تهران- ایرنا- برگزاری مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، انتصاب سرپرستان سه دانشگاه، ابلاغ اساس‌نامه دانشگاه سوره توسط رئیس‌جمهور، دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران، اعلام شرایط و ضوابط ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و المپیاد علمی‌دانشجویی سال ۱۴۰۴ از مهم‌ترین رویدادهای هفته پایانی مهرماه امسال در حوزه آموزش عالی بود.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، در هفته پایانی مهرماه ۱۴۰۳، تکاپو در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بیشتر بود. پس از اعلام نتایج کنکور سراسری در روز جمعه (۲۰ مهرماه) هر کدام از دانشگاه‌ها در اطلاعیه‌های جداگانه‌ای از آغاز ثبت‌نام نودانشجویان در دانشگاه‌ها خبر دادند.

مهم‌ترین رویداد هفته چهارم مهرماه برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ توسط رئیس دولت چهاردهم بود. در این مراسم که با حواشی بسیاری همراه بود رئیس‌جمهور، وزیران علوم و بهداشت و سرپرست دانشگاه تهران سخنرانی کردند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هفته گذشته سه انتصاب داشت. حسین سیمایی صراف در احکام جداگانه سرپرست دانشگاه‌های خواجه نصیرالدین طوسی (حمیدرضا دخت‌ تقی‌راد)، هنر تهران (سید بهشید حسینی) و هنر تبریز (محمد تقی پیربابایی) را منصوب کرد.

ادر هفته اخیر همچنین اساسنامه دانشگاه بین‌المللی سوره توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد. برگزاری دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران و اعلام شرایط و ضوابط ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و المپیاد علمی‌دانشجویی از دیگر رویدادهای مهم روزهای پایانی مهرماه بود.

سال تحصیلی جدید آموزش عالی با حضور رئیس‌جمهور آغاز شد

آیین رسمی آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی روز شنبه (۲۱ مهرماه) برگزار شد. این نخستین جشن آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در دولت چهاردهم با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری بود. در این مراسم که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محسن حاجی‌ میرزایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، مهدی سنایی، معاون امور سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی حضور داشتند.

رئیس جمهور در این مراسم با تاکید بر این که رسالت دانشگاه، قرار دادن کشور عزیزمان در قله علم، هنر و فناوری است، گفت: هر گروه و جناحی اگر بتواند حرف درست را بیاورد، ما موظف به پذیرش آن هستیم.

مسعود پزشکیان درخصوص منابع مالی دانشگاه‌ها گفت: در خارج، منابع دانشگاه‌ها را دولت می‌دهد یا دانشگاه خودش درآمد دارد، یا هر دو؛ ولی بیشتر خودش درآمد دارد، ما اگر بخواهیم مشکلات‌مان را حل کنیم، باید استادان دانشگاه کمک کنند تا مشکلات جامعه حل شود؛ قرارداد ببندند و کاری کنند که گره باز شود.

وی خطاب به دانشجویان گفت: به جای اینکه تئوری بخوانید، در عمل هم روش را در جامعه گسترش دهید و اصلاح کنید و هم درآمد کسب کنید، دانشجو هم یاد می‌گیرد و مهارت پیدا می‌کند، ما اکنون در ارتباط با مدیریت به‌دنبال اساتیدی هستیم که به ما روش مدیریت در سیستم را بگویند.

پزشکیان بیان کرد: ما دلمان می‌خواهد بهترین کلاس و بهترین روش آموزشی و ارزیابی را داشته باشیم؛ این کار را خواهیم کرد و شما (دانشجویان) می‌توانید در این کار به ما کمک کنید، اگر بتوانیم عدالت، روابط بین‌بخشی، مشارکت و تکنولوژی مناسب را به هم وصل کنیم، می‌توانیم هرکاری دلمان خواست در این مملکت انجام دهیم و آن را حل کنیم.

