لندن – ایرنا – کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در نامه‌ای به «مارک رولی» رئیس پلیس لندن، نسبت به روند فزاینده بازداشت حامیان فلسطین در جریان تظاهرات ضد اسرائیلی در این شهر اعتراض کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، در این نامه که یک نسخه آن در تارنمای کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس منتشر شد، آمده است که پلیس لندن در تظاهرات ششم اکتبر (۱۵ مهرماه ۱۴۰۳) که به مناسبت نخستین سالگرد جنگ علیه غزه در لندن برگزار شد، شماری از معترضان را به دلیل سردادن شعار «اسرائیل یک نظام تروریستی است» دستگیر کرد.

این نامه اشاره می‌کند که یک افسر پلیس لندن، در یک مورد که فیلم آن هم موجود است، به معترضی دستبند می‌زد و افسر دیگری اعلام می‌کند که او به دلیل سردادن شعار «اسرائیل یک نظام تروریستی است» بازداشت شده است.

کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس تصریح کرد: مشخص نیست که فرد معترض این شعار را سر داده است یا خیر، اما حتی اگر چنین باشد، این یک عقیده سیاسی است، نه یک جرم جنایی. پلیس باید آگاه باشد که این فرد بر اساس قانون حقوق بشر ۱۹۹۸ از حق مشروع خود در زمینه آزادی بیان استفاده کرده است.

این نهاد انگلیسی با اشاره به اینکه از ماه مارس (اسفند/فروردین) گذشته، نسبت به اهریمن‌سازی حامیان فلسطین توسط مقامات دولتی و روند فزاینده سیاسی‌شدن دستگاه امنیتی هشدار است، افزود: این روزها طرفداران فلسطین به بهانه‌های پیش‌پا افتاده مانند حمل شعارنوشته یا سربندهای ورزشی با خط عربی و در مورد اخیر نیز به دلیل استفاده از حق دمکراتیک خود درباره تروریستی نامیدن رژیم اسرائیل، دستگیر می‌شوند.

در این نامه از رئیس پلیس لندن خواسته شده است که اطمینان پیدا کند، افسران پلیس آموزش دیده و به آنها تفهیم شود که شعار «اسرائیل یک نظام تروریستی است» درچارچوب حقوق آزادی بیان مطرح می شود و مبنایی برای دستگیری معترضان، تحت قوانین نظم عمومی یا ضدتروریسم بشمار نمی‌رود.

کمیسیون حقوق بشر اسلامی همچنین از رئیس دستگاه امنیتی انگلیس خواست که به دلیل نقض حقوق افراد معترض بر اساس قانون حقوق بشر عذرخواهی کند تا عموم مردم مطمئن شوند که حقوق آنها توسط پلیس محافظت می‌شود.

به گزارش ایرنا، حامیان فلسطین در انگلیس از آغاز جنگ در غزه، روزهای آخر هفته در خیابان‌های مرکز لندن و مقابل ساختمان‌های دولتی تجمع کرده و با سردادن شعارهای ضداسرائیلی، خواستار توقف جنگ هستند.

اقشار مختلف مردم، از ملیت‌ها و مذاهب مختلف ضمن اهتزاز پرچم فلسطین، شعارنوشته‌هایی را حمل می‌کنند که روی آن‌ها عبارت‌هایی درباره پایان نظام آپارتاید در فلسطین اشغالی، توقف فروش سلاح به رژیم اسرائیل و برقراری آتش‌بس فوری نوشته شده است.

این درحالیست که رژیم صهیونیستی، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گسترده‌ای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه است. پارلمان رژیم صهیونیستی نیز اخیرا برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع می‌شود.

صهیونیست‌ها با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه می‌دهند.