از تکاپو برای بزرگداشت روز دانشجو تا انتصاب سرپرست دانشگاه‌های فردوسی و علمی کاربردی

تهران- ایرنا- هفته نخست آذرماه در حالی برای آموزش عالی کشور سپری شد که دانشگاه‌ها خود را برای برگزاری مراسم روز دانشجو آماده می‌کردند. انتصاب سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه جامع علمی کاربردی توسط وزیر علوم، برگزاری نمایشگاه کار شهید بهشتی و نشست دبیران مناطق ده‌گانه معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها مهم‌ترین رویدادهای نخستین روزهای ماه پایانی پاییز است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، هفته نخست آذرماه در حالی به پایان رسید که این روزها مصادف بود با هفته بسیج مستضعفان و جلسات مختلفی همچون نشست هم‌اندیشی بسیج اساتید در این خصوص در دانشگاه‌ها برگزار شد. نشست هم‌اندیشی بسیج اساتید، نشست مشترک شورای مرکز بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری دومین نمایشگاه کار شهید بهشتی، سومین نشست دبیران مناطق ده‌گانه معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی، انتصاب سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد و موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، انتصاب سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد از مهم‌ترین رویدادهای هفته نخست آذر ماه بود.

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی توسط متخصصان هوش مصنوعی

گروهی از متخصصان هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند جامع‌ترین سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی را توسعه داده و زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور را به یک سنجه دقیق و یکپارچه برای ارزیابی مدل‌های زبانی بزرگ مجهز کنند.

مدل ارائه شده در این پروژه، در کنار برترین بنچ‌مارک‌های جهانی قرار می‌گیرد، ضمن اینکه بخشی از دادگان این سیستم ارزیابی (بنچ‌مارک) هم اکنون به صورت متن باز در دسترس عموم قرار گرفته است.

تغییر ساختار دانشکده‌ها به سمت موضوع‌محوری ضروری است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شنبه (سوم آذرماه) از دانشگاه تهران بازدید کرد. این بازدید با تاکید بر همکاری‌های مشترک، تقویت زیست‌بوم نوآوری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی صورت گرفت و زمینه‌ساز گام‌های عملیاتی برای ارتقای جایگاه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان یکی از مراکز پیشرو در توسعه فناوری و نوآوری در کشور خواهد بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این بازدید بر بازنگری در ساختار دانشکده‌ها و تغییر به سمت موضوع‌محوری تاکید کرد و گفت که این تغییر می‌تواند به کارآمدی و اثربخشی بیشتر منجر شود.

وی پیشنهاد کرد که با همکاری دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر، آزمایشگاه‌های ملی متمرکزی ایجاد شود و گفت که این آزمایشگاه‌ها می‌توانند با مشارکت خیرین نیز تأمین مالی شوند.

سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران نیز به جایگاه ممتاز پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در بین پارک‌های دانشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های بالقوه‌ای در این مجموعه وجود دارد که نیازمند فعال‌سازی است.

دستاورد دانشمندان ایرانی؛ انقلابی در ترمیم آسیب‌های استخوانی جمجمه

دانشگاه شهید بهشتی، سوم آذرماه از موفقیت گرو پژوهشی این دانشگاه خبر داد و اعلام کرد که گروهی از پژوهشگران بین‌المللی با محوریت متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه شهید بهشتی، موفق به ارائه روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های استخوان های حساس جمجمه و صورت مبتنی بر استفاده هم‌زمان سلول‌های بنیادی و داربست‌های پیشرفته نانوفناوری شدند.

روش درمانی جدیدی که حاصل همکاری مراکز علمی داخلی و خارجی نظیر دانشگاه شهید بهشتی، انستیتو پاستور ایران، دانشگاه پزشکی ونژو چین، دانشگاه یوانزی تایوان، دانشگاه ساوینتای هند و دانشگاه ایستینیه ترکیه با راهبری دکتر حسین شاهسوارانی و دکتر مهدی جهانفر انجام شده، راهکاری پیشرفته و نوآورانه برای ترمیم آسیب‌های استخوانی حساس جمجمه و صورت ارائه داده است.