وی تصریح کرد: ما قطعاً هوای اساتید و کسانی که در این مملکت ماندند و تلاش می‌کنند را خواهیم داشت و هر کاری از دستمان بربیاید برای اصلاح، رشد و تعالی آن‌ها خواهیم کرد.

حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: وفاق سدشکن بسیاری از مشکلات است نیاز داریم درباره مشکلات وفاق یابیم واقعیت این است که با وجود همه مشکلات بر سر اولویت‌ها توافق نداریم، وفاق دوم که باید در خانه علم مطرح کنم این است که بر سر راه‌حل‌ها هم توافق نداریم برای وفاق در راه‌حل‌ها علم و عقل نقاد، بهترین معیار است.

وی تاکید کرد: دانشگاه ما به شدت نیازمند توجه بیشتری است، اکنون و در فصل بودجه با تمام دشواری‌هایی که در کشور وجود دارد باید به بودجه دانشگاه‌ها توجه کرد. تمام بودجه آموزش عالی کمتر از سه درصد بودجه کل کشور است. معتقدم هزینه کرد در دانشگاه ها سرمایه‌گذاری است.

حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران در این مراسم گفت: دانشگاه‌ها با چالش جدی درمورد منابع مالی خود مواجه هستند به خصوص دانشگاه‌های قدیمی با فرسودگی تجهیزات و ساختمان‌ و کمبود آزمایشگاه‌ روبه‌رو هستند و این موجب شده آن چنان که شایسته است نتوانند کارکردهای خود را در ارتباط با پژوهش انجام دهند.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد فضای خوب و پرنشاط در کشور گفت: نتیجه ایجاد این فضا در دانشگاه تقویت سرمایه اجتماعی و مشارکت دانشگاهیان در حل مسائل کشور است.

در ادامه این مراسم افشین راهداری دانشجوی دکترای شیمی به نمایندگی از دانشجویان در دیدار با رئیس‌جمهور، مهاجرت، نبود زیرساخت‌ها، فرصت‌های محدود علمی و هوش مصنوعی را مهم‌ترین چالش‌های دانشجویان بیان کرد.

در ادامه مراسم، هنگامی که رئیس جمهور قصد داشت سخنرانی کند، شماری از دانشجویان خواستند که فرصتی برای سخنرانی داشته باشند که در نهایت به پیشنهاد رئیس‌جمهور یک نفر به نمایندگی انتخاب شد و پشت تریبون قرار گرفت. علیرضا صفری از بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: انجمن دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، مجمع عدالتخواه دانشگاه تهران و بسیج دانشجویان نامه‌ای خدمت رئیس جمهور ارسال کردند. حدود یک هفته است پیگیریم که در این برنامه تشکل‌های دانشجویی و شورای صنفی تریبونی برای شنیده شدن داشته باشند.

وی افزود: من در اینجا نمی‌خواهم نطق تشکل باشم و می‌خواهم بگویم از دانشگاه صیانت کنید و از رئیس‌جمهور می‌خواهم در ۱۶ آذر (روز دانشجو) در دانشگاه تهران حاضر شود و صدای تشکل‌های دانشجویی را بشنود.

بازدید پژوهشگران و پزشکان سوریه‌ای از پژوهشگاه مهندسی ژنتیک

روز شنبه یک گروه ازپژوهشگران سوریه‌ای؛ شامل پزشکان، پژوهشگران، اساتید و روسای برخی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی سوریه از بخش‌های مختلف پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری بازدید کردند.

جواد محمدی رئیس پژوهشگاه در این بازدید گفت: تاکنون طرح‌های تحقیقاتی متعددی در حوزه تشخیص زودهنگام سرطان، مطالعات اصولی و بنیادین میوه زیتون، حیوانات مدل بیماری با روش ویرایش ژن، کشت غلات و گندم مقاوم به شوری، پروبیوتیک‌ها، ساخت کیت‌های تشخیصی بیماری‌های انسانی و دام و طیور و ساخت واکسن اچ پی وی HPV و واکسن آنفلوآنزا در پژوهشگاه انجام شده است.

