به گزارش ایرنا از شهرداری منطقه ۵ تهران، محمدرضا پوریافر روز دوشنبه در جریان بازدید از این پروژه اظهار کرد: طرح تملک روددره فرحزاد که براساس مصوبه شورای تامین استانداری تهران به عنوان طرح فرامنطقهای از سال ۱۳۹۳ در دستور کار قرار گرفته بود، زمینه اجرایی پیدا کرد و با پیگیریهای مستمر پس از ۱۰ سال معارضهای غیرمجاز پروژه اکوپارک آزادسازی شد.
وی تاکید کرد: مدیریت شهری نیز به صورت مستقیم بر نحوه اجرا و تکمیل طرح اکوپارک فرحزاد دز تهران نظارت دارد.
به گفته پوریافر، طرح اکوپارک بین منطقه ۲ و ۵ شهرداری تهران قرار گرفته و به عنوان طرح گردشگری و تفریحی فرامنطقهای است.
شهردار منطقه ۵ شهرداری تهران؛ هدف از این طرح را صیانت از باغات و نیز حفظ بافت ارزشمند روددره فرحزاد و جلوگیری از سیلابی شدن رودخانه فرحزاد؛ با توجه به ساخت و سازهای غیرمجاز حاشیه رودخانه که غالباً به صورت تصرفی، غیرمجاز، فاقد سند مالکیت و بدون قدمت تاریخی برخلاف بافت قدیمی فرحزاد انجام شده است عنوان کرد.
پوریافر ادامه داد: با تملک ملکهای معارض ترافیک معابر ورودی به این طرح تفریحی و گردشگری در تهران به صورت روان خواهد شد.
وی در ادامه گفت: اغلب ملکهای معارض در محدوده این اکوپارک که برای نخستین بار در ایران به عنوان زیرساخت سبز-آبی شهر تعریف شده است و عملکرد متفاوتی با پارکهای شهری دارد.
وی افزود: تنها ۴۵ معارض باقیمانده داریم که پنج ملک آن در اولویت قرار داشت و از این تعداد ملک در مجموع سه ملک تملک شده و در حال تخریب و ۲ ملک دیگر در دست اقدام قرار دارد که بزودی تملک آن ۲ ملک هم انجام و پروژه آزادسازی آنها به اتمام خواهد رسید.
بازگشت یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از اموال بیتالمال
شهردار منطقه ۱۰ تهران گفت: در راستای احقاق حقوق شهروندان و حفظ بیتالمال در ۶ ماه گذشته ۱۲۳ رای قضایی به نفع شهرداری صادر و ۶۴ دستور قضایی به سود مردم و شهر به مبلغ یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان انجام شده است. احقاق حقوق شهروندان و شهر در دعوای حقوقی یکی از رویکردهای اصلی این شهرداری به شمار میرود.
مهدی اخالصنایع اظهار کرد: در مسیر احقاق مطالب حقوقی شهر و شهروندان از سوی شهرداری منطقه ۱۰، تنها در سه کلان پرونده حقوقی، این میزان به اموال و به عنوان صیانت از بیتالمال برگشت داده شد.
وی با اشاره به اعاده مالکیت شهرداری به رای دیوان عالی کشور در مجتمع تجاری میلاد قائم (عج) گفت: اعاده مالکیت ۱۲۷ واحد تجاری به مساحت ۲۹۶ هزر و ۲۶۳ مترمربع، اعاده مالکیت یک واحد رستوران به مساحت یک هزار و ۵۲۳ مترمربع، اعاده مالکیت ۴۶ واحد پارکینگ و اعاده مالکیت ۶۳ باب انباری به مساحت ۱۰۵ هزار و ۲۸۸ مترمربع موضوعاتی بود که در پرونده اول پیگیری شد.
اخالصنایع با تاکید بر انتقال اسناد مالکیت ۱۶ هزار مترمربع اراضی و املاک به نام شهرداری تهران افزود: انتقال چهار مورد اسناد مالکیت به نام شهرداری تهران به ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد تومان که پروندههای موصوف از دهههای ۷۰ تا ۹۰ مفتوح شده که در سال گذشته و نیز در سال ۱۴۰۳ پیگیری شد.
وی یادآور شد: پرونده سوم، ورود جدی به ادعای سرقفلیها بود که درباره دفاع از حقوق شهرداری و اخذ رای قطعی در این پرونده مطالبه سه هزار مترمربع، حقوق سرقفلی و کسب و پیشه به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان به نفع شهرداری که از سال ۱۳۹۶ پرونده قضایی مفتوح شده بود و در سال ۱۴۰۲ منتهی به صدور رای قطعی شده است.