به گزارش ایرنا، ناترازی انرژی، نداشتن نقدینگی، تعدد سامانه ثبت اطلاعات توسط دستگاهها از جمله تامین اجتماعی و امور مالیاتی، خام فروشی فرآوردههای کشاورزی، ناچیز بودن ارایه تسهیلات بانکی و بالا بودن نرخ سود بانکی، از جمله مسایل و مشکلات پیشروی فعالان اقتصادی استان گلستان است.
سیدمحمد مرتضوی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به این که پرداخت وام بانکی کوتاه مدت برای فعالان اقتصادی در استان کارساز نیست، گفت: وام بانکی کوتاه مدت ۶ ماه در اختیار فعالان اقتصادی قرار داده می شود در حالی که تولیدکننده برای پایداری تولید به سرمایه در گردش با دوره باز پرداخت حداقل ۲ تا سه ساله نیاز دارد.
نایب رییس اتاق بازرگانی گرگان هم گفت: این استان شمالی در تولید چند کالا از جمله گندم، پنبه و ماهی اوزن برون و خاویار و مرغ گوشتی دارای ویژند کشوری است.
ارازجان شمالی افزود: علاوه براین وجود راه آهن و جاذبههای گردشگری از جمله گنجایشهای اقتصادی گلستان به شمار می رود و اگر می خواهیم به پیشرفت اقتصادی برسیم باید روی نقاط قوت سرمایه گذاری کنیم.
یکی از فعالان تولید کننده خوراک دام گلستان گفت: ناتراژی انرژی در فصول مختلف سال به ویژه تابستان و زمستان یکی از نگرانیهای صاحبان واحدهای تولیدی است.
رضا افتخارالدین افزود: سوخت مورد نیاز واحد تولیدی که به دستگاه مرتبط می شود با سوختی که تحویل داده می شود بسیار متفاوت و کمتر مقدار نیاز است که در این شرایط مجبوریم، بقیه سوخت مورد نیاز را به صورت آزاد تهیه کنیم.
یکی از صادرکنندگان گلستان هم شتاب در صدور پروانه خرید و صادرات توتون را خواستار شد و گفت: صدور پروانه این بخش ویژهسازی شده و متقاضیان صادرات این فرآورده دچار مشکل گرفتن پروانه هستند.
حمید دامغانی افزود: در فصل برداشت برگ توتون، فعالان اقتصادی منطقه با وجود علاقه به خرید و صادرات این محصول از گرفتن پروانه خرید و صادرات محروم هستند و مجبورند از گنجایش دیگر استانها استفاده کنند.
مدیرعامل یک واحد تولیدی در گلستان هم با تاکید بر ناچاری حل دشواری ناترازی برق در واحدهای تولیدی گفت: براثر قطعی برق ۱۴۰ میلیارد ریال زیان دیدم و در پرداخت بدهی بانکی دچار دشواری هستم.
ابوالفضل پاکدامن افزود باید برای برطرف شدن آسیب قطعی برق در واحدهای تولیدی استان چاره اساسی اندیشیده شود تا از زیان بیشتر جلوگیری گردد.
وی با تاکید بر بایستگی افزایش تسهیلات بانکی در بخش تولید گفت: از پنج سال گذشته تاکنون اعتبار تسهیلات بانکی در استان بیشتر نشده و این نکته به کار تولید آسیب وارد کرده است.
رییس کمیسیون صنعت، معدن و انرژی اتاق بازرگانی گرگان هم گفت: قوانین ناسازگار و برخلاف پیشرفت، تعدد سامانهها و صدور بخشنامه نوپدید، نوسانات ارزی، خام فروشی و توجه نکردن به استفاده از گنجایش بخش خصوصی، از جمله مشکلات فعالان اقتصادی گلستان است.
ابوذر فردوسی افزود: بانک های دولتی باید منابع خود را برای تولید و حمایت از بازار استفاده کنند در حالی که مقدار ارایه تسهیلات متناسب با افزایش قیمت مواد اولیه واحد تولیدی نیست.
وی وجود قوانین مزاحم یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان برشمرد و خواستار برطرف کردن این قوانین شد.
فردوسی از وضعیت سرمایه گذاری در گلستان گلایه کرد و گفت: تاکنون در این استان، طرح سرمایهگذاری کلان با بخش خصوصی و بانک ها اجرا نشده در حالی که در سایر استان ها شاهد طرحهایی با سرمایهگذاری ۷۰۰ میلیون یورو نیز هستیم.
وی خاطرنشان کرد: صنایع تبدیلی کشاورزی مدل موفق برای شکوفایی گنجایش کشاورزی استان برای پیشرفت اقتصادی به شمار می رود و سرمایه گذاری در این بخش می تواند کارساز باشد که لازمه آن جذب سرمایه در گردش، بازسازی و نوسازی صنایع کشاورزی، آسان سازی صدور پروانه و برپایی صنایع تبدیلی در خارج از شهرکها و نواحی صنعتی است.
فردوسی به ناترازی برق برای واحدهای تولیدی گلستان اشاره کرد و گفت: تنها راه برون رفت از این آسیب، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایهگذاری است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم گفت: دردل تولید کنندگان در راستای هرچه بهتر شدن وضعیت اقتصادی ساکنان استان گلستان است.
امیر یوسفی افزود: اتاق بازرگانی گرگان با ۱۰ کمیسیون تخصصی، آمادگی دارد خدمات خود را بیش از گذشته برای شتاب در توسعه اقتصادی استان گلستان در اختیار مدیران دستگاههای مرتبط قرار دهد و نگرانی جذب سرمایهگذاران و بیکاری را برطرف کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان هم گفت: برق مصرفی موردنیاز واحدهای تولیدی درشهرکها و نواحی صنعتی استان ۵۰ مگاوات است.
رضا شهمرادی افزود: برای ایجاد واحدهای تولید برق درشهرک ها و نواحی صنعتی استان، در هفت شهرک زمین آماده واگذاری به سرمایهگذاران است.
به گفته وی برای راه اندازی یک واحد تولید برق با ظرفیت هفت مگاوات، ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی فزود: ۵۳۲ طرح تولیدی در شهرکها ونواحی صنعتی استان در دست اجرا است که با بهرهبرداری از آن ۱۲ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی ساخته خواهد شد.
شهمرادی خواستار حمایت بانکی در ارایه تسهیلات بانکی ثابت و سرمایه در گردش در حوزه ایجاد واحدهای تولیدی در دست اجرا در شهرکها و نواحی صنعتی استان شد و گفت: پرداخت تسهیلات بانکی ثابت به سرمایه گذاران در استان از سه سال قبل متوقف شده است.
گلستان حدود۸۰۰ فعال اقتصادی دارد که عمده فعالیت فعالان اقتصادی استان در کشورهای آسیای میانه است.
داشتن مرز خشکی با کشور ترکمنستان و ارتباط با کشورهای آسیای میانه و چین از طریق زمینی و ریلی، دسترسی به بنادر دریای خزر و ارتباط با کشورهای حوزه این دریا از طریق مازندران، وجود فرودگاه های گرگان و کلاله و گمرک اینچه برون گنبدکاووس و تولید سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، از جمله ویژگی های رونق مبادلات تجاری استان گلستان به شمار میرود.