اصغر نوروززاده روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیتها افزود: یکی از مهمترین مسمومیتهایی که سالانه افراد زیادی را ابتلا میکند مسمومیت ناشی از مواد غذایی و نوشیدنیهاست که به سبب افزایش مسافرتها و مصرف غذا در خارج از خانه در حال گسترش است.
وی ادامه داد: مسمومیت غذایی از خوردن غذا یا آشامیدنی که قبل از آن با یک سمآلوده شده ایجاد میشود و منبع این سموم باکتریایی مواد شیمیایی سمی و سموم طبیعی موجود در بدن حیوانات دریایی، گیاهان و قارچها و آلودگی با فلزات سنگین مانند مس، آهن و جیوه است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه ویروس و انگل نیز میتواند موجب مسمومیت شود تصریح کرد: با وجود نظارتهایی که مرکز بهداشت بر آب و غذای مصرفی مردم دارد اما نیاز به همراهی و مشارکت بیشتر مردم در رعایت توصیههای بهداشتی و مراقبتهای این بخش هستیم.
نوروززاده با توصیه نسبت به پرهیز مردم استان در خرید مواد غذایی از دورهگردها و مراکز غیرمعتبر، اظهار داشت: مردم در هنگام خریداری مواد غذایی به تاریخ انقضای آن توجه داشته و از مراکزی اقدام به تهیه غذا کنند که دارای پروانه بهداشت است.
وی یادآور شد: اگرچه مسمومیتهای ناشی از مواد غذایی و آب در استان طی سالجاری فوتی به همراه نداشته اما مشکلات جسمانی ناشی از مسمومیتها میتواند فشار روحی و اقتصادی بر خانوادهها تحمیل کند.
به گزارش ایرنا از یکم تا هفتم آبان با عنوان هفته پیشگیری از مسمومیتها نامگذاری شده است.