به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از منطقه بین المللی نوآوری ایران، همزمان با برگزاری پردیس سامیت ۱۴۰۳، پنل بررسی عملکرد ۱۰ ساله مرکز شتابدهی نوآوری با حضور سید علی هزاوه معاون فناوری پارک فناوری پردیس و مهدی عظیمیان رئیس مرکز شتابدهی نوآوری برگزار شد.
ایجاد زیست بوم نوآوری ایران بصورت موجی بالنده از اوایل دهه ۹۰ شکل گرفت و در شکلگیری آن، معاونت علمی، فناوری و لقتصاد دانشبنیان رییس جمهور به عنوان بازیگر اصلی این جریان مطرح و شناخته شد و تلاش کرد با شناخت دقیق ابعاد پدیده، نسبت به مدیریت، راهبری و هدایت آن و مهمتر از همه، بومیسازی آن اقدام کند. در این بین دانش و تجربه پارک فناوری پردیس به عنوان یک نهاد قدیمی در عرصه فناوری کشور و زیرمجموعه معاونت، در شکلگیری این پدیده، اثر قابل توجهی داشت و به عنوان محور و گرداننده اصلی این جریان شناخته شد.
در این راستا مرکز شتابدهی نوآوری ذیل سازمان پارک فناوری پردیس و با حمایت معاونت علمی، فعالیت خود را با محوریت کمک به شکلگیری و توسعه زیستبوم استارتاپی در ایران آغاز کرد.
سیاستهای این مرکز در مسیر راهبری و مدیریت این موضوع، بر مبنای توسعه همه جانبه زیست بوم استارتاپی ایران با محوریت بخش خصوصی و توسعه متوازن فعالیت استارتاپی در تمام استانهای کشور برنامهریزی شده است.
گسترش فعالیتها در حوزههای مختلف فناوری به ویژه حوزههای دارای اولویت در ایران و تلاش برای ورود بازیگران بالقوه این عرصه به فعالیتهای استارتاپی پایهگذاری شد و «ترویج فرهنگ کارآفرینی» و «کمک به ایجاد و رشد استارتاپهای پایدار در کشور» به عنوان دو هدف استراتژیک این مرکز مشخص شد.
اما معاون امور فناوری پارک فناوری پردیس در این پنل، با اشاره به تاریخچه مرکز شتابدهی نوآوری با بیان اینکه، این مرکز از بهار ۱۳۹۳ فعالیت خود را با هدف رشد زیست بوم نوآوری کشور و ایجاد حرکت های کارآفرینی در پارک فناوری پردیس آغاز کرد افزود:با استفاده از تجربیات شرکت های عضو پارک و مطالعه نمونه های بین المللی، سه نقش برای مرکز شتابدهی تعیین شد.
سیدعلی هزاوه در توضیح این وظایف مرکز شتابدهی افزود: نقش اول ترویج فرهنگ کارآفرینی در قالب برگزاری رویداد بود که برگزار کنندگان رویدادها آن را بر عهده گرفتند. نقش دوم هم ایجاد مراکز شکل گیری بود که افراد با ایده های خام در کنار هم قرار گرفته و با هدف تیم سازی به فعالیت بپردازند. این مورد در سال های بعد توسط فضاهای کار اشتراکی انجام می شود.
وی نقش سوم مرکز شتابدهی نوآوری را نقش شتابدهی ذکر کرد و گفت: شتابدهنده ها این نقش را بر عهده گرفتند و مرکز شتابدهی نوآوری با این سه دسته عضو در طول ۱۰ سال گذشته تلاش کرده تا در زیست بوم نوآوری کشور نقش آفرین باشد.
معاون امور فناوری پارک فناوری پردیس برگزاری رویدادهای کارآفرینی را نخستین حلقه در زیست بوم نوآوری برشمرد و افزود: در سال های ابتدایی مرکز شتابدهی نوآوری، برنامه های مختلفی برای برگزاری این گونه رویدادها برنامه ریزی شد و تعداد این رویدادها در طی مدت ۴ سال، به بیش از ۶۰۰ رویداد در سراسر کشور رسید که فراتر از انتظار بود.
وی اظهارکرد: در سال های گذشته، برگزاری این رویدادها کمتر شده است که عوامل مختلفی از جمله کرونا و تلاش کمتر خود برگزار کنندگان رویداد در این کاهش تأثیرگذار بوده است. در برنامه ریزی های آتی مرکز شتابدهی نوآوری بر آن هستیم تا به کمک بخش خصوصی، سازوکارهای جدیدی برای برگزاری این رویدادها خصوصاً با هدف اثرگذاری بر نسل جدید را فراهم کنیم.
رئیس مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس نیز در این پنل با اشاره به فراز و فرودهای این مرکز در ۱۰ سال فعالیت خود گفت: اکنون بیش از ۸۵ شتابدهنده عضو مرکز هستند که این تعداد در فضای زیست بوم فعلی کشور توانسته اند به فعالیت بپردازند و حجم خوبی داشته باشند.
مهدی عظیمیان افزود: فضاهای کار اشتراکی دیگر اعضای مرکز شتابدهی نوآوری هستند و در حال حاضر ۲۵ مجموعه مشغول فعالیت می باشند که می تواند این تعداد افزایش داشته باشد.
وی برگزاری رویدادهای کارآفرینی را حلقه اول و ورودی زیست بوم نوآوری عنوان کرد و افزود: در سالهای گذشته برگزار کنندگان رویدادهای کارآفرینی کمتر شده اند و نیاز داریم تا با همکاری سایر اعضا، برنامه هایی برای افزایش برگزار کنندگان رویداد داشته باشیم تا تزریق نیروی های جوان به زیست بوم نوآوری کشور افزایش یابد.
رویداد سالانه پردیس سامیت به عنوان گردهمایی اعضای مرکز شتابدهی نوآوری است که هشتمین دوره آن روزهای ۱۸ و ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است.