به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هر فرصتی استفاده می کند تا حقوق آوارگان فلسطینی را از بین ببرد و در این راستا همواره آنروا را هدف قرار می دهد؛ آژانسی که به موجب قطعنامه ۳۰۲ مجمع عمومی سازمان ملل در هشتم دسامبر ۱۹۴۹ همزمان با ظهور موضوع پناهندگی فلسطینیان متولد شد.
در جدیدترین فرصتی که برای رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به آژانس آنروا مهیا شده است، کنست (پارلمان) رژیم اسرائیل دوشنبه گذشته ۲ قانون را تصویب کرد که فعالیت این آژانس در سرزمین های اشغالی را تهدید می کند. رژیم صهیونیستی با به چالش کشیدن اراده جامعه بین المللی این اقدام را انجام داد زیرا قبل از تصویب این ۲ قانون، تعداد زیادی از کشورها و سازمان های حقوقی و بین المللی نسبت به آسیب زدن به آژانس آنروا و افزایش بحران انسانی در نوار غزه و نقض قوانین و معاهدات بین المللی ابراز نگرانی کرده بودند.
آژانس آنروا به فلسطینی هایی که در جریان جنگ ۱۹۴۸ میلادی و تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی در خاک فلسطین، از سرزمین خود آواره و بیرون رانده شدند، کمک های فراوانی کرد. آنروا فعالیت خود را در سال ۱۹۵۰ میلادی آغاز و نیازهای بیش از ۷۵۰ هزار آواره فلسطینی را برآورده کرد. این آژانس برای آوارگان فلسطینی خدمات بهداشتی، غذا، وام های اضطراری، اسکان، خدمات آموزشی و خدمات دیگر فراهم کرد.
امروزه نیز آژانس آنروا به ۵ میلیون و ۹۰۰ آواره فلسطینی در سوریه، اردن، لبنان، کرانه باختری از جمله قدس اشغالی و نوار غزه خدمات می دهد.
به موجب قانون جدیدی که کنست رژیم صهیونیستی دوشنبه گذشته تصویب کرده است توافق ۱۹۶۷ میلادی مبنی بر فعالیت آنروا در سرزمین های اشغالی لغو و فعالیت این آژانس و هرگونه ارتباط میان مسئولان صهیونیست و کارکنان آنروا متوقف می شود.
این قانون در پی آن تصویب شد که رژیم صهیونیستی به زعم خود برخی از کارکنان آنروا را به همکاری در عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی) متهم کرد. این اتهامات در سایه تلاش های طولانی رژیم صهیونیستی برای از بین بردن حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین آبا و اجدادی خودشان مطرح شد و در این چارچوب ضربه زدن به آژانس آنروا صورت گرفت.
قانون کنست رژیم صهیونیستی تاثیر فوری نخواهد داشت زیرا به ۳ ماه زمان نیاز دارد که وارد مرحله اجرایی شود و با توجه به شیوه نگارش آن به نظر می رسد که در آن به بسیاری از ساز و کارهای اجرایی و مجازات های احتمالی ناشی از نقض آن پرداخته نشده است و این نوع نگارش متن قانون دست کابینه رژیم اسرائیل را به منظور سازگار کردن خود درخصوص نحوه اجرای آن و مقابله با چالش های دیپلماتیک کنونی و چالش های احتمالی ناشی از آن باز می گذارد. اما با توجه به ناتوانی دولت های عربی سرنوشت آنروا وابسته به اراده کشورهای موثر و اهدا کننده کمک ها به این آژانس بشردوستانه سازمان ملل در آینده است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در واکنش به قانون تصویب شده از سوی کنست رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در سرزمینهای اشغالی، تاکید کرد: قانون اسرائیل علیه آنروا غیرقابل قبول است.
گوترش با بیان اینکه قانون رژیم صهیونیستی علیه آنروا میتواند عواقب مخربی برای آوارگان فلسطینی داشته باشد، اظهار کرد: هیچ جایگزینی برای این آژانس وجود ندارد و ادامه فعالیت آن لازم و ضروری است.
«فیلیپ لازارینی» کمیسر آژانس آنروا نیز هشدار داد که قانون ممنوعیت فعالیت آنروا، فلسطینی ها را از یک حامی موثر در حوزه کالاهای حیاتی، آموزش و بهداشت محروم می کند.
