بیرجند - ایرنا - سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: باتوجه به کاهش نیروی انسانی لازم است ماشین‌آلات کشاورزی بروز جایگزین شده و مکانیزه شدن ادوات کشاورزی استان مورد توجه ویژه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین اکبری روز دوشنبه در رویداد گردشگری انار و زعفران شهرستان فردوس اظهار کرد: در زمینه استفاده از ادوات کشاورزی مکانیزه در استان رشد مناسبی رقم نخورده است.

وی با اشاره به تلفیق دامداری و کشاورزی گفت: این اقدام باتوجه به تغییرات اقلیمی و خشک‌سالی‌ها می‌تواند برای دامدار مقرون به صرفه‌تر باشد.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی انار را یکی از محصولات مزیت‌دار شهرستان فردوس برشمرد و تصریح کرد: باید از ظرفیت‌های گردشگری برای معرفی محصولات مزیت‌دار استفاده کرد.

وی با اشاره به مشکل دانه سفیدی و کرم‌گلوگاه انار در فردوس تاکید کرد: بهترین راه کنترل و مقابله با این آفت، جمع‌آوری انارهای آفت‌زده و سوزاندن آنها است.

اکبری عنوان کرد: در خصوص مشکل دانه سفیدی انار فردوس ۲ کشاورز از شهرستان‌های فردوس و سرایان در حال انجام کار تحقیقاتی هستند.

وی با اشاره به موضوع مطرح شده در خصوص تراکتورهای کشاورزی در شهرستان یادآور شد: در تأمین سوخت تراکتورها مشکلی وجود ندارد و هدف نصب جی‌پی‌اس برای شناسایی نیاز به سوخت کشاورزان است.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از تخصیص ۵۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای ارائه تسهیلات خرید به تشکل‌های کشاورزی خبر داد و گفت: از این مبلغ تاکنون ۴۰ میلیارد ریال برای خرید توافقی برای انار فردوس در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی بورس زعفران، افزود: زعفران فردوس از نظر کیفیت سطح بالایی داشته و قیمت پیشنهادی برای خرید و فروش زعفران در سال جاری، رقم خوبی بوده است.

اکبری در خصوص پروژه پایلوت کشوری احداث استخر ذخیره یک میلیون مترمکعبی در باغستان فردوس بیان کرد: برای تکمیل پروژه بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و این پروژه برای تنظیم آب و ذخیره روان آب‌های فصلی و آب مازاد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی فردوس هم سطح زیرکشت انار این شهرستان را هزار و ۹۰۰ هکتار دانست و گفت: سال جاری برداشت ۱۸ هزار تن محصول در شهرستان پیش‌بینی شده است.

علی امیرزاده با بیان اینکه کشاورزی انار با اقتصاد و فرهنگ مردم فردوس عجین شده است، افزود: انار درجه یک فردوس به کشورهای عربی و روسیه صادر می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه انار درجه ۲ فردوس روانه بازار شده و انار درجه سه در کارخانه فرآوری می‌شود، تصریح کرد: به دلیل تغییر اقلیم، گرمای هوا و رطوبت هزینه‌های تولید و فروش محصول درجه دو و سه انار مقرون به صرفه نیست.

خسارت ۴۰ درصدی آفت گرم گلوگاه به انار فردوس

مدیر جهاد کشاورزی فردوس با اشاره به آفت کرم ‌گلوگاه و ورود خسارت ۳۰ تا ۴۰ درصدی به محصول انار شهرستان ادامه داد: دانه سفیدی مشکل دیگر انار فردوس بوده که جز با جمع‌آوری انارهای پوسیده و قطع شاخه‌های خشکیده کنترل نمی‌شود.

وی از طرح درخواست اختصاص تسهیلات خرید توافقی انار به کشاورزان خبر داد و گفت: همچنین تخصیص تسهیلات آبیاری نوین باید مورد توجه قرار گرفته و نیاز به سردخانه در شهرستان رفع شود.

امیرزاده با بیان اینکه سطح زیرکشت زعفران در شهرستان فردوس ۳۱۵۰ هکتار است، افزود: گرمای امسال تاکنون ۲۰ درصد به مزارع زعفران خسارت وارد کرده و میزان برداشت زعفران خشک در سال جاری هشت تن برآورد شده است.

چهارمین رویداد ملی تجربی و آموزشی خانه‌های بوم‌گردی ایران به میزبانی شهرستان فردوس از روز گذشته با حضور ۳۵۰ فعال حوزه بوم‌گردی و راهنمای گردشگری کشور آغاز شده و به مدت سه روز تا هشتم آبان ماه ادامه دارد.

۳۵۰ میهمان این همایش شامل مدیران خانه‌های بومگردی، راهنمایان و لیدرهای گردشگری و آژانس‌های منتخب از بافت تاریخی محله سردشت بازدید کردند و پس از آن با حضور در مدرسه تاریخی علیا ضمن بازدید از معماری این میراث با پیشینه آن آشنا شدند.

شهرستان فردوس دارای ۷۹ اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی است، میهمانان این همایش از جمله ۷۷ راهنمای تور گردشگری کشور از جاذبه‌های تاریخی و باستانی این شهرستان از قبیل قنات جهانی بلده، امامزادگان فردوس، موزه مردم‌شناسی، شهر تاریخی تون و سایر بازدید کردند.

شهر فردوس در فاصله ۱۹۵ کیلومتری شمال غربی مرکز خراسان جنوبی و در مسیر محور اصلی ارتباطی استان‌های یزد، کرمان، اصفهان، بوشهر، هرمزگان و فارس به مشهد واقع شده است.