به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نجفی روز سهشنبه در جلسه بررسی مشکلات مرز رسمی پرویزخان در کمیته هماهنگی مرز شهرستان قصرشیرین، افزود: مرز رسمی پرویزخان از مرزهای مهم تجاری کشور است و حجم زیادی از فعالیت های تجاری در این مرز انجام میشود از این رو ساماندهی امور و تسهیل در امر تجارت باید با تمکین از قانون باشد.
مدیرکل گمرک پرویزخان هم در این نشست گفت: صادرات کالا از مرز رسمی پرویزخان از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه به ۴۳۸میلیون دلار با وزن یک میلیون و ۳۲۴ هزار تن رسیده است.
رضا قربانی عمده کالاهای صادر شده از این مرز رسمی را میوه و تره بار، لبنیات، کیک و کلوچه، مصنوعات فلزی، مصنوعات پلاستیکی، سنگ، کاشی و مصالح ساختمانی ذکر کرد.
وی در ادامه گفت: میزان ترانزیت مبدا از مرز رسمی پرویزخان نیز یک میلیارد و ۵۷۴ هزار دلار کالا به ارزش وزنی سه میلیون و ۱۵۵ هزار تن است که از نظر دلاری ۲۱۳ درصد و از نظر وزنی ۱۲۲ درصد رشد داشته و شامل مازوت، نفتا، روغن صنعتی، بیتومین ضایعات کارتن است.
مدیر پایانه مرزی پرویزخان هم در این نشست گفت: با توجه به شروع از سرگیری تره بار از این مرز تعامل دستگاه های مستقر در مرز لازمه روانسازی و نظم ترافیکی در مرز است.
امین حیدریان افزود: در این نشست مسائل مربوط به طرح فول باک، قاچاق سوخت، ترانزیت، تعریض پل و تعامل بیشتر دستگاههای مرز از مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست بود.
دادستان عمومی و انقلاب قصرشیرین نیز در این جلسه گفت: مرز رسمی پرویزخان از مرزهای مهم و راهبردی کشور است که انتظارات از عملکردهای آن کشوری ولی زیرساختهای آن فاقد امکانات لازم است.
علی رستمی افزود: یکی از مشکلات مرز رسمی پرویزخان نحوه برخورد با قاچاق سوخت در ۲ طرف مرز ایران و عراق است از این رو جلسه ای با حضور مسوولان قضایی ۲ طرف در روزهای آینده برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه پدیده قاچاق سوخت باید در این مرز ساماندهی شود، اظهار کرد: وجود نمایندگان شرکتهای سوختی در این مرز باید مدیریت شود و در این جلسه اعلام میکنم افرادی که در این مرز بدون معرفی نامه وجهی از رانندگان دریافت کنند برخورد میشود و این تحصیل مال نامشروع است.
او ادامه داد: پلمب کامیون های سوخت در پایانه موجب بی نظمی میشود و شبهاتی در این مورد وجود دارد از این رو هر کسی داخل محوطه پایانه برای کامیون ها نصب پلمب انجام دهد شرکت مذکور از فعالیت تجاری محروم خواهد شد.
وی در پایان گفت: حجم فعالیتهای تجاری در این مرز بسیار زیاد است از این رو از ادارات و نهادهایی که در این زمینه تلاش میکنند تا تجارت با سهولت بیشتر و با نظم مناسبی انجام گیرد، قدردانی می شود.
استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.