پژوهشگاه ژنتیک در هفته گذشته، میزبان سفیر سودان در جمهوری اسلامی ایران نیز بود.

آغاز پویش توانمندسازی نسل آینده برای آینده‌ای تاب‌آور

هم‌زمان با روز جهانی کاهش خطر بلایا، به‌منظور جلب توجه جامعه به ضرورت و اهمیت موضوع تاب‌آوری در مقابل حوادث و بلایا، از ۲۱ تا ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ پویش ملی ـ مجازی «توانمندسازی نسل آینده برای آینده‌ای تاب‌آور» با مشارکت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز خدمات تخصصی HSSE و مدیریت خطر این واحد جهاد دانشگاهی، برگزار شد.

پویش «توانمندسازی نسل آینده برای آینده‌ای تاب‌آور» در وب‌سایت دفتر کاهش خطر بلایا در سازمان ملل متحد (UNDRR) به‌ عنوان یکی از برنامه‌های ملی کشور در این حوزه، ثبت بین‌المللی شده است.

پایان مهلت ثبت‌نام دوره‌های آموزشی مسابقات بین‌المللی هوش مصنوعی رایان

نخستین دوره‌ مسابقات بین‌المللی هوش مصنوعی رایان توسط دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در سه مرحله برگزار می‌شود و برندگان مرحله‌ نهایی به ترتیب ۲۰ هزار دلار، ۱۰ هزار دلار و ۵ هزار دلار به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد.

به منظور آمادگی هرچه‌ بیش‌تر شرکت‌کنندگان برای حضور در مسابقات بین‌المللی هوش مصنوعی، دوره‌های آموزشی مسابقات در دو سطح مقدماتی و پیشرفته توسط دانشگاه صنعتی شریف تدارک یافته است. این دوره‌ها به صورت آنلاین ارائه می‌شود و به شرکت‌کنندگان گواهی حضور در دوره از سوی دانشگاه صنعتی شریف ارائه خواهد شد.

مهلت ثبت‌نام رایگان در دوره‌های آموزشی این مسابقات، ۲۵ مهرماه به پایان رسید.

جهاد اصلی امروز در حوزه فناوری است

رئیس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در شورای فرهنگی دانشجویی دانشگاه گفت: امروز جهاد اصلی در حوزه فناوری کشور است و تا مادامی که جمهوری اسلامی توفق علمی پیدا نکند به دستاوردهای مهم نخواهد رسید

حسین قدیانی خاطرنشان کرد: اگر مدعی هستیم که یک دانشگاه ولایی هستیم باید مجدانه گام برداریم این فرهنگ مطالعه، فرهنگ پژوهش، فرهنگ تلاش ایثارگرانه و تواصی که حضرت آقا در بیانات خود به آن اشاره داشتند بحث جدی است که از نگاه بسیج و روحیه انقلابی باید از متن خود بجوشد.

سرپرست دفتر گسترش آموزش عالی منصوب شد

طی حکمی از سوی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، «منیژه بهامیریان» به‌ عنوان سرپرست دفتر گسترش آموزش عالی منصوب شد.

بهامیریان دارای دکترای مدیریت آموزشی، با ۱۶ سال سابقه کار حدود ۷ سال دستیار معاون آموزشی وزارت علوم بوده و معاونت دفتر گسترش آموزش عالی را نیز بر عهده داشته است.

رئیس‌جمهور اساسنامه «دانشگاه بین‌المللی سوره» را ابلاغ کرد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی «اساسنامه دانشگاه بین‌المللی سوره» مصوب جلسه ۹۰۳ تاریخ ۶ شهریورماه ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد.

