به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن وحید روز دوشنبه در این بازدیدها از روند اجرای طرحهای احیای مراتع در گنبدکاووس ابراز رضایت و برلزوم تلاش بیشتر در این خصوص تاکید کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم در این بازدید گفت: اجرای طرح های احیای مرتع و بیابان زدایی در این استان از سال ۹۶ آغاز شده و تا پایان سال ۱۴۰۲ در مجموع ۷۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
حمید سلامتی افزود: در این مدت ۱۱ میلیون اصله نهال مرتعی در گلستان تولید و در ۱۲ هزار هکتار از مراتع نواحی شمالی این استان غرس شد.
وی اجرای پنج هزار و ۵۰۰ هکتار مدیریت روان آب یا هلالی آبگیر با نهال کاری، اجرای ذخیره نزولات همراه با بذرپاشی در سطح ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار، اجرای کپه کاری در پنج هزار هکتار ، حفاظت و قرق مرتع در ۲۵ هزار هکتار و مرمت ۳۵ دهنه چشمه در مراتع ییلاقی را از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از سال ۹۶ تا ۱۴۰۲ برشمرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: این اداره سال گذشته در راستای جلوگیری از بیابانیشدن چمنزارها در هزار و ۴۴۰ هکتار از مراتع بوتهکاری کرد که ۶۲۳ هکتار آن با مشارکت جوامع محلی بود.
فرشید رحمانی افزود: برنامه امسال اداره منابع طبیعی گنبدکاووس هم غرس ۷۰۰ هزار بوته در هزار هکتار از مراتع است.
وی اضافه کرد: نهالهای تولید شده از نوع «آتریپلکس کانیسنس، قره داغ و لنتی فورمیس» هستند که با همکاری مجریان طرحهای مرتعداری یا به صورت پیمانکاری در مراتع مناطق شمالی گنبدکاووس کاشته خواهد شد.
رحمانی، تولید علوفه و افزایش گیاهان بومی، نگهداری از خاک و کمک به افزایش مواد آلی، آفرینش زمان کافی برای رویش و پایدارشدن گیاهان در برابر چرای دام و مقابله با بیابانزایی را از مهمترین اهداف بوتهکاری مراتع برشمرد.
شهرستان مرزی گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، ۳۴۱ هزار هکتار مرتع دارد.