۵۰۰ پروژه بوم‌گردی در کشور اجرا شد

بیرجند - ایرنا - مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گفت: از ۲ هزار و ۷۰۰ پروژه میراث فرهنگی فعال در کشور بیش از ۵۰۰ پروژه به خانه‌های بوم‌گردی اختصاص دارد که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری قابل توجهی در این حوزه انجام شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا احمد تجری روز یکشنبه در آیین افتتاحیه چهارمین همایش ملی خانه‌های بومگردی ایران در شهرستان فردوس افزود: یکی از اقدامات اصلی در افزایش کیفیت ارائه خدمات مناسب، برگزاری دوره‌های آموزشی و تبادل اطلاعات است تا بتوان سطح کیفیت را در بوم گردی‌ها افزایش داد.

وی با بیان اینکه بومگردی‌ها محور اصلی و زنجیره اقتصادی روستاها هستند اظهار کرد: روستاییان می‌توانند به منظور جذب گردشگران و اقامت آنها در خانه‌های بومگردی، اقدام به فروش محصولات کشاورزی و دامداری و صنایع ‌دستی کنند.

مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تاکید کرد: انسجام و همدلی خاصی بین بخش خصوصی، فعالان گردشگری، بخش دولتی، انجمن بومگردی و رسانه‌ها در برگزاری چهارمین همایش ملی خانه‌های بومگردی ایران در فردوس وجود دارد که اقدامی مؤثر و بی‌بدیل است.

وی با بیان اینکه همه دست به دست هم داده‌اند تا در جریان این رویداد ملی، شعار «فردوس شهری برای گردشگری» محقق شود تصریح کرد: خانه‌های بومگردی، نماد ماموریت‌های وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی است.

تجری تصریح کرد: در بخش قابل توجهی از خانه‌های بومگردی، بناها میراثی و تاریخی و برگرفته از بوم منطقه هستند، همچنین در چیدمان این خانه‌ها هنرهای صنایع دستی استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در نمای داخلی خانه‌های بومگردی از هنرهای بومی و صنایع‌دستی منطقه استفاده می‌شود ادامه داد: بهره‌مندان این اقامتگاه‌ها گردشگرانی هستند که برای معرفی ظرفیت‌ها نقش مؤثری دارند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان ‌جنوبی هم با بیان اینکه خراسان جنوبی سرزمین ناشناخته‌ها و سومین استان پهناور کشور است اظهار کرد: این استان تاکنون ۹ اثر را در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسانده و ۲ اثر دیگر به زودی به این مجموع افزوده می‌شود.

هادی شاه‌وردی با اشاره به وجود هزار و ۵۰ اثر ثبت ملی در خراسان جنوبی تصریح کرد: همچنین وجود یک روستای جهانی و چندین روستای ثبت ملی بخش کوچکی از بزرگی تاریخ، قدمت و ظرفیت‌های این استان محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: یکی از اتفاقاتی که می‌تواند خراسان جنوبی را در سطح ملی و جهانی معرفی کند برگزاری اینگونه جشنواره‌ها و همایش‌ها است چراکه هر کدام از ما برای معرفی ظرفیت‌ها سفیرانی هستیم که برای توسعه صنعت گردشگری گام برمی‌دارد.

۵۰۰ پروژه بوم‌گردی در کشور اجرا شد

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان ‌جنوبی اضافه کرد: هدف ما برگزاری جشنواره‌ها و میزبانی همایش‌ها به منظور معرفی جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی است، برنامه ریزی کرده‌ایم تا این استان را از استان‌هایی که در زمینه گردشگری گام برمی‌دارند مستثنی کنیم.

وی عنوان کرد: در ۲ سال گذشته سند فصل گردشگری خراسان جنوبی به تصویب استانی رسید، اتفاق خوبی که به همگرایی همه مدیران استانی و بخش خصوصی می‌پردازد، در این خصوص پاییز به عنوان فصل گردشگری زمینه حضور گردشگران زیادی را فراهم می‌کند.

شاه‌وردی با بیان اینکه بخش مهمی از بیابان لوت به عنوان اثر ثبت جهانی کشور در خراسان جنوبی وجود دارد یادآور شد: لوت جاذبه اصلی کویر خراسان جنوبی در کنار استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خراسان ‌جنوبی ادامه داد: در ۲ سال اخیر اولین رویداد ملی زمین‌برداشت با ثبت دمای ۷۳ درجه در کویر لوت و بخش ریگ‌یلان شهرستان نهبندان به ثبت رسید که باعث جذب گردشگران داخلی و خارجی به استان شد.

وی با بیان اینکه شهرستان‌های طبس و فردوس به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در راه‌های ارتباطی ترددخیز استان هستند، گفت: سومین ژئوپارک جهانی ایران در طبس به ثبت رسیده و بیش از ۳۵ ژئوسنگ و ژئوزیست در آن واقع شده است.

شاه‌وردی، با بیان اینکه خراسان جنوبی به دلیل داشتن محصولات کشاورزی مزیت‌دار ظرفیت گردشگری کشاورزی دارد، افزود: بزرگ‌ترین مزارع زرشک بی‌دانه دنیا به وسعت ۷۰ هکتار در استان واقع شده که اکنون فصل برداشت آن است.

وی ادامه داد: خراسان جنوبی مرکز تولیدی عناب ناب کشور است، همچنین زعفران خراسان جنوبی از نظر کیفیت حرف اول جهان را می‌زند که بیشترین سط کشت مربوط به شهرستان قاینات است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خراسان ‌جنوبی با اشاره به بخشی از جاذبه‌های گردشگری فردوس از جمله کویر پلوند، آبگرم معدنی، قنات جهانی بلده و میراث طبیعی و بکر آن گفت: شهرستان‌های دیگر استان تقاضا داشتند میزبان همایش بوم‌گردی باشند اما با توجه به همت، علاقه و همراهی مسئولان فردوس تصمیم گرفتیم این رویداد در این شهرستان برگزار شود.

وی با بیان اینکه رویداد ملی کویر به میزبانی شهرستان‌های کویری خراسان جنوبی برگزار خواهد شد، ادامه داد: در حوزه ثبت جهانی نیز به‌زودی میزبان شهرستان طبس خواهیم بود.

شهر فردوس در فاصله ۱۹۵ کیلومتری شمال غربی مرکز خراسان جنوبی و در مسیر محور اصلی ارتباطی استان‌های یزد، کرمان، اصفهان، بوشهر، هرمزگان و فارس به مشهد واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha