اراک - ایرنا - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک گفت: کپه‌کاری ۹۰ هکتاری در دشت مشهد گرمه این شهرستان آغاز شد.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی منابع طبیعی استان مرکزی، «محمد رضایی» افزود: برای هر هکتار از اراضی تحت اجرای پروژه کپه‌کاری، حدود ۲ کیلوگرم بذر گیاه مرتعی النگاتوم مورد استفاده قرار گرفت.

وی بیان کرد: کپه‌کاری، یکی از روش‌های بذرکاری است که در آن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر در چاله‌های حفر شده با دست قرار گرفته و سپس با خاک پوشانده می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک ادامه داد: کپه‌کاری از بین روش‌های تجدید حیات مصنوعی پوشش گیاهی در مراتع، تنها روشی است که با استفاده از نیروی کارگر انجام می‌شود، بنابراین از اشتغال‌زایی بالایی برخوردار است و به عنوان روش بومی به هیچ نوع ادوات سنگین و ماشین آلات نیاز ندارد.

رضایی افزود: پوشش گیاهی مراتع به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، جلوگیری از فرسایش بادی و آبی، افزایش نفوذپذیری آب در خاک، تولید انواع محصولات فرعی به واسطه حضور گیاهان دارویی و صنعتی، حفظ ذخایر ژنتیکی، جذب اکوتوریسم و ارزش‌های زیست محیطی دیگر دارای اهمیت زیادی است.

وی بیان کرد: تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آبی خاک و تقویت پوشش گیاهی و به تبع آن افزایش ظرفیت مراتع که در نهایت منجر به بهبود وضعیت معیشت بهره‌برداران و مجریان طرح‌های مرتعداری می‌شود، از مهمترین اهداف اجرای پروژه کپه‌کاری است.

رضایی در ادامه به نقش مهم کارشناسان ناظر بر اجرای پروژه اشاره کرد و گفت: در اجرای پروژه کپه‌کاری کارشناسان متخصص ناظر بر اجرای صحیح پروژه ضمن حضور در عرصه بر نحوه اجرای صحیح پروژه نظارت داشتند.

وی افزود: تمام سطح اجرای پروژه به مدت ۲ سال با مشارکت مجریان و بهره‌برداران قرق است و تمام بهره‌برداران و مجریان طرح مرتعداری دشت مشهد گرمه بر اساس قانون موظف به حفظ و صیانت از مراتع هستند و باید از هرگونه تخریب، تجاوز و تصرف جلوگیری کنند و در صورت مشاهده موارد را با شماره رایگان ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع اطلاع رسانی کنند.

بیشتر بخوانید:

عملیات کپه‌کاری و بذر پاشی در ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان تفرش انجام شد

کپه‌کاری و بذرکاری در ۶۵ هکتار از مراتع شهرستان شازند انجام شد

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.