انتصاب سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد

محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی روز شنبه (سوم آذرماه) با صدور حکمی «زریر صالح‌پور سروک» را به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج منصوب کرد.

زریر صالح پور سروک با مدرک دکتری شهرسازی، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج است و سوابقی از جمله معاون شهردار یاسوج، رئیس دبیرخانه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد، معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج دارد.

تعیین نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش

جلسه ۲۱۷ شورای ستاد علم و فناوری روز شنبه (سوم آذرماه) در خصوص موضوع بررسی درخواست تشکیل هیأت عالی تجدیدنظر در سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور برگزار شد.

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص برگزاری این جلسه گفت: شکایت‌های ناظر بر شئون علمی، آموزشی و پژوهشی در هیأت‌های عالی تجدید نظر وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی علمی طرح و رسیدگی ‌شود.

ایمان افتخاری افزود: با توجه به درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر تشکیل هیأت عالی تجدید نظر متناظر در سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور در این جلسه مقرر شد به منظور رسیدگی به شکایات ناظر بر آرا و تصمیمات سازمان ملی سنجش که صرفاً در امور و شئون علمی، آموزشی و پژوهشی است، حسب مورد در هیأت‌های عالی تجدید نظر وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی علمی و در چارچوب بیان شده در این جلسه طرح و رسیدگی ‌شود.

پذیرش ۳۲۰ دانشجوی ارشد و دکتری در پژوهشگاه‌های کشور

سی و دومین نشست مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور روز شنبه (سوم آذرماه) با حضور پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علی باقر طاهری‌نیا دبیر مجمع پژوهشگاه های کشور و رئیس موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و بقیه روسای پژوهشگاه‌های عضو مجمع، برگزار و طی آن در مورد برخی مصوبات پیشین و مسائل آموزشی، پژوهشی و دانشجویی پژوهشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، بحث و تبادل‌نظر شد.

معاون پژوهشی وزارت علوم در این نشست گفت: پژوهشگاه‌هایی که درخواست اخذ دانشجو درهر مقطعی را دارند باید نخست از طریق سامانه نظام نیازها و ایده‌ها (نان)، عنوان پروژه را اعلام تا در دفترچه ثبت شود. همچنین طبق گزارش‌ها امسال پژوهشگاه‌ها ۳۲۰ دانشجو پذیرش کرده‌اند.

سروش قاضی نوری رئیس موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور در این نشست ۱۰ موضوع حوزه علم و فناوری را از جمله نظام ارزیابی علم و فناوری، ساختار حکمرانی و نحوه اداره دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی، نظام تامین مالی علم و فناوری، آمایش آموزش عالی، توسعه مهارت محوری در دانشگاه‌ها، جذب، توانمندسازی و نگهداشت سرمایه انسانی، دیپلماسی علم و فناوری، تحول و ارتقای علوم انسانی و علوم پایه، کاربردی‌سازی دانش و تجاری‌سازی و اقتصاد دانش‌بنیان، برشمرد و گفت این ۱۰ موضوع باید مورد بحث، فکر و اندیشه قرار گیرد.

انتصاب سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، سرپرست دانشگاه علمی کاربردی و موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه (سوم آذرماه) با صدور حکمی «حسین واله» را به عنوان «سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» منصوب کرد.

حسین سیمایی صراف همچنین روز یکشنبه (چهارم آذرماه)، حکم انتصاب «عبدالرضا جوان جعفری بجنوردی» را به عنوان «سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد» صادر کرد.

در ادامه انتصاب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز چهارشنبه (۷ آذرماه) با صدور حکمی «محمد علی‌اکبری» را به عنوان «سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی» منصوب کرد.

جوان جعفری متولد ۱۳۴۲ دانش‌آموخته رشته حقوق جزا و جرم‌شناسی گرایش جامعه‌شناسی کیفری، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادی است. وی بیش از یکصد مقاله علمی در نشریات ملی و بین‌المللی به چاپ رسانده و همچنین دارای ۸ جلد کتاب تألیف یا ترجمه در زمیته تخصصی خود است.

