شیراز-ایرنا- دکتر آهنگ کوثر از مبتکران طرخ مهار آب و مجری طرح آبخوان‌داری کوثر در استان فارس که با لقب پدر آبخوان‌داری ایران شناخته می‌شود در سن ۸۸ سالگی در شیراز درگذشت.

به گزارش ایرنا، دکتر سید آهنگ کوثر پدر دانش نوین آبخوان داری ایران و عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکم آبان ۱۴۰۳ در سن ۸۸ سالگی در شیراز درگذشت.

طرح ‎های مهمی ازجمله طرح آبخوان داری دشت گربایگان شهرستان فسا در استان فارس برای کنترل سیلاب ۴۲ سال پیش، توسط آهنگ کوثر طراحی و اجرا شد.

او از منتقدان جدی سدسازی در ایران بود و می گفت که حداقل ۱۴ میلیون هکتار از مساحت ایران پتانسیل ذخیره‌سازی آب در زیرزمین را دارد.

کوثر در سال ۱۳۱۵ در شیراز متولد شد، او دارای مدرک تحصیلی دکتری روابط آب و خاک و گیاه، با گرایش مهندسی آبیاری و آبشناسی جنگل از دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا بود.

او با کاشت درختان اکالیپتوس و آکاسیا و ایجاد جنگل گربایگان، طرحی تحسین شده از سوی یونسکو به‌عنوان یک الگوی برتر در مدیریت منابع آب در مناطق خشک جهان، دریافت جایزه بهترین مقاله آبخیزداری سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ شد.

جوایز داخلی و بین المللی زیادی در کارنامه فعالیت آهنگ گوش نواز آبخوان داری ایران به چشم می‌خورد.

.

پیام تسلیت مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در پی درگذشت دکتر کوثر

عطا پورشیرزاد مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در پی درگذشت دکتر آهنگ کوثر پیام تسلیتی صادر کرد که در آن آمده: فقدان این ستاره درخشان آسمان علم و محیط زیست کشور، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر است، دکتر کوثر، دانشمندی فرزانه و آگاه بود که با عشق و علاقه‌ای وافر به میهن، تمام عمر خود را وقف خدمت به این آب و خاک کرد. او نه تنها دانشمندی برجسته، بلکه هنرمندی بود که با قلم و اندیشه خود، سیمای زیبایی از ایران را به تصویر کشید. طرح نوآورانه آبخوان‌داری دشت گربایگان، شاهکاری بی‌بدیل از نبوغ و درایت وی بود که الهام‌بخش بسیاری از پژوهشگران و دوستداران محیط زیست شد.

در ادامه این پیام آمده: دکتر کوثر، با دستانی توانا، نوازشگر کویر ایران بود و با دانش و بینش خود، به آن حیات بخشید و یاد و نام او همیشه در دل‌های ما زنده خواهد ماند.

آبخوان داری به روش ذخیره و مهار آب ناشی از بارندگی در لایه های زیرین زمین موسوم به آبخوان گفته می شود که این آب برای کاربردهای مختلف طبق برنامه ریزی در نظر گرفته می شود.