لازارینی، اجرایی شدن قانون منع فعالیت آنروا را یک فاجعه کامل دانست و گفت: اجرای چنین قانونی مثل آن است که یک نوزاد را بدون آب، به حال خود رها کنی.
وی از مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همه خیران در جامعه جهانی خواست تا آنروا را برای ادامه کمک به آوارگان فلسطینی یاری کنند.
شورای امنیت سازمان ملل نیز اخیرا با انتشار بیانیهای در مورد «هرگونه تلاش برای محدودیت و مانعتراشی» رژیم اسرائیل بر سر راه فعالیت آنروا هشدار داد.
رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ علیه نوار غزه بیش از ۲۰۰ کارمند آنروا را در این منطقه به شهادت رسانده و دهها مدرسه و مرکز خدماتی و انبار متعلق به این آژانس را منهدم کرده است.
در سایه تلاش رژیم اسرائیل برای ترور سیاسی آژانس آنروا، گلوله کشنده تل آویو علیه این آژانس ممکن است که بعد از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ آزاد شود یا همچنان در خشاب معلق باقی بماند؛ درحالی که سر تفنگ (حق بازگشت فلسطینی ها) را نشانه رفته است. از آنجا که آژانس آنروا نماد کمک به آوارگان و پناهندگان فلسطینی است که از خانه و کاشانه و سرزمین تاریخی خود یعنی فلسطین بیرون رانده شده اند، رژیم صهیونیستی به خوبی می داند که حذف این آژانس به هدف بلند مدت و راهبردی این رژیم برای بستن نهایی پرونده بازگشت آوارگان و پناهندگان فلسطینی کمک خواهد کرد و جلوی تشکیل کشوری فلسطینی را خواهد گرفت.
ساعاتی پیش کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که تلآویو به طور رسمی به سازمان ملل متحد اعلام کرده است که روابط خود با آژانس آنروا را قطع کرده است.
در این راستا، «گلعاد اردان» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل گفت: قطع همکاری با این آژانس را به سازمان ملل اعلام کردیم.
وی مدعی شد که تل آویو به همکاری های خود با سازمان های انسانی را ادامه می دهد اما نه با سازمان هایی که به زعم او به تروریسم خدمت رسانی می کنند.
این درحالی است که اخیرا «مارتین فریک» مدیر برنامه جهانی غذا در آلمان به رسانه های آلمانی گفت که جایگزینی برای آنروا در غزه وجود ندارد.
وی بیان کرد: ما توان انجام ماموریت هایی که آنروا در غزه انجام میدهد را نداریم ماموریت هایی مانند اداره مراکز اسکان اضطراری، مدارس و مراکز درمانی.
وی افزود: آنروا ستون فقرات امدادرسانی بشردوستانه به غزه است و برای افرادی که از شرایط غیرانسانی رنج میبرند، غدا، سرپناه و امکانات بهداشتی فراهم میآورد.
فریک تاکید کرد: بحران انسانی در غزه شدید و فراتر از حدتصور است و نقش آنروا را میطلبد. ممانعت از فعالیت آنروا آخرین امید افرادی که برای بقا میجنگند را از بین میبرد.
شورای امنیت سازمان ملل چهارشنبه گذشته با انتشار بیانیهای در مورد هرگونه تلاش برای محدودیت و مانعتراشی رژیم صهیونیستی بر سر راه فعالیت آژانس آنروا هشدار داد.
در این بیانیه آمده است: اعضای شورای امنیت بر نقش حیاتی آژانس آنروا در ارائه کمکهای بشردوستانه حیاتی به آوارگان فلسطینی از طریق برنامههای آموزشی ضروری، سلامتی، امدادی و خدمات اجتماعی و کمک اضطراری در اراضی اشغالی فلسطین، اردن، لبنان و جمهوری عربی سوریه تاکید کردند. آنروا ستون فقرات همه عملیاتهای بشردوستانه در غزه است و هیچ سازمانی نمیتواند جایگزین ظرفیت و ماموریت آنروا برای خدمت رسانی به آوارگان فلسطینی و غیرنظامیانیشود که نیاز فوری به کمکهای بشردوستانه حیاتی دارند.