واله (متولد ۱۳۴۳، مشهد) عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی با مرتبه دانشیار است که از مهم‌ترین سوابق اجرایی وی می‌توان به معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در دولت هشتم و سفیر ایران در الجزایر اشاره کرد. او دوره دکتری فلسفه و کلام اسلامی را در دانشگاه تربیت مدرس گذرانده‌ است.

علی‌اکبری نیز دانش‌آموخته رشته آموزش زبان و ادبیات انگلیسی عضو هیات علمی دانشگاه ایلام با مرتبه استاد است که تاکنون بیش از ۱۵۰ مقاله علمی و پژوهشی در پایگاه‌های معتبر ملی و بین‌المللی منتشر و ۵ عنوان کتاب نیز تالیف و ترجمه کرده است.

وی در دو دوره طی سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۵ و ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ ریاست دانشگاه ایلام را برعهده داشته است و همچنین معاونت آموزشی دانشگاه ایلام را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

همچنین در روزهای پایانی هفته (چهارشنبه هفتم آذرماه) وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی حکمی مصطفی افشاری را به عنوان سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی منصوب کرد. افشاری عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی و دارای مدرک دکتری تخصصی در رشته مدیریت و برنامه‌ریزی ورزشی است که سوابقی چون سرپرست فدراسیون تیراندازی با کمان، مدیریت پژوهش و فناوری آکادمی ملی پارالمپیک، نایب رئیس هیات تیراندازی با کمان استان تهران، مدیر نظارت ارزیابی و کنترل پروژه پژوهشگاه تربیت بدنی، دبیرکل انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران را در کارنامه خود دارد

تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون حسابدار رسمی سال ۱۴۰۳ تا ۹ آذر

سازمان ملی سنجش روز یکشنبه (چهارم آذرماه) از تمدید مهلت نام‌نویسی در آزمون انتخاب حسابدار رسمی سال ۱۴۰۳ تا روز جمعه پیش‌رو (۹ آذر) خبر داد. آزمون در روز پنجشنبه به تاریخ ۲۰ دی ۱۴۰۳ با توجه به آمار شرکت‌کنندگان، حسب مورد در شهر تهران یا برخی مراکز استان برگزار خواهد شد. اطلاعیه چاپ کارت شرکت در آزمون و شهرهای محل برگزاری آزمون دو هفته قبل از برگزاری اطلاع‌رسانی خواهد شد.

انقلاب کشاورزی بدون دانش و فناوری محقق نمی‌شود

پیمان فلسفی سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه (چهارم آذرماه) در بازدید از سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف گفت: انقلاب کشاورزی چنانچه در کشور محقق شود راهگشای بسیاری از مشکلات فعلی خواهد بود و این مساله اتفاق نمی‌افتد مگر بر پایه دانش و مکانیزاسیون تجهیزات که می‌توان از آن به عنوان "کشاورزی دقیق" به عنوان یک فناوری مهم یاد کرد.

از تکاپو برای بزرگداشت روز دانشجو تا انتصاب سرپرست دانشگاه‌های فردوسی و علمی کاربردی

پیوند آموزش و پژوهش برای حل مسائل در وزارت علوم کم‌رنگ‌تر از بهداشت است

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز یکشنبه (چهارم آذرماه) با حضور در محل پژوهشگاه رویان ضمن گفت‌وگو با مسئولان این نهاد علمی از بخش‌های مختلف آن بازدید کرد.

وی یکی از رموز اصلی موفقیت این مجموعه را جسارت علمی و پیوند آموزش، پژوهش و درمان به یکدیگر ذکر کرد و اذعان داشت: این الگوی موفق در وزارت بهداشت، پررنگ‌تر از وزارت علوم است.

