به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، حسن بابایی روز یکشنبه - ۱۵ مهرماه - در نشست هماندیشی تبیین و اطلاعرسانی «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» که در سالن اجتماعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد، افزود: از تاریخ سوم تیر امسال بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار سند مبتنی بر قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول صادر شده است و اسناد صادره در صورتی که در دادگاه برای این اسناد، اسناد عادی صادر شده بود، مصون هستند.
وی با اشاره به همکاری ۶ وزارتخانه و پنج سازمان در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول افزود: این قانون بسیار مهم و اثربخش و درعین حال فنی است.
بابایی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان عالی قضایی در تیر ماه ۱۴۰۲ و تاکید معظم له به فساد ناشی از اسناد عادی گفت: اسناد عادی بستری برای پولشویی، جعل، کلاهبرداری و فروش مال غیر است همچنین محل تولید دعاوی مختلف در دادسراها است.
وی با تاکید بر ضرورت تبیین اجرای قانون الزام افزود: باید اطلاعرسانی برای آگاهسازی مردم از قانون به صورت مستمر و مکرر از طریق رسانهها و شبکههای اجتماعی پخش شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از خبرنگاران و اصحاب رسانه خواست با تولید محتوا در جهاد تبیین و اطلاعرسانی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول کمک کنند.
بابایی با اشاره به فعالیت سامانه تعیین نام شرکتها در اداره کل ثبت شرکتها و موسسات تجاری گفت: اکنون ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار شرکت در کشور ثبت شده است و معمولا تا پیش از راهاندازی این سامانه انتخاب نام برای یک شرکت حدود یک هفته زمان میبرد اما با راهاندازی این سامانه انتخاب نام در لحظه صورت میگیرد.
وی با اشاره به تعلیق ۸۰۰ هزار شرکت، افزود: براساس غربالگری صورت گرفته شرکتهایی که بیش از پنج سال فعالیت نداشتند، تعلیق شدند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به رونمایی از سامانه ثبت الکترونیک اشخاص حقوقی اشاره کرد و گفت: از تیرماه امسال سند الکترونیک املاک صادر شد و اکنون نیز سند الکترونیک موسسات و شرکت ها نیز صادر خواهد شد.
اتصال بیش از ۲۶ هزار مشاور املاک به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور
در این نشست، صفدر کشاورز معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، گفت: براساس این ماده قانونی، دلالان معاملات املاک اعم از مشاوران املاک و بنگاههای معاملات ملکی مکلفند پس از مذاکره مقدماتی نسبت به درج پیشنویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد اقدام و پیشنویس یادشده را برای تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.
کشاورز با اشاره به گزارش وزارت صمت، افزود: تعداد ۱۷۵ هزار مشاور املاک دارای پروانه کسب معتبر در سراسر کشور وجود دارد و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با هماهنگی وزارت صمت و اتحادیه مشاورین املاک زیرساخت لازم برای اتصال همه مشاورین املاک دارای مجوز معتبر را فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: از ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ که شرایط اتصال همه مشاورین املاک به سامانه فراهم شده است تا امروز ۱۵ مهر تعداد ۲۶ هزار و ۳۴۲ مشاور به سامانه متصل شده همچنین تعداد ۲۲۹۶ پیشنویس قرارداد تهیه شده توسط مشاورین املاک به دفاتر اسناد رسمی ارسال شده است.
پیشنهاد چمران برای تشریح اهمیت قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در این نشست اظهار داشت: بسیاری از چالشهای مردم در خصوص نبود سند و عدم ثبت معاملات است و در شهرداری تهران یکی از مشکلات ما این موضوع است.
وی ادامه داد: یک شهرک بزرگ نزدیک بزرگراه شهید چمران، ده ونک، دره فرحزاد فاقد سند است و مردم با مشکلاتی دست به گریبان هستند که با اجرای این قانون این مشکلات حل خواهد شد.
چمران پیشنهاد کرد از طریق شورای عالی استان ها که نماینده تمامی استان های کشور در این شورا عضویت دارند، می توان به صورت دقیق در همه شهرها و روستاها درباره ضرورت و اهمیت این قانون اطلاعرسانی کرد.
نشست هماندیشی تبیین و اطلاعرسانی «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» با حضور مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران و آزاد ابراهیمزادگان رئیس مرکز رسانه قوه قضاییه، صفدر کشاورز معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سیدعلی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران، ابوالفضل نصیری مدیرکل ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مدیران وزارت صمت، نمایندگی از اتاق اصناف، اتحادیه مشاوران املاک، شهرداری تهران و خبرنگاران رسانههای مختلف در سالن اجتماعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد.