۲۷ آبان ۱۴۰۳، ۹:۲۹
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 85661504
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بهره مندی ۱۰ هزار و ۴۰۵ نفر از دوره های سوادآموزی در لرستان

خرم آباد - ایرنا - معاون سوادآموزی آموزش و پرورش لرستان گفت: امسال ۱۰ هزار و ۴۰۵ نفر از آموزش های سوادآموزی این استان بهره مند می شوند.

منصور بازگیر روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: شیوه نامه کلاس گذاری دوره‌های نهضت سوادآموزی برای سال ۱۴۰۳ با رویکرد مدرسه محوری و محله محوری ابلاغ شده است که در این راستا امسال در قسمت برنامه‌های آموزشی دوره سواد آموزی سه هزار و ۷۱۲ نفر؛ دوره انتقال چهار هزار و ۷۸ نفر و دوره تحکیم ۲ هزار و ۶۱۵ نفر بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه در مجموع ۱۰ هزار و ۴۰۵ نفر از طرف سازمان نهضت سوادآموزی به عنوان جامعه هدف به معاونت سوادآموزی لرستان تخصیص داده شده است، اظهار داشت: این معاونت با اجرای طرح مدرسه محوری و مشارکت حداکثری همکاران فرهنگی و همچنین اجرای طرح محله محوری و مشارکت حداکثری آموزش دهنده های نهضت سوادآموزی با برنامه ریزی دقیق نسبت به تحقق اهداف تعیین شده اقدام خواهد کرد.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش لرستان ادامه داد: همچنین این معاونت در بخش طرح های مکمل نهضت سوادآموزی برنامه‌های آموزش رایانه، آموزش عملی نماز کلید بهشت، خواندن با خانواده، حلقه های کتابخوانی، مسابقات انشانویسی پرسش ریاست محترم جمهوری و مسابقات قرآنی را اجرایی خواهد کرد.

بازگیر یادآور شد: تعامل سازنده معاونت سوادآموزی و اداره کل زندان های استان در قالب طرح ندامتگاه بدون لحاظ کردن سقف مخاطبین باعث شد اگر شخص بی سوادی وارد ندامتگاه های استان شود، از خدمات متنوع دوره های آموزشی نهضت سوادآموزی بهره مند شده و خوشبختانه در حال حاضر تمام بی سوادان داخل ندامتگاه ها باسواد شده و با نگاهی جدید به آغوش جامعه باز می‌گردند.

وی افزود: حدود سه هزار و ۶۰۰ آموزش دهنده در سطح استان وجود دارد که سال گذشته از این تعداد یک هزار و ۱۸۰ نفر موفق به تشکیل کلاش شدند.

نرخ باسوادی ۱۰ تا ۴۹ سال لرستان ۹۶.۷۶ درصد است

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان گفت: نرخ باسوادی گروه سنی ۴۹ - ۱۰ سال ۱۴۰۱ در استان ۹۶.۷۶ درصد بود ، ولی اکنون چون جامعه هدف تغییر پیدا کرده و تعداد بی سوادان در استان افزایش یافته لذا نرخ باسواد گروه سنی ۱۰ سال و بالاتر اکنون ۸۵/۸۰ است.

وی با بیان اینکه تعداد آموزش دهنده های سال ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ در استان یک هزار و ۱۷۲ نفر بود، اظهار داشت: بالاترین نرخ باسوادی استان مربوط به خرم آباد با ۹۷ درصد و پایین ترین مربوط به شهرستان چگنی است که البته آمار ویسیان نیز با چگنی در نظر گرفته شده و دورافتادگی و محرومیت روستاهای شاهیوند از عوامل اصلی پایین بودن این آمار است.

بهره مندی ۱۰ هزار و ۴۰۵ نفر از دوره های سوادآموزی در لرستان

سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۴۳ نفر از دوره های سواد آموزی بهره مند شدند

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان گفت: ۱۳ هزار و ۶۴۳ نفر از افراد بیسواد و کم سواد استان در سال تحصیلی گذشته از خدمات متنوع نهضت سوادآموزی بهره مند شده اند.

بازگیر با بیان اینکه پارسال در مجموع ۹۴۳ کلاس تلفیقی سوادآموزی در استان تشکیل شد، تاکید کرد: نرخ باسوادی در لرستان سال ۱۳۹۰ حدود ۹۰.۷ درصد و هم اکنون در حال رسیدن به ۹۸ درصد است.