طهرانچی: نسل جدید دانشجو، ارتباطی با کتابخانه ندارد

تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور روز یکشنبه (چهارم آذرماه) با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به امضای محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور رسید. این تفاهم‌نامه با هدف همکاری و بهره‌مندی از ظرفیت‌های آموزشی، علمی، پژوهشی و فرهنگی در همه سطوح به ویژه در سطح آموزش و پژوهش تحصیلات تکمیلی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تغییرات بنیادین در کتاب، کتابخوانی و کتابخانه اشاره کرد و گفت: نسل جدید دانشجو ارتباطی با کتابخانه ندارد؛ در حالی که در نسل قبل، کتابخانه پناه دانشجویان بود.

وزیر علوم: بسیجی متعهد به حفظ الگوهای ارزشی و اخلاقی است

نشست هم‌اندیشی بسیج استادی روز یکشنبه (چهارم آذرماه) در دانشکده حقوق دانشگاه تهران هم‌زمان با هفته بسیج (۲۹ آبان تا ۵ آذر) برگزار شد.

وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری در این نشست تاکید کرد: بسیج و بسیجی بیش از آنکه یک سازمان باشد، یک فرهنگ‌ و بسیجی متعهد به حفظ الگوهای ارزشی و اخلاقی جامعه است

حسین سیمایی صراف با اشاره به وجود شکاف بین جوانان بسیجی امروز با بسیجی‌های دوران دفاع مقدس افزود: دانشجویان بسیجی ما بسیجی نسل زِد و بسیجیان عصر دیجیتال هستند. باید آنها را شناخت و درک کرد اما ارزش‌های بنیادین بسیج همان ارزش‌های گذشته است؛ این ارزش‌ها باید برای آنها تکرار و تبیین شود.

همچنین در این نشست محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: امروز در ۱۸۰۰ نقطه از دانشگاه و مراکز علمی کانون‌های بسیج مستقر شده است و در همه حوزه‌های مورد نیاز فعالیت می‌کنند. وی در ادامه از وزیر علوم می‌خواهیم از ظرفیت بسیج اساتید برای اعتلای آموزش عالی کشور استفاده کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در ادامه گفت: کشور هنگامی به تمدن نوین اسلامی نزدیک می‌شود که دانشمندان مدیر، حکمرانی کشور را در دست گیرند.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه تاکیدکرد: مسأله حکمرانی باید جدی گرفته شود. امروز به جای حکمرانی، حکومت‌داری می کنیم. حکمرانی مشارکت حداکثری نخبگان است، اما حکومت‌داری دستور دادن یک نفر در صدر ساختار و اجرا کردن بقیه است.

رویکرد ویژه بیست و ششمین مانور «زلزله و ایمنی» به مدارس استثنایی است

پژوهشگاه بین‌‎المللی زلزله‌‎شناسی و مهندسی زلزله روز دوشنبه (پنجم آذرماه) اعلام کرد که بیست و ششمین مانور سراسری «زلزله و ایمنی» با رویکرد ویژه به ارتقای ایمنی و آمادگی دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه در برابر زلزله، روز چهارشنبه، هفتم آذرماه با نواختن زنگ زلزله فرضی، هم‌زمان در تمام مدارس کشور برگزار می‌شود.

هدف از اجرای این مانور، افزایش سطح آگاهی دانش‌آموزان و مردم در مورد زلزله و ایجاد آمادگی برای انجام واکنش‌های صحیح و سریع در برابر آن، ارتقای فرهنگ ایمنی و نیز کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله است.

معاون بورس و امور دانشجویانِ خارج، منصوب شد

سعید حبیبا معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان روز دوشنبه (پنجم آذرماه) طی حکمی عباس قنبری باغستان را به سمت معاون بورس و امور دانشجویان خارج در سازمان امور دانشجویان منصوب کرد.

قنبری باغستان دانش‌آموخته رشته ارتباطات جمعی از دانشگاه پوترا مالزی، دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. از سوابق اجرایی آن می‌توان به رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در مالزی و کشورهای آسیای شرقی، عضو هیات اندیشه‌ورزی رسانه و فضای سایبر وزارت علوم، عضو کمیته ارتباطات اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه،عضو هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، تاسیس کرسی زبان فارسی و راه‌اندازی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری زبان فارسی در دانشگاه یو.پی.ام مالزی اشاره کرد.

