به گزارش خبرنگار ایرنا، جویس مسویا سرپرست معاونت دبیرکل سازمان ملل برای امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز چهارشنبه به وقت محلی به شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل گفت: ما درخواست خود از سراسر جامعه بینالمللی را برای تلاشهای دیپلماتیک فوری جهت کاهش تنش، تضمین احترام به قوانین بینالمللی، دستیابی به آتشبس فوری در غزه و توافق بر سر راه صلح پایدار تکرار میکنیم.
سرپرست معاونت امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل افزود: مردم غزه در اثر حملات هوایی اسرائیل متحمل تلفات مختلفی شده اند. تنها در یک هفته، نزدیک به ۴۰۰ فلسطینی در غزه کشته و نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ نفر زخمی شدند. جهان تصاویر بیماران و آوارگان را دیده است که در نزدیکی بیمارستان الاقصی پناه گرفته بودند و زنده زنده در آتش سوختند.
او تصریح کرد: اگر چنین وحشتی حس انسانیت ما را بیدار نکند و ما را به اقدام سوق ندهد، چه خواهد شد؟ حدود ۲۰ خانواده هم سرپناه و هم وسایل خود را در آتش سوزی از دست دادند.
خانم مسویا ادامه داد: تهاجم نظامی اسرائیل در شمال تشدید شده است. درگیریهای شدید در جبالیا و اطراف آن، که در محاصره است، همچنان گزارش میشود، و همچنین شلیک بی رویه موشکهای گروههای مسلح فلسطینی به سمت اسرائیل گزارش میشود.
سرپرست معاونت امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل تصریح کرد: بر اساس تخمین های ما، از آغاز ماه اکتبر، بیش از ۵۵ هزار نفر از منطقه جبالیا آواره شده اند، در حالی که سایر افراد در خانه های خود گرفتار شده و آذوقه آب و غذای آنها رو به اتمام است.
او گفت: تنها سه بیمارستان از ده بیمارستان در استان شمالی غزه در حال حاضر فعال هستند. این مراکز با کمبود شدید سوخت، خون، درمان تروما و دارو مواجه هستند. زنان زیر بمباران شدید زایمان می کنند.
این مقام ارشد سازمان ملل افزود: برای ۱۵۵ هزار زن باردار و شیرده در غزه، این یک تجربه طاقت فرسا و آسیب زا است، زیرا نمی دانند کجا و چگونه زایمان کنند یا اینکه آیا فرزندشان زنده خواهد ماند.
خانم مسویا تصریح کرد: مراقبت های دوران بارداری وجود ندارد. هیچ دارویی وجود ندارد. گرسنگی وجود دارد. حدود ۱۱ هزار زن باردار از گرسنگی و سوءتغذیه رنج می برند و نه تنها جان آنها، بلکه زندگی نوزادانشان را نیز به خطر می اندازد.
سرپرست معاونت امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل ادامه داد: هیچ کمک غذایی از ۲ اکتبر تا ۱۵ اکتبر وارد شمال غزه نشد و همه آذوقه های ضروری برای بقا در حال اتمام است. توزیع مواد غذایی موجود بین افراد نیازمند ادامه دارد، اما این ذخایر به سرعت در حال کاهش است.
به گفته وی، سازمان جهانی بهداشت گزارش داده است که در ۱۴ و ۱۵ اکتبر، نزدیک به ۱۵۷ هزار کودک زیر ۱۰ سال واکسن فلج اطفال را دریافت کردند.
مسویا افزود: این عملیات بار دیگر بر نقش حیاتی آنروا تأکید کرد که تیم های آن ۴۳ درصد از کودکان را در روز اول واکسینه کردند.
سرپرست معاونت امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل تصریح کرد: قوانین بین المللی بشردوستانه باید مورد احترام قرار گیرد و این شورا و همه کشورهای عضو باید تمام نفوذ خود را برای تضمین آن اعمال کنند.
او تاکید کرد: غیرنظامیان باید محافظت شوند و نیازهای ضروری آنها چه جابجا شوند و چه محل زندگی خود را ترک نکنند، باید برآورده شود. غیرنظامیان باید بتوانند با انتقال به مکان دیگر جان خود را نجات دهند، و باید از حق بازگشت داوطلبانه آنها تضمین شود همانطور که قوانین بین المللی اقتضا می کند.
این مقام سازمان ملل تصریح کرد: مجروحان و بیماران باید مراقبت های لازم را دریافت کنند و بیمارستان ها و پرسنل پزشکی باید محافظت شوند. گروگان ها باید فورا آزاد شوند، و تا زمانی که در اسارت هستند، کمیته بین المللی صلیب سرخ باید اجازه ملاقات با آنها را داشته باشند.
سرپرست معاونت امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل افزود: شلیک بی رویه راکت به سمت اسرائیل باید متوقف شود. دستورات و تصمیمات موقت دیوان بین المللی دادگستری باید رعایت شود. باید پاسخگویی برای جنایات بین المللی باشد.