بر این اساس، دانشگاه سوره از تاریخ تصویب این اساسنامه، مؤسسه‌ای مستقل ذیل سازمان تبلیغات اسلامی و مرتبط با حوزه هنری انقلاب اسلامی و محل تربیت سرمایه انسانی فاخر برای جبهه انقلاب اسلامی در سطح داخلی و بین‌المللی خواهد بود. براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر مبنای قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب ۱۸ مرداد ۱۳۸۳)، مفاد اساسنامه حاضر و سایر قوانین و مقررات نظام آموزش عالی کشور، اداره می‌شود و با کمک و حمایت بخش‌های مرتبط دولتی، سازمان‌ها، دستگاه‌ها و نهادهای انقلابی جمهوری اسلامی ایران، خصوصاً سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی، اهداف و وظایف مصوب در این اساسنامه را دنبال خواهد کرد.

راهکار محققان دانشگاه تهران برای چیدمان فضای داخلی با هوش مصنوعی

در پژوهشی که به تازگی در قالب رساله دکتری مریم اخوت، دانش‌آموخته معماری پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران به راهنمایی الهام اندرودی، دانشیار دانشکده معماری دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران و مرتضی اخوت، عضو هیأت علمی و دبیر شورای هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شده، راهکاری برای عبور از چالش‌های طراحی فضای مشترک با بهره‌گیری از واقعیت مجازی، جهت دورکاری آنلاین ارائه شده است.

یافته‌های این پژوهش به تازگی از سوی الزویر در نشریه مهندسی ساخت Journal of Building Engineering منتشر شده و از طریق این پیوند دست‌یافتنی است.

اعلام شرایط و ضوابط ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و المپیاد علمی‌دانشجویی

سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور، روز یکشنبه (۲۲ مهرماه) در اطلاعیه‌ای شرایط و ضوابط، تاریخ و نحوه ثبت‌نام در آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ و سی‌امین دوره المپیاد علمی - دانشجویی کشور را اعلام کرد.

متقاضیان ثبت‌نام و شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ در تمام دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و سی‌امین دوره المپیاد علمی- دانشجویی کشور می‌توانند در آزمون مذکور ثبت‌نام و شرکت کنند.

ثبت‌نام برای آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ از روز یکشنبه، ۲۲ مهرماه آغاز شده و در روز شنبه، ۲۸ مهرماه ۱۴۰۳ پایان می‌پذیرد. ثبت‌نام فقط به صورت اینترنتی و از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org انجام می‌شود.

متقاضیان علاقه‌مند می‌توانند هم زمان ‌با برگزاری‌ آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴، در اولین ‌مرحله سی‌امین دوره آزمون المپیاد علمی - دانشجویی‌ کشور بر اساس شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام در آزمون شرکت کنند.

تاریخ ثبت‌نام و آزمون زبان انگلیسی MSRT آبان و آذر ۱۴۰۳ اعلام شد

بر اساس اعلام اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آزمون زبان انگلیسی MSRT در دو ماه آبان و آذر ۱۴۰۳ به ترتیب جمعه ۲۵ آبان و جمعه ۲۳ آذر برگزار می‌شود.

ثبت‌نام آزمون انگلیسی MSRT آبان ماه، یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ تا چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ انجام می‌شود.

ثبت نام آزمون زبان انگلیسی MSRT آذر ماه نیز یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ تا چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ انجام خواهد شد. حوزه‌های برگزاری در تقویم آزمون درج شده است.

انتخاب نمایندگان حوزه‌های علمیه در شورای عالی انقلاب فرهنگی

به استناد بند ۱۱۰ ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی و ماده ۳ مصوبه ۱۰۰ شورای عالی حوزه‌های علمیه، آیت‌الله محسن محمدی عراقی، حجت‌الاسلام و المسلمین حسین رحیمیان موحد و ابوالقاسم مقیمی حاجی به عنوان نمایندگان شورای عالی حوزه‌های علمیه در «شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی» انتخاب شدند.