درخواست رئیس فرهنگستان علوم برای بازنگری در ساختار تحصیلی کشور

پانصد و پنجاه‌ و هفتمین جلسه شورای علمی روز دوشنبه (پنجم آذرماه) با حضور رئیس فرهنگستان علوم، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و برخی اعضای این فرهنگستان برگزار شد که اعضا ضمن تاکید بر زیرساخت‌های علمی برای جهش و مرجعیت علمی کشور به بازاندیشی در اهداف و ماهیت علم، تجهیز پژوهشگاه‌ها ظرفیت‌های بنیاد نخبگان و فرهنگستان علوم را در راهبری علم و فناوری و صنعتی کشور بررسی کردند.

محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی با اشاره به مشکلات اساسی در آموزش و پرورش کشور و ابراز نگرانی از کاهش اقبال به رشته‌های مهم کشور از جمله گروه ریاضی، بر لزوم بازنگری در ساختار تحصیلی تأکید کرد.

حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور نیز در خصوص وضعیت علمی کشور در این نشست گفت: اُفت علمی از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و دلایل مختلفی دارد؛ از جمله مشکلات زیرساختی و عدم توجه کافی به اعضای هیات علمی باید تمرکز خود را بر پیشرو بودن در علم و چاپ مقالات در مجلات معتبر جهانی قرار دهیم. همچنین، باید تقسیم وظایف دقیق‌تری بین اساتید دانشگاهی انجام دهیم تا بتوانیم هم در پژوهش و هم در توسعه فناوری عملکرد بهتری داشته باشیم.

نقش‌آفرینی دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در فضای استادی و دانشجویی مشهود است

نشست مشترک هیات رئیسه با نمایندگان نهاد در پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیر دولتی روز دوشنبه (پنجم آذرماه) برگزار شد. حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این نشست از استقبال مراکز دانشگاهی به ویژه مراکز آموزش عالی غیردولتی از تاسیس دفتر نهاد خبر داد و گفت: نقش‌آفرینی نهاد در فضای استادی و دانشجویی، قابل مشاهده است.

در ادامه این نشست مشترک، حجت‌الاسلام سید مهدی میراحمدی معاون منابع انسانی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: در مجموع برای ۲۶۲ موسسه، پژوهشگاه و دانشگاه غیردولتی، ۶۲ نماینده از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها معرفی شده‌اند که ۱۱ نماینده برای دانشگاه‌های غیردولتی و ۴۳ نماینده برای موسسات و پژوهشگاه‌ها هستند.

برگزاری دومین نمایشگاه کار دانشگاه بهشتی

دومین نمایشگاه کار شهید بهشتی، فرصتی مناسب برای پیدا کردن شغل دلخواه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تمام رشته‌هاست که با هدف پر کردن خلا ارتباطی بین بخش صنایع به خصوص صنایع کوچک و متوسط و دانشگاه‌ها از چهارم تا ۶ آذرماه در این دانشگاه برپا شد. تسهیل فرآیند ورود به بازار کار دانش‌آموختگان دانشگاهی و گسترش زمینه‌های همکاری‌های مشترک علمی، پژوهشی و فناورانه بین بخش صنعت و دانشگاه از دیگر اهداف این نمایشگاه است.

فریبرز مسعودی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در حاشیه افتتاح این نمایشگاه گفت: صنعت، زبان مخصوص به خود و دانشگاه هم زبان خاص خود را دارد، کسی که می‌خواهد از دانشگاه وارد اجتماع و صنعت شود باید به صورت مستقیم و غیرمستقیم زبان صنعت را بیاموزد.

آموزش و پرورش اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سه‌شنبه (۶ آذرماه) در نشست وزارت آموزش و پرورش شرکت کرد. وی در این نشست توجه به آموزش و پرورش را اولویت اصلی این شورا دانست و بر لزوم ایجاد فضا و بستر هم‌افزایی بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی در تحقق اهداف مشترک تأکید کرد.