وی اظهار داشت: این مدت آمار بیسوادی در روستاها و همچنین میان زنان به قدری کاهش یافته که نمود عینی آن را می توان در شرکت گسترده دختران در آزمون های سراسری مشاهده کرد و در لرستان نیز با قبولی بی نظیر بالای ۶۰ درصدی بیسوادان و کم سوادان، پرونده سال تحصیلی گذشته بسته شده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش لرستان عنوان کرد: در شیوه "طرح کلاس گذاری محله محور" ادارات نهضت سوادآموزی شهرستان ها و مناطق، با مراجعه به سامانه، اقدام به استخراج فهرست افراد بیسواد یک محله کرده و آنرا به آموزش و پرورش ارائه می دهند.

بازگیر اضافه کرد: بعد از آن با مراجعه به آدرس این افراد نسبت به جذب و آموزش آنها اقدام می شود، بنابراین در این طرح، همزمان کار پالایش وضعیت سواد افراد انجام و از طرفی فرد آموزش دهنده، مانند گذشته وقت زیادی را برای پیدا کردن افراد بیسواد صرف نمی کند.

تقویت طرح شتاب بخشی سواد آموزی در مناطق روستایی وعشایری

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: در راستای ریشه کنی بیسوادی در این استان گسترش تعالیم آموزش و پرورش در اکثر مناطق روستایی و عشایری جهت سوادآموزی، وجود زمینه های همکاری مشترک آموزشی و فرهنگی سوادآموزی با سایر دستگاه های اجرایی استان، ایجاد عزم ملی و بسیج منابع و امکانات، فرصت ها و ظرفیت های موجود در درون و بیرون آموزش و پرورش و ظرفیت های استان اعم از دولتی و غیر دولتی برای ریشه کنی بیسوادی در گروه هدف سواداموزی در اولویت قرار گرفته است.

بازگیر اظهار داشت: ایجاد تنوع در شیوه های جذب و آموزش بیسوادان با استفاده از روش های تشویق، ترغیب و الزام برای جذب گروه هدف مانند طرح پالایش اسمی و محله محور، وجود افراد باسواد تحصیل کرده بومی استان برای همکاری در امر سوادآموزی (به شرط بهبود وضعیت حق الزحمه)، سوادآموزی و با سوادی کامل گروه سنی ۴۹ - ۱۰ ساله به منظور تسریع در ریشه کنی بیسوادی استان، سوادآموزی و باسوادی ۲۰ درصد از گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ ساله، ایجاد عدالت آموزشی با کاهش اختلاف درصد بیسوادی استان با میانگین کشور با بسیج منابع و ظرفیت های موجود، ارتقاء سطح سواد در دوره های بالاتر (انتقال)، تحکیم و تثبیت سواد، ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه از دیگر اقدامات انجام شده جهت افزایش نرخ باسوادی در این استان بوده است.

وی افزود: در این راستا شناسایی و استفاده از امکانات و ظرفیت های استان، اعم از دولتی و غیر دولتی برای شتاب بخشی به سوادآموزی، مسدود کردن مبادی ورودی بیسوادی با تحت پوشش قرار دادن کامل کودکان لازم التعلیم، انجام فعالیت های تبلیغی و ترویجی به صورت عام و خاص از طریق صدا و سیمای مرکز استان، استفاده از شیوه انگیزشی، تشویقی و الزام برای جذب افراد بیسواد، ایجاد انگیزه در معلمان و مدیران مدارس برای مشارکت بیشتر در اجرای برنامه های سوادآموزی، تنوع بخشی به واگذاری فعالیتی دستگاه های اجرایی و گروه های مختلف اقشار جامعه، توجه به توانمندسازی نیروی انسانی و افزایش کیفیت خدمات آموزشی، با سواد کردن افراد بیسواد مطلق با عنایت و توجه ویژه مسئولین کشوری و اعضاء شورای پشتیبانی سوادآموزی استان به شتاببخشی سواد آموزی و ارتقاء شاخص باسوادی که اهداف کمی با تامین و تخصیص اعتبارات موردنیاز، همکاری دستگاه های اجرایی و همراهی بخش غیر دولتی و آحاد جامعه با پیش بینی سه سال تهیه و ارائه شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha