به گزارش ایرنا، ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه در این نشست، گفت: عدم ایستایی و توقف کامیونهای حامل کالا در مرز از اولویت های کاری گمرکات استان کرمانشاه است.
علیاصغر عباسزاده افزود: سهولت عبور و مرور در مرز رسمی پرویزخان با توجه به حجم بالای تردد کامیون های حامل کالا در روان سازی تشریفات گمرکی و به تبع افزایش حجم مبادلات تجاری حائز اهمیت است.
مدیر عامل منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت منطقه آزاد قصرشیرین و آثار مثبت آن در محرومیتزدایی و اشتغالزایی در سطح استان کرمانشاه بر ضرورت تسریع و پیشرفت امور اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین تاکید کرد.
یعقوب محمودیان با اشاره به برنامه های در دست اقدام خود، خواستار همراهی و همکاری دستگاه های ذیربط در تامین و ایجاد زیرساختهای منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین شد.
این جلسه در راستای اجرای مصوبات کار ویژه مرز شورای تامین استان کرمانشاه مبنی بر جداسازی مسیرهای ترانزیت، صادرات و مسافری در مرز پرویزخان و به منظور ساماندهی و سهولت تردد کامیون های حامل کالا در محدوده گمرکی و منطقه آزاد قصرشیرین در مرز پرویزخان، با حضور معاونان امور گمرکی و توسعه مدیریت و منابع گمرکات استان و تعدادی از کارشناسان هر ۲ مجموعه برگزار شد.
پس از بحث و تبادل نظر بین حاضران، ضمن اتخاذ تصمیماتی مقرر شد جلسات دیگری نیز در این راستا برگزار شود.
به گزارش ایرنا؛ منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین در محدودهای به وسعت هفت هزار و ۲۲۳ هکتار از مرز پرویزخان و محدوده بین این مرز تا مرز خسروی را شامل می شود که توسعه این منطقه به محدوده شهر قصرشیرین و مرز خسروی نیز توسط متولیان در دستور کار قرار دارد.
استان کرمانشاه با داشتن ۳۷۱ کیلومتر مرز دارای ۶ مرز رسمی فعال و بازارچه مرزی با عراق است که دروازه بزرگ تجاری کشورمان برای صادرات کالاهای ایرانی به عراق و سوریه و پیشرو در تامین ارز کشورمان است.
پرویزخان، خسروی، سومار، شیخ صالح، شوشمی، تیله کوه و سازان مرزهای استان کرمانشاه با عراق است که از میان این مرزها خسروی و بازارچه مرزی سومار با بخش عربی و مابقی مرزها با حوزه کُردی هم مرز هستند.
با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.