به گزارش ایرنا، دی ریویر سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت در مورد درگیریهای جاری در غزه، وضعیت انسانی در غزه را فاجعه بار خواند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل، گفت: ما دیگر نمیتوانیم آن تراژدی انسانی را به عنوان یک واقعیت اجتناب ناپذیر بدانیم. باید با آزادی همه گروگانها (اسیران) و همچنین ارائه گسترده کمکهای بشردوستانه، ثبات فوری وجود داشته باشد. جنگ در غزه باید اکنون متوقف شود.
این دیپلمات ارشد دولت فرانسه همچنین، افزود: فرانسه حمله هفتم اکتبر (پانزددهم مهر ۱۴۰۲) حماس را محکوم میکند و به کار برای اجرای راهکار دو کشوری ادامه خواهد داد.
سفیر فرانسه در سازمان ملل تاکید کرد: ما به کار روی این وظیفه از جمله در شورای امنیت ادامه خواهیم داد. اقداماتی که با هدف تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین انجام میشود، باید متوقف شود.
وی افزود: وضعیت انسانی در نتیجه تشدید حملات اسرائیل در حال بدتر شدن است. در کرانه باختری نیز باید شاهد آتش بس فوری باشیم.
پیش از این جویس مسویا سرپرست معاونت دبیرکل سازمان ملل برای امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل، گفت: ما درخواست خود از سراسر جامعه بینالمللی برای تلاشهای دیپلماتیک فوری جهت کاهش تنش، تضمین احترام به قوانین بینالمللی، دستیابی به آتشبس فوری در غزه و توافق بر سر راه صلح پایدار را تکرار میکنیم.
سرپرست معاونت امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل، افزود: مردم غزه در اثر حملات هوایی (رژیم) اسرائیل متحمل تلفات مختلفی شدهاند. تنها در یک هفته، نزدیک به ۴۰۰ فلسطینی در غزه کشته و نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ نفر زخمی شدند. جهان تصاویر بیماران و آوارگان را دیده است که در نزدیکی بیمارستان الاقصی پناه گرفته بودند و زنده زنده در آتش سوختند.
وی تصریح کرد: اگر چنین وحشتی حس انسانیت ما را بیدار نکند و ما را به اقدام سوق ندهد، چه خواهد شد؟ حدود ۲۰ خانواده هم سرپناه و هم وسایل خود را در آتش سوزی از دست دادند.
مسویا ادامه داد: تهاجم نظامی اسرائیل در شمال تشدید شده است. درگیریهای شدید در جبالیا و اطراف آن که در محاصره است همچنان گزارش میشود و همچنین شلیک بی رویه موشکهای گروههای مسلح فلسطینی به سمت اسرائیل گزارش میشود.
سرپرست معاونت امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل تصریح کرد: بر اساس تخمینهای ما، از آغاز ماه اکتبر، بیش از ۵۵ هزار نفر از منطقه جبالیا آواره شدهاند، در حالی که سایر افراد در خانههای خود گرفتار شده و آذوقه آب و غذای آنها رو به اتمام است. تنها سه بیمارستان از ۱۰ بیمارستان در استان شمالی غزه در حال حاضر فعال هستند. این مراکز با کمبود شدید سوخت، خون، درمان تروما و دارو مواجه هستند. زنان زیر بمباران شدید زایمان می کنند.