به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر احمدی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: رتبه نخست استان قزوین بر اساس ارزیابی شاخص های ۱۰ گانه از جمله اقتصاد دانش بنیان، کارآفرینی، هیات های اندیشی ورز، افزایش تولید و صادرات دانش بنیان انتخاب شده که در سال گذشته در رتبه ۲۴ قرار داشت.
وی با بیان اینکه سطح علمی پارک علم و فناوری قزوین از سطح سه کشوری به ۲ رسیده است، ادامه داد: فعالیت های پارک فناوری قزوین گسترده تر شده و می توانیم متخصصان بیشتری جذب کنیم، این درحالی است که تنها پارک علم و فناوری سطح ۲ کشور هستیم که در برنامه ها و فعالیت های پارک علم و فناوری سطح یک حضور داریم.
احمدی به حضور در طرح گرنت همساز وزارت علوم اشاره کرد و یادآور شد: در قالب این طرح وزارت علوم یک هزار میلیارد ریال را در اختیار ۶ پارک علم و فناوری قرار داد تا با تسهیلگری، یک هزار ایده کاربردی و برتر به محصول تبدیل شود که در استان قزوین فراخوانهای ایده پردازی و جمع آوری ایده ها انجام شده و در مرحله داوری و ارزیابی است.
به گفته این مسوول، در حال حاضر چهار مرکز رشد در چهار شهرستان بزرگ قزوین فعال است و در حالی که پیش از این جزو سه استان ضعیف در ایجاد مراکز رشد بودیم و هیچ مرکز رشد و فناوری در شهرستان ها فعال نبود.
وی افزود: پارک علم و فناوری قزوین جزو ۶ استان کشور است که در طرح برش های استانی قرار گرفته و تفاهم نامه هایی سه جانبه با معاونت علمی ریاست جمهور، استانداری قزوین و پارک علم و فناوری به امضا رسانده که در قالب آن ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ۲ سال جهت توسعه و تجاری سازی پروژه های دانش بنیان و فناوری در نظر گرفته شد.
به گفته احمدی، این طرحها براساس آمایش سرزمینی همچون هوشمند سازی دشت قزوین، کشاورزی و مشاغل، توسعه صندوق های پژوهش فناوری و تقویت ایمنی جاده های استان و زیست محیطی و مدیریت پسماند فعال خواهند بود.
رییس پارک علم و فناوری قزوین یکی از بزرگ ترین دستاوردهای پارک علم و فناوری استان قزوین را راه اندازی ۲ مرکز نمونه ساز و ساخت سریع محصولات عنوان کرد و گفت: در چند ماه گذشته خوشبختانه موفق شدیم با حضور معاون پارک علم و فناوری ۲ مرکز فب لب (کارخانه های کوچک شده تولید سریع محصولات) افتتاح کنیم که در این مراکز صنایع و مراکز علمی و فناوری می توانند ایده خود را به نمونه محصولات تبدیل کرده و کارایی و ایرادات آنها را مورد بررسی قرار دهند.