به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی قم روز شنبه در حاشیه آغاز این رویداد، بیان کرد: این سرشماری در ۲۲۰ روستای دارای سکنه این استان و همچنین حدود ۱۷۰ نقطه با دارای ظرفیتهای تولید در بخشهای مختلف کشاورزی انجام میگیرد.
جواد شاکر آرانی با اشاره به سرشماریهای ۱۰ساله برای شناسایی دقیق روستاییان و ظرفیتهای کشاورزان، اظهار کرد: در سطح روستاهای استان قم افزون بر ۱۵ هزار خانوار سکونت دارند.
وی با اشاره به بهرهوری مطلوب بخش کشاورزی قم، ادامه داد: حدود ۷.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی استان توسط فعالان بخش کشاورزی تولید میشود.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای این دوره از کشاورزی عمومی سرشماری، انجام آن توسط تبلت و عبور از شیوههای کاغذی است که حصول و تلفیق دادههای ثبتی و میدانی مختلف را امکانپذیر میکند.
شاکرآرانی ادامه داد: داده و نتایج این سرشماری در مکان و نقاط مختلف استان است که میتواند در برنامهریزی و توسعه زیرساختهای خدمات نقش مهمی را ایفا کند.
وی افزود: در قالب این سرشماری اطلاعات و ظرفیتهای بخشها و روستاهای استان بهصورت محلی احصا میشود که در برنامهریزیهای آینده نقش مهمی در بخش کشاورزی قم ن ایفا میکند.
وی عنوان کرد: دادههای این سرشماری محرمانه است و اطلاعاتی از آن در اختیار هیچ نهادی قرار نمیگیرد.
شاکر آرانی گفت: در این سرشماری فهرست بهرهبرداران کشاورزی در کنار جمعآوری آمار محصولات سالانه، محصولات دائمی، پرورش دام، محصولات گلخانهای، آبزیان خوراکی، پرورش طیور، پرورش کرم ابریشم، زنبورعسل و غیره گردآوری خواهد شد.
وی عنوان کرد: همچنین طبق برنامهریزیهای انجام شده سرشماری عمومی نفوس و مسکن نیز سال ۱۴۰۵ همزمان با کشور در استان قم نیز انجام میشود.
به گزارش ایرنا، جمعیت استان قم یک میلیون و ۴۵۴ هزار نفر است که ازاینبین یک میلیون و ۴۰۶ هزار نفر از جمعیت این استان ساکن شهرستان قم، حدود ۲۸ هزار نفر ساکن شهرستان جعفرآباد و نزدیک ۲۰ هزار نفر نیز ساکن شهرستان کهک هستند.
در استان قم ۴۹۲ هزار و ۲۹۳ خانوار شهری و ۹ هزار و ۵۰۸ خانوار روستایی وجود دارد، ۷۱۰ هزار نفر از جمعیت استان قم را مردان و ۶۹۵ هزار نفر را زنان تشکیل دادهاند.
شهرستان کهک در فاصله ۳۰ کیلومتری مرکز شهر قم دارای یک شهر بنام کهک و دو بخش مرکزی و فردو و دارای ۱۸ روستا است که ۱۰ روستای آن جزو بخش مرکزی و ۸ روستا نیز جزو بخش فردو میشود.
همه روستاهای شهرستان کهک دارای سکنه و شورا و دهیاری است.
جمعیت ثابت این شهرستان حدود ۴۰ هزار نفر و جمعیت شناور و متغیر آن بیش از ۸۰ هزار نفر برآورد میشود.
همچنین شهرستان جعفرآباد با وسعتی حدود ۶۵۰ کیلومترمربع در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر قم قرار دارد.
طبق مصوبه اردیبهشتماه ۱۴۰۰ هیات دولت وقت، بخش جعفرآباد به شهرستان ارتقا پیدا کرد، این شهرستان جدیدالتأسیس از ۲ بخش مرکزی و دهستان قاهان تشکیل شده است که جمعیت رسمی شهرستان ۲۷ هزار نفر و جمعیت غیر رسمی آن ۴۰ هزار نفر است.