به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، رضا بردبار روز دوشنبه در خصوص تکمیل و تجهیز درگاه ورودی لوت شهداد گفت: گیت ورودی بیابان شهداد با اعتبار بیش از ۳۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی در حال انجام است.
معاون سرمایهگذاری میراث فرهنگی کرمان افزود: عملیات عمرانی این مرحله تکمیل درگاه ورودی شامل آجر کاری، بتنریز، لولهکشی آب، سیمکشی برق و کارها با فولاد سبک است.
وی در ادامه بیان کرد: تکمیل گیت ورودی بیابان لوت شهداد در کنار کنترل رفتوآمد امکان ارائه خدمت به گردشگران در زمینه سفر امن معرفی جاذبههای لوت، تأمین امنیت حضور گردشگران در بیابان جهانی لوت، خدمات رفاهی، امداد و نجات و انتظامی را فراهم میکند.
به گزارش ایرنا، نهم شهریور سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی فاز نخست درگاه ورودی به کویر لوت در محور شهداد - نهبندان با اعتباری معادل ۶ میلیارد ریال آغاز شد.
این درگاه ورودی به منظور ساماندهی تورهای گردشگری، نظمدادن به گردشگران و راهنمایی آنان و همچنین حفاظت بیشتر از میراث جهانی بیابان لوت راهاندازی شد.
دشت لوت، بیابان وسیع ماسهای و ریگی واقع در جنوب شرقی کشور است و حدود ۱۰ درصد وسعت کشورمان را در بر گرفته که بخشی از آن به مساحت ۸۰ هزار کیلومتر در محدود ثبت جهانی قرار می گیرد و بین استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی قرار دارد.
از کویر لوت به عنوان بیست و هفتمین بیابان بزرگ جهان یاد میشود، این دشت در زمره مناطق فراگرم و خشک جهان قرار دارد؛ حرارت دما و وجود زمین و خاک شورهزار در مناطقی از آن به حدی است که در بخش هایی هیچ جانوری وجود ندارد و حتی هیچ گیاهی رشد نمی کند.
منطقه گندمبریان شهداد از توابع استان و شهرستان کرمان در هسته این کویر قرار گرفته و در سالهای گذشته از آن به عنوان گرمترین نقطه کره زمین با ثبت دمای ۷۰.۷ درجه سانتیگراد یاد شده است.
استان پهناور کرمان نیز با ۱۱ درصد از وسعت کشور ۸۰ درصد از بخش ثبت جهانی کویر لوت را در اختیار دارد، جاذبه های بی نظیر این منطقه از کویر، پوشش های گیاهی همچون درختچه های گَز و پوشش جانوری از جمله روباه شنی، انواع حشرات و خزندگان در این منطقه زیست می کنند و دهها اثر تاریخی شامل قلعهها، کاروانسراها، آب انبار، طبیعت بکر و محوطه های باستانی در کنار پوشش گیاهی منحصربه فرد و حیات جانوری ویژه این منطقه را به الماس کویرهای جهان معروف کرده است.
سالانه بیش از ۱۸۰ هزار گردشگر ایرانی و خارجی از بیابان لوت و دیگر جاذبههای این منطقه ثبت جهانی دیدن میکنند.