کرمان- ایرنا- فرآیندهای اجرایی پنجمین دوره جشنواره رسانه و عدالت در کرمان که به ابتکار این استان در سطح دیگر استان ها نیز اجرایی شده، از روز شنبه در جلسه رییس کل دادگستری این استان با اصحاب رسانه کلید خورد.

به گزارش ایرنا این جشنواره نخستین بار طی چندسال گذشته به ابتکار کرمان کلید خورد و اینک در برخی استان ها نیز اجرا می شود.

در جلسه امروز برخی اصحاب رسانه با رییس کل دادگستری استان که به عنوان مشاوران رسانه ای این مسئول قضایی دعوت شده بودند، در سالن اجتماعات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، دیدگاه ها نسبت به چگونگی بهتر برگزاری این جشنواره اعلام شد.

تمرکز مجریان بر خبرنگارمحوری جشنواره تا رسانه‌محوری آن، از جمله مطالبات بود و مقرر شد جشنواره امسال در ۲ بخش رسانه های فعال تر در عرصه خبرهای دادگستری و نیز خبرنگاران(ویژه انتخاب آثار برتر خبرنگاران) برگزار شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان در این نشست با اعلام کلیدخوردن اجرای جشنواره در دوره پنجم گفت: این جشنواره به موضوعی ملی تبدیل شده و قوه قضاییه بارها استان کرمان را در راستای برگزاری آن مورد تمجید قرار داده است که در نهایت برگزاری چهار دوره موفق جشنواره رسانه و عدالت، بازخورد بسیار خوبی در استان و کشور به همراه داشته است.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی افزود: برگزاری جشنواره "رسانه و عدالت" اقدام بسیار خوب و موثر در قوه قضاییه به شمار می رود؛ زیرا در سال های گذشته حتی به ذهن متبادر نبود که جشنواره رسانه ای از سوی قوه قضاییه برگزار شود که چهار دوره این جشنواره برگزار شده و کیفیت برگزاری آن نیز هر دوره نسبت به دوره قبل ارتقا یافته است.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان ضمن بیان اینکه در نشست مسئولان عالی قوه قضاییه نیز از اقدام استان کرمان در برگزاری جشنواره رسانه و عدالت تقدیر شده است، عنوان کرد: این تجلیل در حقیقت تقدیر از رسانه های استان کرمان بوده که فعالانه در این جشنواره شرکت کرده اند و تولیدات رسانه ای خود را به معرض داوری گذاشته اند.

حمیدی عنوان کرد: در پنجمین دوره جشنواره رسانه و عدالت تلاش می شود نظارت و هماهنگی از سوی دستگاه قضا انجام شود و اجرا برعهده رسانه ها باشد زیرا اقدامات رسانه ای، حوزه تخصصی رسانه ها است.

وی افزود: در برگزاری جشنواره رسانه و عدالت به دنبال کار نمایشی نیستیم و به دنبال آن هستیم که در جامعه و قوه قضاییه اثربخش باشد؛ به همین دلیل است که ایده ها از سوی دستگاه قضایی مطرح می شود تا رسانه ها به تحلیل این موضوعات بپردازند و با تولیدات رسانه ای، در نهایت به کاهش آسیب های اجتماعی، جرایم و کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی منجر شود.

حمیدی بیان کرد: در توجه به اقدامات رسانه ای به دنبال آن هستیم که رسانه ها، موضوعات موجود را مورد تحلیل قرار دهند و با تولید محتوای رسانه ای و ارائه راهکارهای تخصصی، زمینه رفع آسیب های اجتماعی و جرایم را فراهم آورند.

وی یادآور شد: به عنوان نمونه محتواهای تولید شده رسانه ای در حوزه سرقت و به ویژه سرقت سیم برق توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و اصحاب رسانه موجب شد که در ۶ ماهه امسال میزان سرقت های این حوزه ۴۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد.

نماد تعامل رسانه ای

به گزارش ایرنا معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز گفت: برگزاری موفق چهار دوره جشنواره رسانه و عدالت، نمادی از گسترش تعامل رسانه ای دادگستری و اصحاب رسانه است.
سید مهدی قویدل افزود: جشنواره رسانه و عدالت از سال ۹۱ در استان کرمان کلید خورده است که در نخستین دوره ۵۷ رسانه حضور یافته اند.
وی ادامه داد: در دومین دوره جشنواره رسانه و عدالت ۴۱ رسانه و در سومین دوره نیز ۷۰ رسانه با شش هزار و ۲۹ اثر به رقابت پرداخته اند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره رسانه و عدالت در استان کرمان بر مبنای تجربیات حاصل از برگزاری سه دوره موفق از این جشنواره کلید خورد و خوشبختانه با رشد ۵۰ درصدی نسبت به دوره قبل، ۱۰۵ رسانه در این دوره به رقابت با یکدیگر پرداختند و ۱۵ هزار و ۸۰۷ اثر در دو بخش کمی و کیفی مورد داوری قرار گرفتند.
در این نشست با عنوان چهارمین نشست مشاوران رسانه ای رییس کل دادگستری استان کرمان در راستای بررسی نقاط قوت و چالش های چهارمین دوره جشنواره رسانه و عدالت و برگزاری پنجمین دوره این جشنواره موارد مختلفی بررسی شد و برخی اصحاب رسانه به بیان نظرات خود پرداختند.