نودانشجویان غیربومی دانشگاه‌ تهران برای اخذ خوابگاه اقدام کنند

دانشگاه تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: نو دانشجویان مقطع کارشناسی روزانه غیربومی هم‌زمان با ثبت‌نام الکترونیکی در سامانۀ reg.ut.ac.ir می‌توانند از روز، دوشنبه ۲۳ مهر تا جمعه ۲۷ مهر نسبت به اخذ خوابگاه خود اقدام کنند.

ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری در نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ از روز دوشنبه ۲۳ مهرماه تا چهارشنبه؛ ۲۵ مهرماه بود. پذیرفته‌شدگان می‌توانستند با مراجعه به سامانه reg.ut.ac.ir نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند. زمان ثبت‌نام حضوری پذیرفته‌شدگان نیز از روز شنبه ۲۸ مهرماه تا دوشنبه ۳۰ مهرماه در دانشکده مستقل/ دانشکدگان/ پردیس/ مرکز/ موسسه محل قبولی است و هم‌زمان با ثبت‌نام حضوری، کلاس‌های درس نیز طبق تقویم آموزشی برگزار خواهد شد.

زمان بازگشایی خوابگاه‌ها در نیم‌سال اول تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ برای نودانشجویان از ساعت هشت صبح روز شنبه ۲۸ مهرماه خواهد بود، لذا دانشجویانی که اسکان اینترنتی آنها تأیید شده است، برای دریافت کلید می‌توانند از این زمان به واحد کلیدسازی مجتمع خوابگاهی مطابق جداول ذیل مراجعه کنند.

چند انتصاب در جهاد دانشگاهی

حسن مسلمی رئیس جهاد دانشگاهی در احکامی جداگانه، نایب رئیس، دبیر و اعضای دانشجویی شورای مرکزی سازمان دانشجویان این نهاد را برای مدت سه سال منصوب کرد. در این احکام علیرضا کلانتر مهرجردی به عنوان نایب رئیس، رضا فریدزاده به عنوان دبیر و محمد عارفخانی، مجتبی فیضی کلاسی، محمد امین صالحی‌نژاد و مجید برائمی به عنوان اعضای دانشجویی شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند.

همچنین طی هفته گذشته رئیس جهاد دانشگاهی، در احکامی جداگانه علی مختارانی را به عنوان سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی خواجه‌نصیرالدین طوسی و هادی طلوع اصل را به‌ عنوان سرپرست مرکز رشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی منصوب کرد.

ثبت بیش از ۲۱ هزار نیاز و ایده در سامانه نان

معاون فناوری و نوآوری مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) گفت: تاکنون، تعداد ۱۷ هزار و ۸۲۱ نیاز و سه هزار و ۱۸۷ ایده (مجموع ۲۱ هزار و هشت) در این سامانه ثبت شده است.بیشترین تعداد نیازها به ترتیب در حوزه‌های موضوعی فنی مهندسی (هشت هزار و ۲۳۰)، علوم پایه (پنج هزار و ۵۳۷) و علوم انسانی (سه هزار و ۳۲۲) است.

علی نایبی افزود: نیازها و ایده‌های ثبت شده در حوزه‌های موضوعی مختلف کشاورزی و منابع طبیعی ( یک هزار و ۲۱۸)، علوم بهداشت (۷۸۹)، هنر (۲۰۴)، تعلیم و تربیت (۱۴۰) و دامپزشکی (۷۲) ثبت شده است.

بیشترین ایده‌ها نیز به ترتیب در حوزه‌های موضوعی فنی مهندسی (یک هزار و ۳۶)، علوم انسانی (۴۷۸)، کشاورزی و منابع طبیعی (۴۲۷)، علوم پایه (۴۰۲)، هنر (۱۱۹)، علوم بهداشت (۱۱۱)، تعلیم و تربیت (۵۲) و دامپزشکی (۳۰) ثبت شده است.

