به گزارش خبرنگار ایرنا، دبیر برگزاری این کنگره ملی شامگاه جمعه در آیین اختتامیه این کنگره افزود: این رویداد علمی با شرکت بیش از ۱۵۰ نفرولوژیست یا متخصص بیماریهای کلیوی از سراسر کشور و با حضور اساتید برجسته کشوری و بینالمللی و مشارکت انجمن نفرولوژی ایران و دانشگاه علوم پزشکی زنجان در محل همایشهای بینالمللی «روزبه» زنجان برگزار شد.
دکتر ایوب پزشکی افزود: این کنگره فرصتی برای ارتقای علمی شرکتکنندگان و همچنین زمینهای برای انتقال فرهنگ زنجان و نشان دادن نقاط قوت سیاحتی و گردشگری استان فراهم کرد.
این فوق تخصص بیماریهای کلیه با اشاره به اینکه «نفرولوژی» رشتهای گسترده است، بیان کرد: نفرولوژی گستردهترین رشته فوقتخصصی در بین همه رشتهها و حتی زیرگروههای داخلی است و همکاران هر انجمن علمی برای بهرهمندی از دستاوردهای روز علمی و ارتقا و نشر تحقیقات خود، هر سال یکبار در قالب سمینار یا کنگره دور هم جمع میشوند.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از بیمارانی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند، دچار اختلال در کارکرد کلیه یا اختلالهای الکترولیتی میشوند، اظهار داشت: از همین رو مراقبتهای ویژه بدون حضور متخصصان آیسییو، ریه و متخصصان نفرولوژی معنا ندارد و به همین دلیل در این کنگره از سخنرانان و متخصصان سایر رشتهها برای فراگیری نحوه ایجاد تعامل در درمان بیماران تحت مراقبتهای ویژه، بهره گرفته شد.
گفتنی است رئیس انجمن نفرولوژی ایران در جریان برگزاری کنگره به خبرنگار ایرنا گفت: هماکنون حدود ۸۰ هزار نفر در کشور بیمار پیوندی و دیالیزی هستند اما در مورد نارسایی مزمن کلیه یعنی اینکه این عضو مهم بدن کمکار شده اما به مرحله دیالیز و پیوند نرسیده باشد، آمار دقیقی وجود ندارد.