به گزارش ایرنا، فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: بر اساس گزارش اوچا، غیرنظامیان زیر آوار مانده اند. بیماران و مجروحان بدون مراقبت های بهداشتی زندگی می کنند. خانواده ها کمبود غذا دارند. خانه های آنها ویران شده است و سرپناهی ندارند و هیچ جا امن نیست.
معاون سخنگوی سازمان ملل گفت: ما بار دیگر خواستار ارسال سریع کمکهای بشردوستانه سریع و بدون مانع به دست غیرنظامیان هستیم.
فرحان حق ادامه داد: دو ایستگاه تامین آب در شمال غزه نیز به دلیل کمبود سوخت فعالیت خود را متوقف کرده اند. درخواست اوایل این هفته برای تحویل ۲۳۰۰۰ لیتر سوخت به شمال غزه توسط مقامات اسرائیلی رد شد. از ۶ اکتبر تاکنون، تلاشها برای سوخت رسانی به غزه نیز رد شده است.
پیش از این، فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز سه شنبه به وقت محلی گفت که وضعیت انسانی به نقطه وخیم رسیده است و اجساد در کنار جاده ها رها شده یا زیر آوار مدفون شده اند.
این مقام سازمان ملل در بیانیه ای گفت: "در شمال غزه، مردم فقط منتظر مرگ هستند."
لازارینی تصریح کرد: «من خواستار آتش بس فوری، حتی برای چند ساعت، هستم تا بتوانیم عبور و مرور ایمن بشردوستانه را برای خانوادههایی که میخواهند منطقه را ترک کرده و به مکانهای امنتری برسند، فراهم کنیم.»
مقامات بخش سلامت در غزه گفته اند که داروی لازم برای درمان بیماران آسیب دیده در این حمله سه هفته ای اسرائیل در حال اتمام است.
«برنامه توسعه سازمان ملل متحد» (UNDP) نیز اعلام کرده است که در غزه که به گفته وزارت بهداشت فلسطین تاکنون زندگی بیش از ۴۲ هزار و ۶۰۰ نفر را گرفته و این منطقه را به دهه ۱۹۵۰ برگردانده است.
چیتوس نوگوچی از آژانس توسعه سازمان ملل، با آغاز مطالعهای در مورد تاثیرات اجتماعی-اقتصادی جنگ گفت که اقتصاد سرزمینهای فلسطین اشغالی، نوار غزه و کرانه باختری، اکنون ۳۵ درصد کوچکتر از زمان آغاز تهاجم رژیم اسرائیل به غزه در حدود یک سال پیش است.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی سازمان ملل در ژنو تصریح کرد که بر اساس برخی معیارها، سطح فقر در غزه اکنون به ۱۰۰ درصد نزدیک شده و نرخ بیکاری نیز به ۸۰ درصد رسیده است.
نوگوچی هشدار داد که توسعه در غزه، عقبگرد ۷۰ ساله داشته و به سطوح سال ۱۹۵۵ رسیده است.