اعلام جزئیات ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان با آزمون و بدون‌ آزمون دانشگاه آزاد

نتایج انتخاب رشته متقاضیان رشته‌های با آزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی روز دوشنبه (۲۳ مهرماه) بر روی سامانه www.azmoon.org قرار گرفت. پذیرفته‌شدگان می‌توانستند با مراجعه به سامانه جامع سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی Paziresh.azmoon.iau.ir ثبت‌نام غیرحضوری خود را انجام دهند. داوطلبان پس از ثبت‌نام مجازی باید به صورت حضوری به واحد دانشگاه مورد نظر مراجعه می‌کردند و مدارک لازم و فرم‌ها را به دانشگاه تحویل می‌دادند.

افتتاح دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران

دومین نمایشگاه کار از روز دوشنبه تا چهارشنبه (۲۳ تا ۲۵ مهر ماه) در محل مصلی دانشگاه تهران برگزار شد. این نمایشگاه قرار بود مردادماه برگزار شود اما به دلیل سانحه سقوط بالگرد شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و شهادت وی و همراهانش تا این هفته به تعویق افتاد. هدف از برگزاری این نمایشگاه ارتباط بیشتر دانشجویان با صنعت و فرصتی برای مهارت‌آموزی دانشگاه‌هاست. نخستین نمایشگاه کار دانشگاه تهران خرداد ماه سال ۱۴۰۲ با حضور وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گفته فرشته امین دبیر نمایشگاه کار امسال ۷۰۰ فرصت شغلی در نمایشگاه ارائه شد در حالی که سال گذشته ۵۰۰ فرصت شغلی در نمایشگاه بود. وی افزایش سطح اشتغال‌پذیری و ایجاد شرایط استخدامی برای کارجویان هدف اصلی برگزاری نمایشگاه دانست.

همچنین در این مراسم علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با اشاره به تغییراتی در فضای اشتغال و ضرورت اعمال آن در آموزش‌های دانشگاهی گفت: بعد از انقلاب صنعتی چهارم، داشتن مهارت، پایه و اساس بازار کار است.

به گفته وی نرخ مشارکت اقتصادی زنان از ۱۸ درصد در سال ۹۸ به ۱۴ درصد در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران نیز در این مراسم گفت: بحث ارتباط صنعت و دانشگاه مشکل حل نشده‌ای است و هر کدام مسیر خود را طی می‌کنند. از لحاظ ساختاری، اقدامات دانشگاه و صنعت کافی نیست و سازمان‌ها برای اینکه سهم‌ خود را برای تحقیق و توسعه پرداخت نکنند، هر کدام اقدام به راه‌اندازی مراکز مجزایی کردند که این روند باید اصلاح شود.

تجمع شماری از پذیرفته‌شدگان دانشگاه آزاد در اعتراض به افزایش شهریه

شماری از پذیرفته‌شدگان ورودی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی روز سه‌شنبه (۲۴ مهرماه) با حضور مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه نسبت به افزایش سه‌برابری شهریه‌ها بدون اطلاع‌رسانی قبلی به داوطلبان کنکور، تجمع کرده و لغو افزایش شهریه را خواستار شدند.

این داوطلبان رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی که شمار آنها به کمتر از ١٠٠ نفر می‌رسید مقابل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد حضور یافتند و علت تجمع خود را کاملا صنفی و در اعتراض به افزایش چند برابری شهریه بدون اطلاع قبلی و پس از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ اعلام کردند.

رمزگشایی رایانه‌ای از کهن‌ترین رساله فارسی شطرنج

کهن‌ترین رساله فارسی درباره شطرنج توسط پژوهشگران دانشگاه تهران، با ابزارهای دیجیتال تصحیح و بازنمایی شد. در این پژوهش در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد راحله یوسف‌زاده در گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران و با راهنمایی حسن امینی، کهن‌ترین رسالۀ شناخته شده به زبان فارسی درباره شطرنج بررسی و مطالعه شده است.

