دزفول-ایرنا- دومین رویداد ملی فناورانه، کشاورزی دانش بنیان و بهره‌ور بر مبنای حل چالش‌های راهبردی با محوریت زنان روستایی در دزفول برگزار شد.

به گزارش ایرنا، مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خوزستان روز سه‌شنبه در این رویداد ملی که با حضور محققان، مروجان و کارشناسان کشاورزی شمال خوزستان در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول برگزار شد، گفت: زنان در زمان‌های گذشته بیشتر در مسایل اقتصادی ورود می‌کردند و اکنون نیاز است تولیدات متناسب با نیاز جامعه باشد.

سیدیعقوب هاشمی با اشاره به شایستگی‌های زنان روستایی اظهارکرد: توانمندسازی زنان روستایی از برنامه‌های ترویج و آموزش کشاورزی است که در این راستا، فعالیت‌هایی درخصوص باغچه‌های سلامت، تولید کمپوست و مشاغلی که امکان توسعه در جوامع روستایی را دارند در حال انجام است.

بازاریابی تولیدات زنان روستایی مغفول مانده است

هاشمی تاکید کرد: اقدامی در حوزه بازاریابی محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی انجام نشده است و با وجود تولیدات خوب در روستاهای خوزستان، محصولات بازاریابی نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه این حلقه مفقوده چالش‌هایی در این حوزه ایجاد کرده است، افزود: باید راهکارهایی برای دسترسی زنان روستایی به باراز ارایه شود تا زنان بدانند محصولات خود را چگونه در بازار عرضه کنند.

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خوزستان اظهارکرد: شبکه آبیاری و زیرساخت‌های لازم برای توسعه کشاورزی هنوز به طور کامل فراهم نشده است که باید با همکاری بخش خصوصی به این حوزه ورود کرد.

فعالیت زنان روستایی دانش‌بنیان شود

مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز در این رویداد گفت: لازم است زنان روستایی فعالیت‌های خود را دانش بنیان کنند و در راستای فعالیت‌هایی که انجام می دهند نفوذ دانش را مورد توجه قرار دهند.

بهروز قمرزاده به وجود ۲۱ هزار بهره‌بردار حوزه‌های مختلف کشاورزی در دزفول اشاره کرد و افزود: زنان علاوه بر توانمندی خود، در کنار مردان نیز فعالیت می‌کنند و نقش بسزایی در امنیت غذایی دارند.

وی ادامه داد: کشت سبزی در گلخانه‌های خانگی، پخت نان، زنبورداری و باغداری از جمله برنامه‌هایی است که در راستای توانمندسازی زنان روستایی انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول تاکید کرد: حلقه‌هایی که در راستای توانمندی زنان روستایی فعالیت دارند در برخی موارد به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند که برای ارتباط این حلقه‌ها جشنواره‌ها و برنامه‌هایی با نهادهای مختلف به ویژه دانشگاه‌ها برگزار شد تا اقداماتی که انجام می‌شود دانش‌بنیان و در راستای نیاز جامعه باشند.

وی ادامه داد: تمام توانمندی‌ها از جمله مرکز تحقیقات کشاورزی، شرکت‌های کشت و صنعت و همه بخش‌ها باید همدل باشند تا بتوان از این ظرفیت به درستی استفاده کرد.

قمرزاده با اشاره به وجود ۱۲۰ صندوق خرد زنان روستایی در استان خوزستان و ۲ صندوق در دزفول بر ضرورت هوشمندسازی کشاورزی این شهرستان تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: ۱۰۳ گلخانه در دزفول وجود دارد که ۵۵ مورد پیشرفته است؛ همچنین ۱۴۲ مرغداری فعال، ۱۵ دامداری سنتی، سه دامداری هوشمند و ۱۲۷ نانوایی هوشمند در این شهرستان فعال است.

پنج هکتار از اراضی کشت و صنعت شهید رجایی دزفول هوشمندسازی شد

مدیر جهاد کشاورزی دزفول با اشاره به اینکه اجرای اینترنت اشیا به صورت پایلوت در شرکت شهید بهشتی انجام شده است، اظهارکرد: رصد کل محصولات کشاورزی کشت و صنعت شهید رجایی به صورت پایلوت در حال انجام است که درصورت تایید، عملیاتی خواهد شد.

وی به اجرای سامانه آبیاری نوین در سطح ۵۶۵ هکتار از زمین‌های شرکت کشت و صنعت شهید بهشتی اشاره کرد و افزود: تولید ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در شرکت دز نوین صنعت از دیگر اقدامات انجام شده است.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول نیز گفت: برای شناخت نقش زنان روستایی باید به گذشته نگاه کرد چراکه از دریچه این نگاه به خوبی می‌توان دریافت در زمانی که هیچ شغل اداری برای زنان تعریف نشده بود زنان روستایی در نقش مادری و همسری در اقتصاد خانواده نیز نقش اساسی داشتند.

سید محمود طبیب غفاری اظهارکرد: فعالیت‌های زنان روستایی از گذشته تا به حال از تولید صنایع دستی گرفته تا فرآورده‌های مختلف غذایی همواره ارزش اقتصادی داشته و زنان روستایی در کنار مردان و پا به پای آنها در اقتصاد خانواده نقش داشته‌اند.
وی با اشاره به اهداف این رویداد گفت: شناسایی، جذب و آموزش مشاغل خانگی، به کارگیری فناوری و نوآوری‌های جدید در حوزه‌های مکانیزاسیون، تکنولوژی بذر، باغبانی و گلخانه، گیاهان دارویی، کاهش ضایعات، کنترل آفات بیماری‌های گیاهی و دام و طیور، جذب، حمایت و تسهیل استقرار تیم‌های فناور، استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در مرکز رشد صفی آباد، معرفی و به هم رسانی سرمایه‌گذاران و کارگزاران حوزه کشاورزی، شبکه‌سازی بین تولید کنندگان دانش و فناوری و ایده‌های نوپا با مصرف کنندگان دانش و تکنولوژی از جمله اهداف برگزاری این رویداد است.

به گزارش ایرنا، در این آیین از زنانی که در حوزه کشاورزی، فناوری و نوآوری فعالیت می‌کنند و افرادی که ایده‌های فناورانه ارائه کردند، تجلیل شد.