نیز گفت: سه هزار و ۷۰۰ هکتار از کشتزارهای استان در سال جاری به کشت کاملینا اختصاص یافت و اکنون این خطه رتبه نخست کشور را در کشت این دانه روغنی دارد.
وی اضافه کرد: امسال یکهزار و ۲۱ تن کاملینا به ارزش ۳۴۰ میلیارد ریال خریداری و همه مطالبات کشاورزان پرداخت شده است.
محمدزاده به سرشماری عمومی بخش کشاورزی در آبان ماه اشاره ای کرد و از کشاورزان خواست همکاری لازم را با ماموران سرشماری داشته باشند چون داشتن آمار دقیق از کشاورزی باعث می شود ارائه خدمات به بخش کشاورزی نیز عادلانه و به نحو احسن انجام شود.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) نیز در آیین گفت: کسب رتبه برتر کشوری خراسان شمالی در طرح جهش تولید در دیمزارها مرهون درایت و تدبیر و زحمات و تلاشهای سازمان جهاد کشاورزی و همکاران این مجموعه و تلاش همه کارکنان در ستاد و شهرستانها است.
محمدنبی شکیبایی گفت: دانش، تجربه، آگاهی و پشتکار همکاران مجموعه جهاد کشاورزی در طرح جهش تولید منجر به کسب رتبه برتر در این طرح شده است.
وی اضافه کرد: طرح جهش تولید با همکاری ستاد اجرایی فرمان در دیم زارها در ۲۵ استان کشور اجرا شد و خراسان شمالی توانست با استان های لرستان، کردستان و فارس که جایگاه برتر زراعت را دارند رقابت و رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.
شکیبایی تصریح کرد: برای نخستین بار پایگاههای نوآوری در استان ایجاد شد که در این خصوص سهم خراسان شمالی ۲ پایگاه بود اما با تلاش ها به چهار پایگاه افزایش یافت.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.