تهران–ایرنا- کره جنوبی که طی دهه‌های اخیر ساختار دفاعی خود را بر حضور و حمایت نظامی آمریکا در قبال کره شمالی بنا نهاده، به‌تازگی در مورد آینده اتحادش با واشنگتن ابراز نگرانی کرده است؛ اکنون در اظهارات اخیر رئیس جمهوری این کشور، بار دیگر نگرانی از چشم‌انداز حمایتی ایالات متحده منعکس شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی که در دروه تصدی این مقام تلاش زیادی برای تحکیم روابط و اتکای هرچه بیشتر به آمریکا بعمل آورد. اکنون بانزدیک‌تر شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و احتمال پیروزی دونالد ترامپ، درمصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس با ابراز نگرانی ضمنی از تزلزل در این اتحاد، بر ضرورت خلع سلاح اتمی کره شمالی تاکید کرد.

رئیس جمهوری کره جنوبی پیش از ترک سئول برای شرکت در نشست «اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا» (آسه‌آن) (ASEAN) که قرار است در لائوس برگزار شود، به این خبرگزاری گفت: در این نشست بر خلع سلاح اتمی کره شمالی بعنوانی یک اصل مهم برای صلح منطقه ای تاکید خواهد کرد.

یول همچنین گفت: رهبر کره شمالی می‌خواهد با نمایش توان هسته‌ای، توجه آمریکا را به خود جلب کند.

وی افزود: در نشست پیش روی آسه‌آن، من بر اهمیت خلع سلاح اتمی کره شمالی تاکید خواهم ورزید، امری که پیش‌نیاز یک منطقه آزاد و درخور صلح در منطقه هند و اقیانوسیه است.

رئیس جمهوری کره جنوبی گفت: این پیام روشنی است به جامعه بین الملل که آنها هرگز از اقدامات بی پروای کره شمالی چشم پوشی نخواهند کرد.

یول در ادامه گفت: کره شمالی به تازگی اقدام به افشا و نشان دادن تاسیسات هسته‌ای خود به ظاهر برای جلب توجه آمریکا و جامعه بین الملل آنهم در آستانه برگزاری انتخابات آمریکا کرد و به نظر می‌رسد پیونگ‌یانگ به دیگر اقدامات تحریک‌آمیز، مانند یک آزمایش هسته ای و پرتاب موشک بالستیک نیز مبادرت خواهد کرد.

این اظهاراتی در حالبی مطرح می‌شود که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورخ هفتم شهریورماه ۱۴۰۳ در مصاحبه ای با آسوشیتدپرس بر اهمیت ادامه فشارها بر کره شمالی جهت کنار گذاشتن فعالیت های هسته ای آن کشور تاکید کرده و گفته بود که باید در نهایت این واقعیت را پذیرفت که کره شمالی دارای تسلیحات اتمی است.

آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش افزود: نگرانی های بالقوه ای در ارتباط با اتحاد نظامی بین کره جنوبی و آمریکا در صورت بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید وجود دارد، چراکه ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود از سئول خواسته بود تا سهم خود از هزینه حضور نظامیان آمریکایی در خاک کره جنوبی را افزایش دهد. همچنین برخی از کارشناسان می‌گویند احتمال می رود که ترامپ در صورت ورود به کاخ سفید، دور جدید از مذاکرات با رهبر کره شمالی را در پیش گیرد که این امر رویکرد یول در قبال برنامه هسته‌ای کره شمالی را پیچیده خواهد ساخت.

این رسانه آمریکایی در ادامه گزارش داد: با این وجود یول می گوید که اطمینان دارد که ائتلاف «آهنین» کره جنوبی و آمریکا، صرف نظر از نتیجه انتخابات آمریکا، ادامه خواهد داشت.

یول در این باره گفت: هر دو حزب (اصلی و رقیب در انتخابات ریاست جمهوری) آمریکا در مورد حمایت از ائتلاف سئول-واشنگتن اتفاق نظر دارند، شمار زیادی از رهبران حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آشکارا حمایت بی‌شائبه خود از این اتحاد را ابراز داشته و برای رایزنی در مورد آن و تقویت روابط دو جانبه بطور مداوم از کره جنوبی دیدار می‌کنند.

بنابراین گزارش، رئیس جمهوری کره جنوبی پیش از شرکت در نشست آسه آن که قرار است در لائوس برگزار شود، وی از فیلیپین و سنگاپور دیدن می‌کند.