بهزار برارزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به منابعآبی موجود و تنش آبی در سطح روستاهای مازندران بر لزوم جلوگیری از هدررفت آب تاکید کرد و اظهار کرد: همسو با اجرای این طرح، بازسازی ۶ هزار متر از شبکههای آبرسانی در روستاهای شیردره، کریکلا، پارسی، کنیج کلا، اتو، ارژنگ رودبار و شش رودبار از توابع شهرستان سوادکوه به طول ۶ هزار متر در دستور کار قرار گرفت که تاکنون پنج هزار و ۸۶۰ متر لوله گذاری در این مناطق و همچنین در روستاهای واله، بهمنون، سی پی و پیرنعیم از توابع این شهرستان انجام شد و ۲۳۰ فقره انشعاب آب نیز نصب شده است.
وی میانیگن پیشرفت فیزیکی این طرح ها را ۸۰ درصد ذکرکرد و گفت: هم اکنون عملیات یکهزار متر لوله گذاری در روستای کریکلا و ۵۰۰ متر در روستای ارژنگ رودبار به همراه نصب تجهیزات تابلو برق در دست اجرا است.
وی میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در راستای اجرای این طرح را ۹۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با تکمیل این طرح ها، در مجموع ۱۱ روستا با یکهزار خانوار از مزایای آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با بیان اینکه از مجموع سه هزار روستای این استان، هم اکنون یکهزار و ۳۵۰ روستا با تنش آبی مواجه اند، گفت: اجرای طرح های آبرسانی در مناطق محروم و دور دست برای رفع تنش آبی این خطه شمالی با جدیت در دستور کار است.
برارزاده، لازمه رفع تنش آبی مازندران را اجرای بیش از ۲ هزار طرح آبرسانی عنوان کرد و افزود: تنش آبی این استان براساس برنامه ریزی ها ی صورت گرفته و اعتبارات پیش بینی شده تا مدت سه سال آینده رفع خواهد شد.
وی اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های آبرسانی در روستاهای محروم و دوردست مازندران با هدف رفع تنش آبی این استان را ۱۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: با هدف رفع تنش آبی مازندران، قرارداد اجرای طرح های آبرسانی با هفت هزار میلیارد ریال با پیمانکاران منعقد شده است.
وی، سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری را ۲۰۰ و در مناطق روستایی را نیز ۱۷۱ لیتر عنوان کرد و افزود: از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.