تهران - ایرنا - مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت شناسایی و بررسی بحران اضطراری انسانی در فلسطین تاکید کرد و گفت: مسائل بهداشتیِ قابل پیشگیری با وخامت شرایط تشدید شده‌اند و ما باید به سرعت عمل کرده و تبعات منفی آنها را کاهش دهیم و این نیازمند توجه فوری و اقدام جمعی ماست.

به گزارش ایرنا از وبدا، محمدحسین نیکنام روز سه شنبه در هفتاد و یکمین اجلاس منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت (امرو) در قطر ضمن اعلام مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص گزارش پیشرفت منطقه دفتر مدیترانه شرقی در زمینه وضعیت بهداشتی و کمکهای انسان دوستانه به غزه و اراضی اشغالی، گفت: با وجود اقداماتِ بی‌وقفه این افراد و سازمان‌های متعهد، باید بحران اضطراری انسانی که در فلسطین در حال وقوع است را شناسایی و بررسی کنیم.

وی با بیان این که مردم فلسطین با کمبود شدید مواد پزشکی، غذا، آب و سوخت مواجه اند که این امر، سیستم بهداشتی در غزه را در وضعیت بحرانی قرار داده است، افزود: وضعیت در نوار غزه نگران‌کننده است زیرا خطر گسترش پولیو (cVDPV۲) پس از ۲۵ سال به چشم می‌خورد که این امر پیامدهای جدی نه تنها برای منطقه بلکه برای جامعه بین‌المللی درپی دارد.

دستیار ویژه وزیر بهداشت اظهار داشت: علاوه بر این، شرایط فعلی، خطر گسترش دیگر بیماری‌های تحت کنترل واکسن نظیر سرخک، اسهال، عفونت‌های حاد تنفسی، هپاتیت آ و بیماری‌های پوستی را در بین کودکان افزایش داده است.

نیکنام با اشاره به این که این مسائل بهداشتیِ قابل پیشگیری با وخامت شرایط در فلسطین تشدید شده‌اند، گفت: ما باید به سرعت عمل کرده و تبعات منفی آنها را کاهش دهیم و این نیازمند توجه فوری و اقدام جمعی ماست.

وی در پایان تصریح کرد: جنایات علیه بشریت و نقض‌های فاحش حقوق‌بشر که در فلسطین و لبنان رخ می‌دهد، در تضاد مستقیم با اهداف و اصول سازمان جهانی بهداشت است. این فجایع، شامل جنایات جنگی رژیم آپارتاید اسرائیل در غزه، باید به صراحت محکوم شوند. در چنین شرایطی، وظیفه ما همکاری برای کاهش آلامِ مردم فلسطین و تضمین رعایت حقوق بنیادی انسان‌ها، از جمله حق سلامت، است.