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش نیز در این نشست گفت: اگر محتوای آموزشی با دقت بیشتری طراحی و توجه بیشتری به آن شود، می‌تواند تأثیر زیادی بر نظام تربیتی کشور بگذارد. توجه بیش از حد به کتب درسی باعث شده که در برخی موارد تربیت در نظام تعلیم و تربیت مغفول بماند، اما تقویت این موضوع می‌تواند به بهبود وضعیت تربیتی کشور کمک کند.

از تکاپو برای بزرگداشت روز دانشجو تا انتصاب سرپرست دانشگاه‌های فردوسی و علمی کاربردی

پرداخت ۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان

سومین نشست دبیران مناطق ده‌گانه معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی سراسر کشور سه‌شنبه (۶ آذرماه) برگزار شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان از پرداخت ۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان خبر داد و گفت: بیش از ۷۰۵ میلیارد تومان درخواست وام‌های تحصیلی، ضروری و شهریه دانشجویان نیز در ترم نخست سال تحصیلی ثبت شده و دانشگاه‌ها نیز تایید کرده‌اند که به‌زودی در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

مسعود گنجی با اشاره به ضرورت تسهیل صدور مجوز برای برگزاری مراسم ۱۶ آذر گفت: از معاونان دانشجویی می‌خواهیم برای ورود سخنرانانی که از سوی تشکل‌ها به مراسم ۱۶ آذر دعوت می‌شوند نهایت همکاری را داشته باشند.

سعید حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان هم در این نشست به معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها توصیه کرد از نگاه محدودکننده نسبت به تشکل‌های دانشجویی پرهیز کنند و نهایت تعامل را با دانشجویان داشته باشند.

وی معتقد است که دانشجوها نیاز دارند تا به حرف‌های آنها توجه شود و مطالبات به حقی دارند که باید به آن‌ها پاسخ دهیم و تشکل‌های دانشجویی بهترین فرصت برای مدیران هستند زیرا نقش بازوان معاونان دانشجویی را در دانشگاه‌ها ایفا می‌کنند؛ بنابراین تعامل و ارتباط صمیمانه با دانشجویان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وزیر علوم: جایزه افضلی‌پور در زمره جوایز معتبر دانشگاهی است

حسین سیمایی‌ صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز سه‌شنبه (۶ آذرماه) در پیامی به هفدهمین دوره جایزه افضلی‌پور که توسط رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در این آیین قرائت شد، گفت: تاریخ و سابقه برگزاری جایزه افضلی‌پور نشان می‌دهد که این جایزه در زمره جوایز معتبر دانشگاهی کشور قرار گرفته و فهرست اسامی اساتید، دانشمندان، هنرمندان و فرهیختگان که موفق به دریافت آن شدند، نشان از اهمیت آن در سال‌های گذشته دارد.

دانشگاه آزاد به دنبال تقویت جریان مقاومت است

نشست مشترک شورای مرکز بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی روز سه‌شنبه (۶ آذرماه) برگزار شد. محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت که این دانشگاه و سازمان بسیج با همراهی و همکاری خود به دنبال خلق یک اتفاق بزرگ هستند و آن تقویت جریان مقاومت است.

وی افزود: امروز در دانشگاه آزاد اسلامی هیچ مرزی با بسیج قائل نیستیم و اینطور نیست که این دو ساختار به هم تنه بزنند و در واقع ما باید سرداران پشتیبان جبهه مقاومت باشیم.

افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر

تیم دانشگاه تهران موفق شد در المپیاد جهانی معماری منظر در بخش «همکاری دانشجویی»، که با حضور ۳۸۲ تیم از ۷۶ کشور برگزار شد، در رتبه نخست جای گرفت و جایزه تعالی (Award of Excellence) را دریافت کرد.

المپیاد جهانی معماری منظر از سال ۱۹۸۲ به صورت سالانه از سوی انجمن معماران منظر آمریکا (ASLA) در دو دسته کلی دانشجویی و حرفه‌ای و در هشت بخش برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha