به گزارش ایرنا، علی محمد لطیفی روز پنجشنبه در سفر به شهرکرد در همایش پدافند زیستی و تهدیدات بیولوژیکی افزود: امروزه بخشی از امنیت غذایی در جنگ زیستی مورد تهدید قرار گرفته است و برای مقابله با این تهدیدها باید هوشیارانه عمل کرد.
وی با اشاره به اینکه تراریخته یک فناوری با تیغ ۲ لبه است که باید هوشیارانه عمل کرد گفت: تغییرات اقلیم و مهندسی اقلیم، مهندسی ترکیبات مواد غذایی، طغیانگرها از جمله هدایت طغیانگر ملخها، حشرات تراریخته و مهاجمان زیستی از جمله مولفههای تهدیدهای امنیت غذایی محسوب میشود.
به گفته وی، هماکنون برای مقابله با تهدیدهای زیستی، دنیا به سمت و سو فناوری و الگوی توسعه مبتنی بر صنعت و فناوری سبز در حال حرکت است تا صنایع آلودهکننده کاهش یابد که در کشور به خصوص در حوزه زاگرس که به عنوان کمربند سبز و ریه تنفسی کشور و منشا نزولات آسمانی است، این روند کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از ابعاد جنگ زیستی، جنگ جمعیت، جنگ غذایی و تروریسم غذایی است گفت: یکی از اهداف مهاجمان زیستی به مخاطره انداختن امنیت غذایی است و در این راستا قرارگاه مقابله با مهاجمان زیستی در سازمان پدافند غیرعامل کشور تشکیل شده است.
لطیفی با اشاره به اینکه در مدیریت مهاجمان زیستی باید زمان طلایی مدیریت شود گفت: دستگاههای اجرایی که متولی مرزبانی هستند برای تقویت و تجهیز مرزبانیها بیشتر دقت میکنند تا اجازه ورود به مهاجمان داده نشود و و در زمان طلایی و نقطه ورود مهاجمان کنترل شود.
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل افزود: هماکنون اقدامات خوبی در حوزه پدافند غیرعامل و امنیت غذایی در کشور و چهارمحال و بختیاری انجام شده است و باید برای محصولات تراریخته که از نگرانیهای امروز و تهدیدهای امنیت غذایی است برنامهریزی شود تا به خودکفایی در حوزه نهادهها برسیم.
لطیفی با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل مجموعه تدابیر، اقدمات و برنامههاست گفت: در حوزههای مختلف، مقابله با تهدیدهای اجتماعی دشمن طراحی شود تا به تاب آوری ملی دست پیدا کنیم و کشوری امن و آسیبناپذیر دربرابر تهدیدهای داشته باشیم.
وی اظهار داشت: مسوولان دستگاههای اجرایی باید اهتمام جدی برای پدافند غیرعامل از مرحله ابتدایی داشته باشند و در این زمینه فرهنگسازی داشته باشند.
به گزارش ایرنا، پنجم تا یازدهم آبان ماه با شعار «پدافند غیرعامل؛ تدبیر امروز، امنیت فردا» هفته پدافند غیرعامل نامگذاری شده است.