منوچهر پارسافر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برداشت زعفران در ۶۰ هکتار از زمینهای زیرکشت در گیلان آغاز شده و پیش بینی میشود که ۱۷۷ کیلوگرم محصول به ارزش اقتصادی چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال برداشت شود.
وی بیان کرد: کشت زعفران در گیلان در شهرستانهای سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر و تالش انجام میشود و بیشترین سطح زیر کشت با ۴۳ هکتار مربوط به شهرستان سیاهکل است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: برداشت زعفران به طور معمول از اوایل آبان در استان آغاز میشود و به مدت ۱۵ تا ۲۰ روز ادامه خواهد داشت.
زعفران از گیاهان دارویی است که اگر با شرایط منطقهای سازگار باشد با کمترین هزینه و آب بری تغییر و تحول اقتصادی محسوسی را برای منطقه ایجاد میکند؛ زعفران در زمینهای مستعد کوهستانی گیلان با ارتفاع یک هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا کشت میشود، این گیاه برای نخستین بار سال ۸۷ در گیلان کشت شد.
مصرف زعفران موجب افزایش ایمنی بدن، افزایش گردش خون، محافظت از سلامت قلب کنترل دیابت، کاهش اضطراب، تقویت قدرت استخوانی، بهبود عملکرد عصب، ضدافسردگی، جلوگیری از سرطان، درمان التهاب و کاهش درد وکاهش اختلالات معده میشود.