سید مهدی سرکشیک روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: ادارهکل دامپزشکی قم در راستای اجرای سیاستها و ضوابط حاکمیتی و ذاتی سازمان، نظارت بهداشتی بر روند تولید، فرآوری، بستهبندی و عرضه مرغ و تخممرغ از مزرعه تا سفره را در دستور کار خود قرار دادهاست.
وی اضافه کرد: در همین راستا، کنترل کلیه مزارع پرورشی توسط مسوولان فنی بهداشتی و نظارت مستمر از سوی بازرسان بهداشتی ادارات دامپزشکی استان صورت میپذیرد.
وی ادامه داد: پس از پایان دوره پرورش و حصول اطمینان از سلامت گله، گواهی انتقال به کشتارگاه (برای گلههای مرغ گوشتی) و گواهی حمل تخممرغ به مراکز بستهبندی و مراکز عمده توزیع (برای گلههای مرغ تخمگذار) از سوی مسوولان فنی بهداشتی واحدهای پرورشی مذکور صادر میشود.
سرکشیک خاطرنشان کرد: با کنترل و نظارت کلیه فرآیندهای کشتار و بستهبندی مرغ در کشتارگاههای طیور و مراکز بستهبندی مرغ و همچنین فرآیندهای مربوط به بستهبندی تخممرغ در مراکز بستهبندی تخممرغ، بهروزترین استانداردهای بهداشتی لازم، مطابق با ضوابط ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص این فرآوردهها اعمال میگردد.
به گفته وی، این محصولات در نهایت با بستهبندی شدن و نشانهگذاری بر اساس اصول صحیح نشانهگذاری محصولات فرآوردههای خام دامی، اجازه عرضه در مراکز عرضه را پیدا میکند.
وی تاکید کرد: نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی در مراکز عرضه هم تداوم داشته و بهصورت دورهای و مستمر تحت رصد بازرسان دامپزشکی قرار میگیرد تا عرضه این محصولات و شرایط نگهداری فرآوردههای مذکور مطابق با دستورالعملهای جاری سازمان دامپزشکی کشور صورت پذیرد.
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: از کلیه مصرفکنندگان مرغ و تخممرغ و شهروندان تقاضا داریم هرگونه موارد مشکوک و عرضه غیربهداشتی را به شماره تلفن ۱۵۱۲ اطلاع دهند.
۵۵۰ واحد مرغداری در استان قم وجود دارد که از این تعداد، ۴۴۰ واحد فعال است و با ۸۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند؛ بیشترین تراکم مرغداری مرغ تخمگذار مربوط به قم است و این استان بهعنوان قطب تولید تخممرغ در سطح کشور شناخته میشود.