ثبت‌نام دوره‌ جامع آموزش رباتیک دانش‌آموزی دانشگاه تهران آغاز شد

رئیس مرکز آموزش‌های عالی تخصصی دانشکده فنی دانشگاه تهران از آغاز ثبت‌نام دوره‌ جامع آموزش رباتیک دانش‌آموزی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: از آبان ماه ۱۴۰۳ دانش‌آموزان علاقه‌مند می‌توانند نسبت به تعیین سطح با شرکت در مصاحبه علمی، به عضویت مرکز رباتیک دانش آموزی دانشگاه تهران درآیند.

به گفته سیامک حاجی یخچالی علاقه‌مندان به شرکت در دوره‌های جامع آموزش رباتیک دانش‌آموزی می‌توانند مشخصات خود را به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۰۰۶۰۰۰۰ پیامک کرده تا پس از ثبت اولیه جهت انجام مصاحبه تخصصی از آنان دعوت به عمل آید.

آزمایشگاه تخصصی فناب جهاد دانشگاهی شریف ایزو ۱۷۰۲۵ گرفت

هم‌زمان با هفته استاندارد، آزمایشگاه فناوری تجهیزات آب (فناب) سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، موفق به اخذ گواهی‌نامه تایید صلاحیت آزمایشگاه ایزو ۲۰۱۷: ۱۷۰۲۵ از مرکز ملی تایید صلاحیت سازمان ملی استاندارد شد. پس از اخذ گواهی‌نامه تایید صلاحیت ایزو ۱۷۰۲۵ در «آزمایشگاه تخصصی متالورژی» با دامنه آزمایشات گسترده و «آزمایشگاه تخصصی تست سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند»، اکنون جهاد دانشگاهی صنعتی شریف موفق به اخذ این گواهینامه برای فعالیت تخصصی «آزمایشگاه تخصصی فناب» در حوزه فناوری‌های آب شده است.

تبدیل ۲۶ ایده استارتاپی دانشگاه علمی کاربردی به محصول

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی از تبدیل ۲۶ ایده حاصل از استارتاپ‌های برگزار شده توسط این دانشگاه به محصول خبر داد. به گفته فضل‌الله لک نتایج به‌دست آمده از بررسی ۱۵۰ استارتاپ برگزار شده در مراکز آموزش علمی کاربردی، نشانگر ۴۰ عنوان نمونه اولیه تولید شده، ۲۶ مورد ایده تبدیل شده به محصول است که از این تعداد ۶ محصول در حوزه‌های صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، تجارت الکترونیک، صنایع بهداشتی دارویی و بهبود فرآیند کسب‌وکار، تجاری‌سازی شده‌اند.

چند انتصاب در دانشگاه علامه طباطبائی

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در احکامی جداگانه «فرامرز صحرائی» را به سمت مشاور رئیس و سرپرست حراست این دانشگاه منصوب و «عباسعلی وفایی» را در سمت خود به عنوان معاون توسعه و مدیریت منابع ابقا کرد.

عباسعلی وفایی عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه‌طباطبائی است و پیش از این نیز معاونت توسعه و مدیریت منابع و ریاست دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی این دانشگاه را برعهده داشت.

ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان کارشناسی ارشد پیام ‌نور با پرداخت ۵۰ درصد شهریه ثابت

به گفته علی پریمی معاون اداری و مالی دانشگاه پیام نور، پذیرفته‌شدگان جدید مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند با پرداخت ۵۰ درصد شهریه ثابت، نسبت به ثبت‌نام و انتخاب واحد اقدام کنند. مابقی شهریه ثابت و متغیر نیز باید قبل از امتحانات پایان نیمسال پرداخت شود. این دانشگاه در خبر دیگری اعلام کرد، مهلت ارائه مدرک قبلی تحصیلی فراغت از تحصیل پذیرفته‌شدگان جدید دانشگاه پیام نور تمدید شده است.