سید محسن کاظمی تبار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در همین راستا صیادان پره شهرهای ساحلی جهت رهاسازی فکهای خزری در تورهای صیادی به صورت اصولی و کارشناسی آموزش دیده اند.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون لاشه ۱۲ فُک خزری در سواحل مازندران یافت شد، ادامه داد: با توجه به اینکه لاشههای پیدا شده قابلیت نمونه برداری نداشته اند بیشتر آنها مدت زیادی را در عمق دریا بودند تشخیص علت اصلی مرگ این حیوانات مقدور نیست.
رییس محیطزیست دریایی اداره کل حفاظت محیطزیست مازندران با اشاره به آموزش صیادان پره شهرهای ساحلی جهت رهاسازی فکهای خزری در تورهای صیادی، توضیح داد: اقدامات خوبی برای حفاظت از فُک خزری انجام شده و اکنون صیادان، مردم و کارکنان تأسیسات دریایی و ساحلی نسبت به این موضوع آشنایی کامل دارند؛ گرچه این احتمال بسیار پایین است.
در همین حال رییس اداره حیات وحش اداره کل محیط زیست مازندران نیز به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: در ۲ سال اخیر تلفات غیر عادی فک خزری در مازندران را شاهد بودیم به طوریکه طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تعداد تلفات این گونه جانوری ۵۰ قلاده بود.
کوروس ربیعی توضیح داد که اردیبهشت ماه فصل مهاجرت فک های خزری به قسمت جنوبی دریای خزر یعنی سواحل شمالی کشور مان است و این گونه های جانوری تا آبان ماه در این مناطق می مانند و پس از آن به مناطق شمالی دریای خزر در کشورهای همسایه مهاجرت می کنند.
به گزارش ایرنا، فک خزری یک گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای خزر و رودخانههای منتهی به آن مانند ولگا و اورال در روسیه زندگی میکند. اینگونه تنها پستاندار دریای خزر بهشمار میآید و به دلیل صید بیرویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند به حمایت بینالمللی است.
ساحلنشینان شمال به این جانور سگ آبی میگویند. فک ها به دمای آب بسیار وابسته هستند و به همین خاطر وقتی دمای آب افزایش مییابد، آنها به بخشهایی که آب عمیقتر و قاعدتاً سردتر است، مهاجرت میکنند. فکها در تابستان، بهار و پاییز بیشتر در آبهای نیمه جنوبی خزر از جمله ایران زیست میکنند و برای زایمان به مناطق یخی در شمال دریای خزر می روند.