به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا طالبی روز دوشنبه در نشست شورای علمی نخبگان خراسان جنوبی افزود: بنیاد نخبگان استان تلاشهای زیادی انجام میدهد اما این زحمات زمانی نمود پیدا میکند که به صورت عملی از ظرفیت نخبگان در حوزههای متعدد استفاده شود.
وی بیان کرد: رونق تولید به عنوان یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری سالیان متمادی در شعارهای سال مطرح میشود لذا این مهم باید با استفاده از ظرفیت نخبگان و ارائه گزارشهای واضح، ملموس، قابل رویت و عملی در اولویت قرار بگیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تراز بالای استان در زمینه نخبگان یادآور شد: از رده دانشآموزی تا دانشجویی در حوزههای مختلف نخبگانی وجود دارند که باید از ظرفیت آنها بهرهمند شد.
وی ادامه داد: امسال ۲۱۶ دانشجو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان پذیرش شدند که ۱۵۰ نفر بومی همین استان بوده و از این تعداد نیز ۹ نفر فرزند شهرستان مرزی نهبندان بودند.
طالبی گفت: استعدادهای بسیار ارزنده و مهمی در مناطق محروم استان داریم که بدون شک اگر امکانات و تجهیزات لازم را داشتند جزو سرآمدان کشور و جهان میشدند.
وی افزود: شرایطی فراهم شود تا دانشآموزان مناطق محروم و کمبرخوردار استان بتوانند از این ظرفیت بهرهمند شوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: نخبگانی از همین طیف کمبرخوردار در کشور افتخارآفرین هستند لذا انتظار داریم آموزش و پرورش به عنوان دستگاه تخصصی همکاری لازم را در این خصوص داشته باشد.
وی با اشاره به دستاوردهای نظام با استفاده از توان دانشمندان و نخبگان گفت: در حوزههای مختلف قبل از انقلاب نه تنها کشوری به ما کمک نکرد که دشمنان تا جایی که توانستند سنگاندازی کرده، دانشمندان را ترور و جنگ نرم افزاری و سایبری راه انداختند.
طالبی ادامه داد: این در حالی بود که بعد از پیروزی انقلاب با دست توانمند دانشمندان کشور و جامعه نخبگانی اکنون جزو پنج کشور برتر هستهای جهانی هستیم و "ما میتوانیم" که در زمان جنگ توسط رزمندگان پایهریزی شد به اثبات رسیده است.
وی اظهار کرد: در حوزههای پزشکی، آموزش عالی، فناوری، حوزههای دفاعی و سایر هر زمان به دانشمندان و نخبگان جامعه اعتماد کرده و فضا، امکانات و تجهیزات در اختیارشان قرار دادیم موفق عمل کردیم و در جهان جزو رتبههای برتر شدیم، همه موفقیتها با تفکر و اندیشه جوانان مومن و نخبه انقلابی شکل گرفته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی بر لزوم تشکیل سازمان مردم نهاد در حوزه نخبگانی تاکید کرد و افزود: اکنون تشکلهای مردم نهاد در حوزههای مختلف تشکیل شده و در طول سال فعالیتهای منحصر به فردی انجام میدهند.
وی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی تشکلهای مردم نهاد در استان ادامه داد: بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با تشکلهای مردمی تعامل داشته یا نسبت به راهاندازی یک تشکل اقدام کند.
طالبی عنوان کرد: استفاده از ظرفیت نخبگان در حوزه فرهنگ ضروری است لذا با استفاده از تفکر نخبگانی و تاکید بر اجرایی کردن برنامهها باید بر اساس زیستبوم منطقه اقدام شود.
وی یادآور شد: از دستگاههای تخصصی به خصوص آموزش و پرورش و آموزش عالی استان انتظار داریم همکاری و تعامل بیشتری با بنیاد نخبگان داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: در خصوص مسکن مورد نیاز نخبگان جلسهای با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برگزار و موضوع پیگیری شود، ما نیز حمایت خواهیم کرد.