به گزارش ایرنا، علیرضا خردمند روز شنبه در آیین آغاز ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی در سالن اجتماعات فرمانداری ویژه دزفول بیان کرد: امروز بعد از برگزاری کارگاهها و نشستهای مختلف، سرشماری کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین سرشماریهای کشور آغاز میشود.
وی با بیان اینکه سرشماری کشاورزی هر ۱۰ سال یکبار در کشور برگزار میشود، افزود: آمارگیری کشاورزی برای برنامهریزی درخصوص الگوی کشت، تنظیم بازار، سفره مردم و سلامت مواد غذایی ضروری است و باید اطلاعات دقیقی از وضعیت کشور داشته باشیم تا بتوانیم برای صادرات مازاد محصولات و واردات نیازهای کشور در لایههای مختلف برنامه ریزی کنیم.
فرماندار ویژه دزفول اظهارکرد: کارشناسان کشاورزی هر ساله الگوی کشت را اعلام میکنند ولی برخی کشاورزان رعایت نمیکنند در حالی که اگر اهمیت موضوع برای کشاورزان تبیین شود و بهرهبرداران بدانند در صورت همکاری با اجرای برنامههای کشاورزی مشکلات کمتری خواهند داشت، همکاری بیشتری خواهند داشت.
خردمند با تاکید بر ضرورت همکاری همه دستگاههای اجرایی با ماموران سرشماری تصریح کرد: با برنامهریزی خوبی که ستاد سرشماری دزفول داشت کارها به خوبی انجام شده و تبلیغات خوبی نیز در فضای مجازی صورت گرفت که جای قدردانی دارد.
وی ادامه داد: وسعت شهرستان دزفول زیاد است و با سردشدن هوا حوادث طبیعی را نیز شاهد خواهیم بود که نیاز است دهیاران نهایت همکاری را داشته باشند تا طرح به خوبی اجرا و امور به موقع پیش روند.
معاون برنامهریزی فرمانداری ویژه دزفول نیز گفت: دورههای مختلف آموزشی برای کارشناسان سرشماری برگزار و مانور میدانی نیز در یکی از روستاها برگزار شد، کارشناسان و ماموران آمارگیر نیز آزمون و خطا انجام دادند و روند قابل قبول بود.
سیدعلی پژمان افزود: اقداماتی درخصوص پشتیبانی میزبانی حضور و اقناعسازی مردم برای ارائه آمار صحیح و دقیق انجام شد و تبلیغات خوبی در فضای مجازی صورت گرفت.
وی اظهارکرد: آموزشهای لازم به دانشآموزان در مدارس نیز داده شده است تا به والدین خود آموزش دهند چگونه با ماموران سرشماری همکاری کنند.
معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه دزفول به تامین تجهیزات لازم برای برگزاری سرشماری کشاورزی اشاره کرد و گفت: ماموران آمارگیر به منازل مراجعه میکنند و آمار را خواهند گرفت که امیدواریم با حمایت بخشداران و دهیاران آمار در ۴۵ روز اخذ شود.
پژمان خاطرنشان کرد: اگر نحوه دریافت و ارسال اطلاعات مدنظر به درستی انجام شود نیازمند بازشماری و بازبینی جامعه آماری نخواهد بود ولی اگر خطا بالا باشد، سرشماری ۲۰ روز بعد تمدید میشود.
وی افزود: شهرستان دزفول به ۳۸ پهنه جغرافیایی تقسیم شده است که زیر نظر ۶ کارشناس هستند و هر کدام سه مامور را کنترل و ارزیابی میکنند.
معاون فرماندار دزفول با بیان اینکه سردشت و شهیون به ۱۲ پهنه جغرافیایی تقسیم شدند، گفت: ۱۹ سرشمار آمارگیر از مناطق جغرافیایی هدف انتخاب شدند تا با اهالی آشنایی داشته باشند و راندمان کار بالا رود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز گفت: برای رفاه و آبادانی کشور باید برنامه دقیقی داشته باشیم و برای انجام پژوهش و تحقیق و ارایه الگوی کشت باید دادههای دقیقی به دست آوریم.
بهروز قمرزاده اظهار امیدواری کرد ششمین سرشماری کشور به همت مسوولان به ویژه دهیاران به خوبی انجام شود.
وی با اشاره به وجود ۲۰ هزار بهرهبردار و تولید حدود سه میلیون تن محصول کشاورزی در این شهرستان افزود: مکانیزه، دانش بنیان کردن و استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی دزفول در دستور کار است که امیدواریم محقق و جهشی در تولید حاصل شود و به قله جهاد کشاورزی که امنیت غذایی است، دست یابیم.
به گزارش ایرنا، با گذر ماموران سرشماری از زیر قرآن، ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در دزفول آغاز شد.
به گزارش ایرنا طرح سرشماری عمومی کشاورزی از سال ۱۳۵۲ در کشور آغاز شد و زمان انجام آن هر ۱۰ سال یکبار است که اکنون نیز در آستانه ششمین دوره آن قرار داریم.
این طرح از ۱۲ آبان ماه تا ۲۶ آذرماه به مدت ۴۵ روز با همکاری تمام دستگاهها از جمله استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها اجرا میشود.
در این طرح دادهها در حوزههای کشاورزی، دامداری، باغداری، پرورش ماهی و زنبورداری جمع آوری خواهد شد.
این سرشماری به تولید بهنگام دادهها برای برنامهریزان و همچنین توسعه و آبادانی کشور کمک میکند.
سالانه ۹۰ هزار هکتار زمین در دزفول کشت میشود که ۶۵ هزار هکتار آن آبی و ۲۵ هزار هکتار، دیم است؛ ۴۳ هزار هکتار از این میزان به کشت گندم اختصاص دارد.
۲۲۰ هکتار گلخانه در دزفول وجود دارد که ۱۸۵ هکتار آن به کاشت گل و گیاه زینتی، تولید نشا و همچنین کشت سبزی و صیفی اختصاص یافته است.
این شهرستان دارای سالم ترین محصولات میوه و صیفی جات کشور بوده و برخی محصولات آن از جمله پرتقال در کشور صاحب نام هستند به همین دلیل ثبت جهانی پرتقال دزفول در فائو (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در دستور کار جهاد کشاورزی دزفول قرار گرفته است.
یک میلیون و ۸۳۸ هزار تن محصولات زراعی، ۷۹ هزار تن محصولات باغی، چهار هزار و ۳۸۳ تن گوشت قرمز، ۳۳ هزار و ۳۲۳ تن شیر، ۳۱ هزار تن مرغ، یک هزار و ۵۱۰ تن تخم مرغ، یک هزار و ۴۷۸ تن عسل و ۲ هزار و ۱۹۰ تن انواع آبزیان سالانه در دزفول تولید میشود.
همچنین سالانه ۱۰۰ هزار تن ذرت دانهای، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن سبزیجات، ۷۳ هزار تن مرکبات، ۳۰۰ هزارتن چغدرقند، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن علوفه، ۹۸ میلیون شاخه گل بریده و ۴۳ میلیون پیاز گل مریم در دزفول تولید میشود.
کل محصولات تولیدات کشاورزی و دامی شهرستان دزفول سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن است.