بندرعباس- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست بندرلنگه هرمزگان از دستگیری شکارچی متخلف و غیرمجاز هفت راس جبیر در جزیره لاوان با همکاری حراست منطقه ویژه و پاسگاه دریابانی این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل محیط زیست هرمزگان، مهران قلندری روز یکشنبه اظهار کرد: طبق گزارش رسیده مبنی بر شکار جبیر در جزیره لاوان، یگان حفاظت محیط زیست بندر لنگه با همکاری حراست منطقه ویژه و پاسگاه دریابانی شهرستان عازم این جزیره شدند که بعد از جستجو در یکی از مخفیگاه‌های این منطقه، فرد متخلف را دستگیر کردند.

وی با اشاره به انتقال این شکارچی متخلف به دادسرای عمومی و انقلاب بندرلنگه برای سیر مراحل قانونی و قضایی، بیان کرد: این متخلف در هفته جاری وارد جزیره لاوان شده و با بی رحمی چهار راس جبیر ماده و سه راس جبیر نر را شکار کرده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بندرلنگه هرمزگان اظهارکرد: این متخلف در حال حاضر در بازداشتگاه به سر می برد.

طبق اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، ارزش هر جبیر ماده ۲ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال و هر راس جبیر نر ۹۸۰ میلیون ریال است.

جبیر یکی از انواع آهوی بومی شبه‌قاره هند و ایران است. در گذشته این حیوان یکی از از انواع غزال گرمسیری (Gazella dorcas) پنداشته می شد اما مطالعات ژنتیکی جدید جدایی این ۲ جانور را مشخص کرده است.

این حیوان در کشورهای هندوستان، پاکستان، افغانستان و ایران دیده شده و بیشتر در مناطق بیابانی و گرم زندگی می کند.

جبیر شباهت زیادی به آهو یا غزال گواتر دار ایرانی (Gazella subgutturosa) دارد. مهم ترین تفاوت های آن با آهو این است که اندازه‌ای کوچک تر و بدن ظریف‌تر و لاغرتر دارد. هر ۲ جنس نر و ماده شاخ دارند در حالی که در آهو فقط جنس نر شاخ دارد.

جزیره لاوان با وسعت ۷۶ کیلومتر مربع یکی از مناطق مرجانی بسیار مهم ایران و از جزایر ۱۴ گانه خلیج فارس است و فاصله آن تا پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی جزیره شیدور یک و نیم کیلومتر است.

وجود اکوسیستم های غنی آبسنگ های مرجانی همراه با تنوع وسیعی از آبزیان، بسترهای وسیع علف ها و جلبک های دریایی، مکان های تخمگذاری لاک پشتان دریایی، زیستگاه و محل جوجه آوری پرستوهای دریایی و جبیر از جمله ویژگی های منحصر به فرد این جزیره است.