به گزارش ایرنا، عطاالله کاویان روز شنبه در جلسه شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی مازندران با توضیح این که پس از گذشت چندین سال قانون الزام واحدهای کوچک و بزرگ مبنی بر نصب پایش برخط مسایل محیط زیست همچنان بسیاری از واحد های تولیدی و صنعتی نسبت به این مقررات بی توجهی می کنند، اظهار کرد: نمونه بارز این بی توجهی ها کشتارگاه های طیور استان هستند.
وی ادامه داد: از آن جایی که فعالیت اصلی کشتارگاه های طیور شبانه است، پایش زیستی آنان بسیار سخت است، بنابراین الزام آنلاین شدن پایش زیست محیطی این واحد ها ضروری است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان این که از ۱۵ سال پیش تا کنون این واحدها فرصت اجرای پایش بر خط زیست محیطی را با کمترین سرمایه گذاری داشته اند، تصریح کرد: این که اکنون بار دیگر به این واحد ها فرصت داده شود، جفا به محیط زیست شکننده استان است.
کاویان با بیان این که سیستم تخلیه فاضلاب کشتارگاه های طیور مازندران مستقیم وارد رودخانههای استان می شود، گفت: توقع داریم تا همه دستگاه های اجرایی از اعمال قانون، سختگیری و الزام آور محیط زیست حمایت کنند.
وی با تاکید بر این که محیط زیست هم از نقش محوری مازندران در تامین مرغ پایتخت و استان گردشگری استان مطلع است، گفت: باید بپذیریم اجرای نصب تجهیزات برخط پایش مسایل زیست محیطی در واحد های تولیدی و صنعتی به خصوص کشتارگاه های طیور استان با سرمایه گذاری حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال به نسبت اهمیت حفاظت منابع آب های زیر زمینی و خاک حاصلخیز استان اصلا سنگین نیست.
طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی علاوه بر این که روزانه به طور متوسط ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن مرغ گرم در استان توزیع می شود، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن مرغ استان به تهران نیز ارسال می شود.
طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند.
۱۹ کشتارگاه طیور در مازندران فعال است.