خرم‌آباد - ایرنا - رییس آموزش و پرورش استثنایی لرستان گفت: طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود ۴۰ هزار نوآموز بدو ورود به دبستان از امروز (دوشنبه) در استان آغاز و تا پایان اسفند ماه سال جاری ادامه دارد.

سیده زهرا پورنجفی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: سال گذشته سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی ۳۰ هزار و ۳۲۱ نوآموز بدو ورود به دبستان در مراکز سنجش استان انجام و پیش بینی می شود امسال بیش از ۴۰ هزار نو آموز بدو ورود در این استان با حضور کارشناسان توانمند آموزش و پرورش استان سنجش شوند.

وی با بیان اینکه ۲۱ مرکز فعال سنجش نوآموزان بدو ورود در این استان فعال شده است؛ افزود: متولدین ۷/۱/ ۹۷ تا ۳۱/ ۶/ ۹۸ می توانند جهت ثبت نام در سامانه سنجش اقدام کنند.

رییس آموزش و پرورش استثنایی لرستان ادامه داد: جاماندگان سنجش نوآموزان متولد ۱/ ۷/ ۹۳ تا ۳۱ /۶/ ۹۷ نیز می توانند با مراجعه سایت سنجش نوآموزان در این سامانه ثبت نام و نوبت گیری کنند.

پورنجفی عنوان کرد: امسال در مراکز سنجش استان علاوه بر سنجش نوآموزان بدو ورود خدمات مشاوره ای اختلالات یادگیری و مداخلات روانبخشی کاردرمانی و گفتار درمانی و خدمات مشاوره ای بصورت رایگان برای دانش اموزان نیازمند انجام می شود.

وی با تاکید بر اقدام هر چه سریعتر والدین به سامانه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان برای نوبت گیری طرح سنجش اظهار داشت: متقاضیان می توانند با مراجعه به https://sirat2.csdeo.ir/ جهت ثبت نام نوآموزان بدو ورود به دبستان با ثبت شماره تلفن سرپرست خانوار اقدام کنند.

پورنجفی افزود: کمک به بهبود کیفی آموزش، تشخیص و شناسایی به‌ هنگام نارسایی‌های جسمی، ارزیابی وضعیت ذهنی کودکان بدو ورود به دبستان و بررسی میزان شیوع اختلال‌های جسمانی و روانی از اهداف اجرای طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان است.

وی با اشاره به اینکه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی شامل ۲ مرحله ارزیابی است، گفت: مرحله مقدماتی شامل ارزیابی بینایی، ارزیابی دید رنگ، ارزیابی شنوایی، گفتاری،‌ آمادگی تحصیلی،‌ اندازه گیری توده بدنی، وزن و قد، اختلالات دهان و دندان، جلدی و اوتیسم است.

رییس آموزش و پرورش استثنایی لرستان ادامه داد: مرحله معاینه بالینی و تخصصی جهت بررسی دقیق تر بخش دیگری است که در صورت ضرورت و برحسب نوع ارجاع نوآموز به منظور بررسی دقیق تر به نیروهای تخصصی جهت معاینات بینایی و شنوایی انجام خواهد شد.

پورنجفی ادامه داد: توانمندسازی تمامی معلمان ابتدایی به منظور شناسایی و تشخیص دانش آموزان دیرآموز و آگاه سازی، توانمند سازی والدین و مداخله برای دانش آموزان با اختلال یادگیری و دانش آموزان نیازمند توجه خاص (دیرآموز) در کنار کار سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی و بدو ورود به دبستان از وظایف مراکز جامع است.

وی عنوان کرد: بیش از ۱۲۰ نفر از کارشناسان مراکز جامع استان که دوره های مختلف آموزشی را سپری کردند، کار ارزیابی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی را انجام خواهند داد.