مجتبی باقرمنش روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه بیشتر بهرهبرداران غیرساکن کشاورزی قم در بخش خلجستان هستند، تصریح کرد: محل زندگی این افراد عموماً در شهر قم و حتی شهرهای مجاور استانهای دیگر است؛ اما در روستاهای این استان فعالیت کشاورزی دارند.
وی خاطرنشان کرد: این قبیل از بهرهبرداران که در زمان حضور مأموران سرشماری در روستاها حضور نداشتند، میتوانند با برقراری تماس با شماره تلفن ۳۷۱۸۷۱۸۸ ، اطلاعات خود در زمینه نوع فعالیت کشاورزی، تولید و غیره را با دهیاران خود در میان بگذارند.
بخش خلجستان با وسعت یک هزار و ۱۰۰ کیلومترمربع در غرب و شمال غرب استان قم قرار دارد؛
وی با بیان اینکه عملیات سرشماری در بیش از ۸۰ درصد از روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر استان انجام شدهاست، افزود: اطلاعات افزون بر ۵۰ درصد از این بهرهبرداران در سامانههای مربوطه ثبت شده و این روند همچنان ادامه دارد.
باقرمنش از اجرای این سرشماری با بهرهگیری از فناوریهای نوین خبر داد و اظهار داشت: این سرشماری با استفاده از تبلت انجام میشود که علاوه بر سرعتبخشی به فرایند جمعآوری دادهها، امکان تحلیل دقیقتر و جایگزینی روشهای سنتی کاغذی را فراهم کرده است.
وی تأکید کرد که اطلاعات جمعآوریشده محرمانه باقی میماند، البته نقش مهمی در برنامهریزی و توسعه زیرساختهای خدماتی استان ایفا میکند. این دادهها به سیاستگذاران کمک خواهد کرد تا با درک بهتر نیازها و ظرفیتها، تصمیمات کارآمدتری اتخاذ کنند.
وی گفت: بخش کشاورزی قم ۷.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی استان را به خود اختصاص داده است. این سرشماری اطلاعات جامعی را در زمینه محصولات سالانه، پرورش دام، تولیدات گلخانهای، آبزیان، طیور، زنبورعسل و دیگر حوزههای مرتبط گردآوری میکند.
باقرمنش همچنین به اهمیت سرشماریهای دورهای برای شناسایی دقیق ظرفیتها و پتانسیلهای روستایی و کشاورزی اشاره کرد و افزود: این سرشماری گامی موثر در راستای توسعه پایدار استان است و میتواند نقشه راهی برای بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی کشاورزان باشد.
طبق برنامهریزیها، سرشماری عمومی کشاورزی که هر ۱۰ سال یکبار برگزار میشود، امسال سرشماری از ۱۲ آبانماه آغاز شده و تا ۳۰ آذرماه ادامه خواهد داشت.
نظر شما