تهران- ایرنا- مجری برنامه «زمانه» نظرات مردمی را در شکل‌گیری سوالات موثر برشمرد و ادامه داد: از طریق فضای مجازی پیش از اجرا موضوع برنامه را با تبلیغ به اطلاع مردم و مخاطبان می‌رسانیم تا نظرات مردم به دستمان برسد.

به گزارش ایرنا، برنامه «زمانه» از شبکه دو سیما به عنوان یک فضای گفت‌وگو محور، به دنبال ایجاد پل ارتباطی بین دغدغه‌های مردم و مسئولان است. امین سلیمی، مجری این برنامه که پیش از این برنامه‌های «چاپ اول» و «جهان آرا» اجرا کرده بود، در تلاش است تا مسائل اجتماعی و سیاسی را از زوایای مختلف در «زمانه» بررسی کند.

امین سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تلویزیون ایرنا، در خصوص چگونگی انتخابش و همراهی با «زمانه» گفت: مدتی از فضای تلویزیون دور بودم و اجرا نمی‌کردم. در حوزه خبر فعالیت می‌کردم تا اینکه ایده برنامه «زمانه» در شبکه دو شکل گرفت. بخش اول برنامه ویژه برنامه انتخاباتی بود. این بخش را خانم شریفی‌مقدم اجرا می‌کردند. بعد از اتمام آن بخش و برگشت خانم شریفی‌مقدم به برنامه صبحانه ایرانی، شبکه قصد داشت برنامه را با همین برند ادامه بدهد. البته با رویکرد بررسی بیشتر مسائل اجتماعی و سیاسی با مسائل روز.

وی توضیح داد: در مورد اجرای برنامه زمانه با من صحبت شد. من هم دغدغه پیگیری برخی مسائل روی آنتن زنده را داشتم. از دغدغه‌هایم با عوامل صحبت کردم و گفتم علاقه‌مندم در رسانه ملی این موارد مطرح شود. عزیزان شبکه همراهی کردند و توافق اولیه شکل گرفت و بنا شد در برنامه «زمانه» خدمت مردم باشیم.

سلیمی درباره برقراری ارتباط با موضوعات تخصصی برنامه و دغدغه‌های روز مردم ادامه داد: پیش از این مدتی در خبرگزاری دانشجو و جمهوری اسلامی (ایرنا) مسئولیت داشتم. به این ترتیب با حوزه‌های خبری آشنایی و به یک سری نظام مسائل احاطه داشتم و پیرامون آنها کار کرده بودم. بخش دیگری از موضوعات هم بر عهده تیم سردبیری برنامه است. پژوهش تیم سردبیری در اختیار من قرار می‌گیرد. با برخی از کارشناسان قبل از برنامه صحبت می‌کنیم. البته فارغ از قالب‌های مناظره که باید بی‌طرفی لحاظ شود. ولی تجربه خبری و پرونده‌هایی که پیش از این پیگیری می‌کردم کمک کرد تا زودتر با تیم «زمانه» همراه شوم و با نظام مسائل اجتماعی که «زمانه» دنبال می‌کند ناآشنا نباشم.

وی چالش اصلی برنامه را هم‌راستا کردن نظام مسائل تعریف شده برای برنامه با مسائل روز دانست و افزود: برنامه‌ای که سه تا چهار روز در هفته پخش می‌شود هم باید با موضوعات روز نسبت مشخصی بگیرد و هم اینکه تلاش کند بر نظام مسائل تعریف شده خود بماند و هویت منسجمی برای خود رقم بزند تا به روزمرگی نیفتد. این چالش اصلی برنامه «زمانه» بوده است. تلاش می‌کنیم از ۲۰ تا ۳۰ قسمت، حدود ۷ قسمت به جامعه هدف و نظام مسائلی که برایمان در اولویت است بپردازیم. و در عین حال مسائل روز را هم لحاظ کنیم تا مخاطب ثابت خود را از دست ندهیم. حفظ این تعادل از چالش‌های دیگر برنامه است.

امین سلیمی، مجری برنامه «زمانه»

سلیمی تعامل با کارشناسان برنامه و رسیدن به افق مشترک پیرامون موضوعات را این گونه تشریح کرد: بخشی از موضوعات برنامه را با تیم سردبیری پژوهش می‌کنیم تا به اطراف و اکناف قضیه اشراف پیدا کنیم و با مواضع مختلف کارشناسی با موضوع برنامه آشنا شویم. تلاش می‌کنیم در یک خط اولیه برای پیش‌برد برنامه به توافق برسیم و در حوزه مورد نظر برنامه، چالش اصلی و خط برنامه را تعیین می‌کنیم. انتخاب کارشناسان برنامه بر همین مبنا انجام خواهد شد. باید بدانیم هر کدام از کارشناسان تا چه میزان می‌توانند به سوالاتی که ما رسیده‌ایم پاسخگو باشند یا عرصه را برای مخاطبان روشن‌تر کنند.

علاقه‌مندیم «زمانه» محل رجوع مردم و منعکس‌کننده صدای آنها باشد

وی در خصوص تعیین سوالات با کارشناسان گفت: اینکه از قبل سوالات را با کارشناسان هماهنگ کنیم، صفر و صدی نیست. گاهی برخی از کارشناسان درخواست می‌کنند در جریان سوالات قرار بگیرند. اما برای آشنایی بیشتر قبل از اینکه برنامه روی آنتن برود با کارشناس صحبتی انجام می‌شود تا با مواضع آنها آشنا شوم. تلاشم این است مواضع و نظرات مردمی پیش از برنامه به دستم برسد. این امر را از طریق فضای مجازی و سامانه ۱۶۲ سازمان صداوسیما انجام می‌دهم.

مجری برنامه «زمانه» نظرات مردمی را در شکل‌گیری سوالات موثر برشمرد و ادامه داد: از طریق فضای مجازی خودم و برنامه و سامانه ۱۶۲ پیش از اجرا موضوع برنامه را با تبلیغ به اطلاع مردم و مخاطبان می‌رسانیم تا نظرات مردم به دستمان برسد. مثلا در موضوع وام ازدواج خیلی پیام به دستمان رسید. پیام‌ها را دسته‌بندی و پایش کردیم. این امر باعث شکل‌گیری سوالات و دغدغه‌مندی عوامل برنامه شد. از اینکه براساس بازخوردهای مردمی برنامه را پیش ببریم بسیار حمایت می‌کنم.

سلیمی تاکید کرد: از جمله اهداف و افقی که برای برنامه مدنظر داریم این است که هر کجا نارسایی و کج‌کارکردی در کشور به وجود آمد یا اعتراض و سوال و ابهامی شکل گرفت «زمانه» آنجا حاضر شود. چنین چیزی برای آینده برنامه متصورم. هر فردی اعتراضی داشت امید داشته باشد برنامه‌ای در شبکه 2 وجود دارد که می‌تواند به آن مراجعه کرده و از طریق برنامه پیگیری شود. یا هر کجا شبهه‌ای پیش آمد جامعه بداند در «زمانه» به آن پاسخ داده خواهد شد. علاقه‌مندیم «زمانه» محل رجوع مردم و منعکس‌کننده صدای آنها باشد.

برنامه زمانه، ساعت ۲۳ روزهای شنبه تا دوشنبه هر هفته از شبکه دو سیما روی آنتن می‌رود.